Header

Hej alla kära läsare!
Min blogg och mitt bloggande har lyst med närvaro sen jag skrev senast!
Och jag ber om ursäkt för det!
Det har varit väldigt mycket detta år och mycket har hänt och mycket händer fortfarande och kommer att hända!
Just därför blev bloggen lidande för det tyvärr!
Men jag känner att jag behöver min blogg och ska försöka att hålla igång med bloggen och mitt bloggande.
Att ha en blogg och att få blogga och skriva är bra för mig och det vet jag för att det har hjälpt mig så otroligt mycket tidigare år med!
Jag kommer att styra upp lite blogginlägg så fort jag har tid, (förhoppningsvis ikväll.)
Då kommer jag berätta lite mer om allt som händer och har hänt och kommer att hända.
Det kommer bli inlägg om min träning och mitt träningsförbud, min hudsjukdom, min adhd och medicineringen, min skola som jag har börjat, min stora bearbetning som jag går igenom och mående m.m.
Men även om den ideella föreningen jag har gått med i och ska hålla på att jobba med!
Och just nu så ska jag på en team building dag med några från den föreningen!
Så måste avsluta nu, men jag kommer att skriva mer sen och berätta om allt!

Massa kärlek till alla underbara människor där ute!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag har funderat väldigt länge på ifall jag verkligen ska skriva detta inlägg som jag nu är på väg att skriva just nu.

Men efter massa om och men så har jag kommit fram till att jag ska göra det ändå.
Någonting som har varit väldigt viktigt för mig detta år är min personliga självutveckling och att alltid vara sann mot mig själv fullt ut, utan att låta någon eller något hindra mig ifrån att vara den jag är och den jag vill vara.
Eftersom att jag vill och min stora dröm är att jobba med människor så känner jag att jag måste vara sann mot mig själv fullt ut innan jag ska försöka hjälpa andra med att vara sanna mot sig själva med.
Något som är väldigt viktigt för mig med är att jag aldrig vill gå in och göra något som jag inte känner är helhjärtat.
Det är så otroligt viktigt för mig att ifall att jag ska göra något som känns viktigt för mig, så vill jag alltid att det ska vara helhjärtat.
För mig känns det som att jag nästan är falsk ifall att jag går in med något som inte känns helhjärtat om ni förstår vad jag menar?
Just därför så har jag beslutat mig för att skriva detta inlägg helt enkelt.

För er som har följt mig och mitt bloggande under alla år som jag har bloggat har nog läst en hel del att min blogg har kommit och blivit mer och mer med tiden inriktad på träning och hälsa väldigt mycket.
Så tanken är att jag helt enkelt ska berätta hur allt började med att jag blev mer och mer inriktad på detta ämne.

