Samtliga bilder i inlägget tagna av mig

På senaste tiden har vi hunnit med lite äventyr, allt från besök på El-verket i vår stad till mysiga promenader i skogen; - Det är livskvalitet. De små sakerna är verkligen det som förgyller och vi borde vara bättre på att ta tillvara på dem. Tänker på det varje gång men titt som tätt blir det dåligt med det.

Det allra minsta kan vara en skatt i barns ögon!

Kan säga att det är väldigt roligt att vara med ett barn på äventyr; Det allra minsta kan bli en skatt och varje sten är ett äventyr. Att kunna njuta av de allra minsta sakerna är något vi vuxna allt som ofta glömmer bort. Handen på hjärtat det behöver inte vara så märkvärdigt att hitta på roliga grejer.

Det är en ära att följa med på alla små upptåg, som V hittar på - Även om det ibland går på mina nerver, men det är det så värt!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Bilder tagna av mig

När snön och regnet avlöser varandra på utsidan, tycker jag att man kan lyxa till det lite och låta våren flytta in! Det är väl inte helt fel med en bukett tulpaner eller varför inte två - Både Ica och Ikea har kört drives med två buketter för 50kronor.

Efter en vända på den lokala blomsterbutiken, Blomsterlandet fick det bindas lite olika typer av buketter - Denna gången blev det lite rufsiga färggranna buketter i lite dovare toner. En blandning mellan vår och vinter. En del av mig njuter av fridfullheten ett vinterlandskap för med sig medan den andra delen skriker efter fågelkvitter, cykelturer och solens kittlande strålar.

En annan sak jag ser framemot är försådden, som kan börjas startas i mars för att sedan planteras ut i trädgården. Tror inte jag ska ha så många planteringar på insidan i år - Men det åter står att se. För husefridens skull kanske det är bättre att avstå i år, men både jag och lilleman kanske tycker det är för roligt för att avstå.

Likes

Comments


Bilder tagna av mig

Vabruari brukar man i folkmunn kalla februari och hittills har det stämt bra i den här familjen. Sjukdomarna avlöser varandra och vi alla har här senast haft en stor dos av magsjuka...

Snön ligger för tillfället vitt utanför fönstret och att det fortfarande är vinter blir väldigt påtaglig. Efter lillemans tupplur ska vi käka och måla - Förberedde för målandet innan han somnade. Ska bli mysigt att måla med lite fingerfärg, tog fram penslar för säkerhets skull. Vi har en herre här hemma som inte gillar att bli för kladdig.

Lite små projekt är det enda vi orkar med här i sjukstugan, men snart är vi tillbaka i det vardagliga lunket igen. Det ska bli skönt och vi håller tummarna för att vi har fått våran dos av sjukdomar för den här månaden i alla fall.

Likes

Comments

Här kommer två höstlipp med en av mina favorit-youtuber när det kommer till mode! Tycker hon gör sjukt bra videos, som är väldigt inspirerande och informativa - det hörs att hon har ett genuint-intresse för mode och trender.

Vet att jag har länkat henne tidigare, men tycker hon är värd att lyftas ännu en gång - särskilt i det här höstrusket som råder, då kan man behöva lite sevärda tips på vad man ska titta på.

Likes

Comments

Bilder tagna av mig

Fantastiska skogsäventyr väntar! Längtar tills V är tillräckligt pigg för att följa med ut på skogsäventyr igen! Bilderna ovan är en mixad kompott av bilder, vissa är tagna under en promenad jag och V tog innan han blev sjuk medan exempelvis kantarellbilden är tagen efter jag fastnade i skogen under en regnskur (var och handlade, men påvägen hem kom världens skur).

Tänker ibland på att det är bara fantasin som sätter gränserna; En rotfälla kan vara ett dinosaurieben eller en grusad gång kan vara en öken medan en brantbacke är en bergsbestigning av Mount Everest! Jag och V försöker att inspektera djur och växter i naturen, för att lära oss om det som är omkring oss.

Dagens fråga/-or

Har du livlig fantasi? Hur gör ni promenader roligare?

Likes

Comments

Bilder tagna av mig

Var uppe på vinden hos min mor för ett tag sedan och tätt där efter var vi på second hand; Så har fått lite nya saker hem eller som i alla fall är nytt för oss här hemma.

Det är alltid kul att kunna återanvända grejer och se hur de får nytt liv. I helgen ska vi handla renoveringsgrejer och lite nya grejer till V. För som jag nämde i senaste inlägget så är hösten nu här och alla projekt ska startas upp; Egentligen hadr vi tänkt att starta denna helgen, som var men eftersom V var dålig fick vi skjuta på det.

Eftersom inget är ny införskaffat i butik, så länkast jag lite shyssta alternativ:

Glasfat: 1, 2 och 3

Trätallrik 1, 2 och 3

Koppar/Mässing vattenkanna 1, 2 och 3

Likes

Comments

Bilder tagna av mig

Min annars så stora kille har varit riktigt liten och ynklig. Där av har jag inte haft tid att blogga något för all tid har gått till den här lille knatten.

Nu är verkligen hösten här med sina förkylningar och sitt ruskiga väder; Ser dock fram emot alla vackra färger och varma dagar då det ser ut som hela skogen är en färgexplotion.

När inspirationen flödar och svamparna förhoppningsvis hoppar ner i korgen under ens promender. Tycker att hösten är full av inspiration i blandad kompott med hel gråa trötta dagar..!

Dagens fråga

Vad tycker ni om hösten?

Likes

Comments

Att tänka på
 • Inte cykla med för låg växel
  Det kanske känns som det går lättare till en början, men du behöver trampa, så många extra tramp, mot om du har i "rätt" växel!
 • Rätt utrustning
  Se till att både du och cykeln har rätt utrustning - hjälm, reflexer, cykellampa och kanske reflexväst osv. Det kan bli både böter och sjukhusvistelser utan rätt utrustning
 • Underhåll din cykel
  Smörj kedjan
  Är växeln rätt inställd
  Tar bromsarna ordentligt
  Kolla över däcken
 • 10 trampregeln
  När det känns jobbigt, trampa 10 tramp till och helt plötsligt behöver man inte de där extra 10 trampen mer! För att utvecklas måste vi våga pressa oss själv lite!
 • "Jag ska bara..."
  Ibland kan den där Alfons Åberg frasen vara rätt bra! "Jag ska bara cykla fram till den där korsningen" eller "Jag ska bara cykla i 5minuter till"

Likes

Comments

Här kommer ett tips på en youtube-kanal, för dessa regniga dagar och för andra tillfällen med så klart!

Josie som driver dessa konton är en Londonbo med känsla för stil. Hon berättar om senaste modet och vad man ska satsa på. Visar inspirerande bilder och berättar om fakta på ett härligt sätt. Man riktigt ser hur hon brinner för att som är vackert och för mode i helhet.

Tycker det är avkopplande och inspirerande att kolla på hennes videos. Det är ett konto jag verkligen har fastnat för det senaste, hon är så fruktansvärt charmig!

Hennes hemsida , youtube -kanal och Instagram

Likes

Comments