Ända sen jag var liten har jag varit väldigt aktiv av mig och jag har hållit på med flera olika sporter m.m. eftersom att jag är väldigt rastlös av mig, samt att jag alltid har tyckt att det har varit kul att utmana mig själv på olika sätt.
Jag hade en period då jag inte alls var aktiv alls, jag började gå upp i vikt, vilket inte var något speciellt jag tänkte på utan jag trivdes bra med mig själv och min kropp, förutom att jag hade mina komplex med mina bröst och min näsa (något som jag har haft i flera år.)
Men förutom det så trivdes jag väldigt bra med min kropp.
När jag förförsta gången skaffade mig mitt gymkort, när jag var 18/19år, så var mitt mål från början att bli så fit och tränad som möjligt ungefär.
Men då hade jag verkligen absolut ingen koll på hur jag skulle göra, jag trodde att det bara var att köra på löpbandet, men ack så fel jag hade!
Höll på lite till och från, men inte speciellt seriöst engagerad i det hela.
Jag trivdes ju fortfarande med min kropp, och tänkte inte mer på det.
Men sen så hände något i början på 2013, när jag var tillsammans med min dåvarande pojkvän.
Jag mådde väldigt dåligt och var väldigt osäker i mig själv, och jag var egentligen inte alls redo att gå in i ett förhållande.
Min osäkerhet tog över, jag var tillsammans med en person som jag trodde att jag inte förtjänade för att jag var som jag var som jag var.
Han var så bra han var så perfekt det var det ända jag tänkte, jag kände att jag var tvungen att göra allt för att han skulle tycka om mig, vilket jag vet idag att så ska jag inte behöva känna.
Jag blev mer och mer osäker med mig själv och min kropp, och kände att blir jag smal så kanske han kommer tycka om mig och älska mig mer.
Jag började träna och testa alla möjliga olika bantningsdieter som möjligt för att kunna gå ner i vikt.
Så fram och tillbaka under flera år så testade jag massa olika dieter och piller för att kunna gå ner i vikt.
Det blev ett extremt fokus på att försöka gå ner i vikt, och jag gick från att trivas i min egen kropp till att vantrivas i den.
Jag fick ångest när jag inte såg resultat, och gav upp och tyckte synd om mig själv, jag fick ångest när jag hade ätit onyttiga saker m.m. jag hade fått en skev kropps-uppfattning utan dess like.
Men för två år sedan så började jag gå ner i vikt och blev jätteglad för det, sen så började jag gå upp igen på slutet av 2015, då jag var sjuk och bara låg hemma och gjorde ingenting förutom att ta mig till jobbet, ingen träning alls.
Men sen i början på förra året när jag hade blivit frisk igen, så bestämde jag mig att för att ta tag i träningen och min vikt igen.
Resultatet blev att jag slutligen gick ner ca 17kg på ca ett halvår.
Men sen så hände något, jag minns inte hur jag kom in på det, men jag insåg helt plötsligt att jag hade ett problem som jag aldrig hade insett tidigare.
Jag insåg att hur ohälsosamt allt med min träning och dieter egentligen hade varit.
Jag förstod inte hur jag hade kunnat gå från att trivas med min kropp till att vantrivas med den.
Jag förstod inte hur illa det egentligen hade varit.
Jag kom till insikt att jag lider av skev kroppsbild, även om andra såg hur liten jag hade blivit så såg jag det själv, jag kände att jag fortfarande var stor.
enda gångerna jag kan förstå hur liten jag är nu är tack vare att jag har sätt bilder, men jag har fortfarande väldigt svårt att se mig själv som så liten på bilderna i verkligheten.
Jag valde därför att sluta att träna under en period för min egen skull för att jag var rädd för att gå ner mer i vikt.
Jag lider fortfarande av en skevs kopps-uppfattning, men jag har turen i oturen självinsikt om detta.
Jag är rädd för att gå ner i vikt och vill inte gå ner mer i vikt, jag får inte gå ner mer i vikt.
Jag kämpar idag med att bli av med min rädsla för att gå upp i vikt också.
jag kämpar idag med att det är att okej att äta onyttigt (utan att det ska vara till en överdrift) och att inte känna att jag behöver få ångest så fort jag har ätit något onyttigt.
Sen så kommer vi till min relation med min våg och att hålla på och väga sig hela tiden..
Det som är jobbigt med att jag har min våg kvar är att jag vet att den påverkar mig ifall jag ser att jag har gått upp lite, och jag borde inte ha kvar den på grund av den anledningen.
Men jag måste tyvärr ha kvar den, eftersom att jag måste ha koll på min vikt så att jag inte går ner i vikt.
Eftersom att jag får inte gå ner mer i vikt och jag vill inte gå ner mer i vikt, för min egna hälsas skull, det är allt.
Så det är en kamp, men jag jobbar med att inte låta mig påverkas allt för mycket ifall jag skulle gå upp något i vikt.
Min räddning i det hela är verkligen att jag är fullt medveten om allt detta, samt att jag har personer runt om mig som är medvetna om det här och som skulle reagera ifall något inte står rätt till eller går över styr på något vis.

Jag vill verkligen inte låta detta styra mitt liv, och jag har valt att ta tag i träningen igen samt att jag kör på ett kostschema för min träning.
Jag mår bra av träningen och jag vill inte utesluta den, skillnaden nu och då är att nu så har jag börjat jobba med att träningen ska bli hälsosam, mitt gamla mål och att bli fit och tränad har kommit tillbaka.
Jag märker mer och mer som tiden går att jag får resultat av träningen vilket gör mig bara mer driven att fortsätta.
Mitt kostschema som jag kör med just nu är absolut inte till för att jag ska gå ner i vikt utan för att öka resultatet av min träning och mina mål.
Förr så tränade jag och åt jag för att gå ner i vikt, på ett omedvetet ohälsosamt tankesätt.
Men jag har valt att begränsa mitt kostschema och bara köra det endas på vardagar, och sen så låter jag mig själv kunna äta lite det jag vill under helgerna.
Men bara för att jag har valt att jag kan äta vad som helst under helgerna så betyder det inte att jag sitter och trycker i mig bara onyttiga grejer, utan är jag sugen på att äta pasta rätter så gör jag det, men är jag sugen på att äta en pizza så kan jag göra det med.
Varje dag är en kamp med mig själv och min skeva kroppsbild.
Jag kämpar varje dag med att bli av med detta, och det har blivit så mycket bättre, och sakta men säkert så börjar det släppa mer och mer och jag börja trivas mer och mer med mig själv igen.
Jag är inte fr från detta helt än, men jag är på god väg.
Sen så har jag turen att jag har så många runt om mig som finns vid min sida och stöttar mig med detta.
Sen så finns Erik vid min sida, som stöttar mig och hjälper mig igenom detta.
Han är så mån om mig och att jag mår bra, han har koll på mig så att jag fortfarande håller mig på en hälsosam nivå.
För jag vet att om något inte skulle stå rätt till eller gå till en överdrift så vet jag att han skulle reagera och se till att få ett stopp på det om det gick till det ohälsosamma sättet.
Jag är lyckligt lottad över att han finns vid min sida och även alla andra nära runt om kring mig som finns för mig.
Men Erik är den personen som är min största stöttepelare, då han är den som träffar mig mest och ser så att jag verkligen håller mig till en hälsosam nivå, samt att han är den som lättast skulle se och reagera ifall att det inte står rätt till.
Jag är verkligen glad och tacksam över alla mina nära att dom finns vid min sida.
Något som är viktigt med det här är att det är så viktigt att våga prata om detta, för att jag vet att det hade blivit extremt svårt att förstå detta problem själv och att försöka att ta sig igenom det själv.
Det är verkligen viktigt att de som står en nära är medvetna om sådant jag och många andra går igenom, för att kunna hjälpa och förstå så att någon som lever med detta eller annat ohälsosamt inte faller tillbaka till en osund livsstil.
Jag har vågat öppna mig mer och mer om detta som jag lever med och prata om det, vilket har hjälpt mig så mycket.
Jag är inte en person som vanligt vis öppnar mig om sådana känsliga saker hur som helts eftersom jag är rädd för att folk inte skulle kunna förstå och kanske bara döma mig istället.
Men jag har haft turen att jag har haft personer som bara har varit förstående och inte dömande gällande det här.
Det är verkligen så viktigt att våga att prata om sådana viktiga saker, med personer i din närhet.
Det har inte alltid varit lätt att våga öppna och prata om detta den saken är säker.
Jag var mer öppen om mig själv och mitt mående när jag var yngre, men det var tack vare att jag började blogga.
Bloggen har alltid som en trygghet för mig, och det har alltid varit lättare för mig att skriva än att faktiskt våga att prata med personer runt om mig.
När det har kommit till den delen att prata med personer om mig själv och mitt mående så har jag varit som en sluten mussla. Få tal personer har lyckats få mig att känna mig tillräckligt bekväm med att våga prata om mig själv och mitt mående.
Väldigt få personer som jag har vågat släppa in och vågat prata med om det har varit något.
Under min uppväxt så har det inte funnits någon som har vetat allt, men ju äldre jag har blivit ju mer har jag vågat öppna mig.
Jag har fortfarande svårt med det än idag och jobbar fortfarande på att våga öppna mig för andra.
Jag håller mig mest till att skriva för att det är lättast för mig att kunna uttrycka mig och kunna avlasta mig själv och mina alla tankar.
Vare sig om jag skulle skriva på bloggen eller om jag skulle skriva i mina privata dagböcker, så är det ändå alltid något, istället för att låsa in mig med allt som snurrar runt i mitt huvud.
Att skriva har varit en stor räddning för mig helt klart, mitt skrivande är och kommer alltid vara en stor del av mig själv och vem jag är som person.

Livet är inte alltid en dans på rosor och det är okej att inte vara okej.
Trots hur mitt liv har varit och hur det är idag så mår jag så otroligt bra och har funnit ett inre lugn.
Sen så har jag turen att jag har min underbara familj, jag har mina underbara vänner och jag har Erik min underbara pojkvän.
Tack vare alla er så får ni mig att känna att livet är som en dans på rosor!

Himmel och pannkaka!
Detta inlägg blev längre och djupare än vad jag hade tänkt mig!
Men syftet med detta inlägg var att visa andra att det är okej att inte vara okej.
Ingen är ensam med att gå igenom det jag går igenom, vi är fler än vad vi själv kanske tror.
Det finns hjälp att få för sina problem.
Det är viktigt att våga prata om sådant, även om det är känsligt så är det så viktigt att prata och inte låta det tystas ner.
Vi är alla bara människor och det är inget fel att vara med om sådant eller liknade saker.
Det är viktigt att våga prata för att andra som inte har kunskapen om att livet inte alltid ser ut olika för andra ska kunna förstå och lära sig av det hela.
Det finns så många olika anledningar till varför jag kände att jag vill och tyckte att det var viktigt att ta upp detta ämnen, för att detta är något som aldrig någonsin ska kunna tystas ner!

Tillsammans är vi starka!

Har ni några frågor eller liknade så tveka inte på att höra av er.
Antingen så är det bara att lämna en kommentar här på bloggen eller så går det även lika bra att slänga iväg ett mejl till mig.
Min mailadress som ni kan kontakta mig på är: izabellaz93@hotmail.com

Ta hand om er själva och varandra nu!Bildresultat för it's okay to not be okay

Bildresultat för we are all human

Bildresultat för everything is gonna be alright

Likes

Comments

Denna dag denna dag!
Den går inte riktigt som jag hade tänkt känner jag!
När jag väl är framme vid skolan så får jag veta att min gamla lärare var hemma och är sjuk han med tyvärr!
Så blir att hälsa på nästa vecka istället förhoppningsvis!
Så ja det blev att åka till Erik lite tidigare an planerat, men jag klagar inte!
Sen så är turen ändå att han bor väldigt nära skolan så ja nu är jag vid honom så måste avsluta detta lilla inlägg.😘

Likes

Comments

Tjabba tjena hallå!
Hur står det till med er i dag?
Med mig står det iallafall bra till!
Förutom att när jag var på gymmet lite tidigare idag och skulle göra ett pass med fokus på axlar och mage, så gick det inte riktigt som jag hade tänkt och planerat.
Min högra axel började strula under min näst sista övning.
Tror att jag råkade köra på för hårt så att den blev helt enkelt överbelastad!
Så jag fick helt enkelt avbryta den övningen och skippa den sista.
När sådant händer är det väldigt viktigt att lyssna på kroppen och inte bara fortsätta hur som helst!
För gör man det kan det ta skada istället och det vill varken jag eller andra heller skulle vilja känner jag!
Men istället för att köra vidare på axlar så fick jag över till att fokusera på att köra mage istället, vilket jag kände gick väldigt bra!
Men det känns skönt att ha gjort klart dagens pass kan jag säga!
Eftersom nu är jag på väg till min gamla skola för att hälsa på min gamla lärare!
Efter det blir det att åka till Erik och våldgästa honom eftersom han är hemma och är sjuk stackarn!
Så tänkte åka till honom och hålla honom lite sällskap☺️ Men nu är jag framme vid skolan, så skriver mer sedan!

Kan även berätta att gårdagens pass med fokus på ben och rumpa gick jättebra och märker hur jag börjar få mer och mer resultat sakta men säkert! 😁💪🏽

Likes

Comments

Skrev ju i går att jag skulle berätta lite mer om vad jag äter nu när jag går på mitt nya träningskost-schema.
Sanningen är att jag äter inte något speciellt tycker jag utan det är en ganska vanlig och klassisk träningskost!
Jag äter ju 6 mål om dagen, som består av kvarg, fil eller naturell yoghurt, bär hallon/blåbär/banan naturella nötter utan salt
Det är det mindre måltiderna, men det stora måltiderna så äter jag olika grönsaker (brukar köra på broccoli)
Sen så kan jag välja mellan ris eller potatis.
Sen så kan jag välja mellan vit fisk, kalkon, kyckling, eller magert nötkött.

Dagens 1:a mål består av ägg, kvarg fil/yoghurt, bär eller banan (kör helst på banan)

Dagens 2:e mål består av kvarg och naturella nötter utan salt.

Dagens 3:e mål består av någonting utav dessa råvaror vit fisk, kalkon, kyckling, eller magert nötkött.
Med grönsaker ( broccoli för det mesta)
Sen så är det ris eller potatis till som gäller.

Dagens 4:e mål består av kvarg och naturella nötter utan salt.

Dagens 5:e mål består av någonting utav dessa råvaror vit fisk, kalkon, kyckling, eller magert nötkött.
Med grönsaker ( broccoli för det mesta)
Sen så är det ris eller potatis till som gäller.

Dagens 6:e och sista mål består av kvarg, bär eller banan (kör helst på banan)


Jaa simplare än så är var det inte!
Är det något mer ingående som ni vill att jag ska ta upp angående min kost så är det att lämna en kommentar!
Men nu ska jag i väg och träna!
Fokus på ben och rumpa!
Sen hem och sova!

Kan även att gårdagens sista pass gick sjukt bra, bättre äv förväntat!😁💪🏽

Likes

Comments

Godkväll! Har precis kommit hem efter att ha varit med Rania större delen av dagen, vi hade inte träffats sen innan jag åkte till Portugal.
Och efter som att det var ett tag sedan vi sågs så blev bloggen lidande, då jag ville ha fokus på henne och oss.
Men kan iallafall att min träningspass gick bra, och jag ska i väg om ett litet tag till för att köra på mitt sista pass, med fokus på rygg och biceps.
Kosten har gått bra, har dock inte hunnit göra klart alla matlådor än, utan gjorde bara två stycken i all halar då jag glömde bort tiden och vips så det var så skulle jag iväg!
Ska försöka att se till att skriva ett inlägg om hur mitt kostschema ser ut lite mer ingående i morgon,istället för att jag skriver femtioelva olika inlägg för varje gång jag äter!
Men nu ska jag ta det lugnt en liten stund och ladda upp för mitt sista pass på gymmet👌🏽💪🏽

Likes

Comments

Godmorgon!
Det har varit väldigt dåligt med bloggande på senaste tiden jag vet och jag ber om ursäkt för det!
Ska försöka styra upp det bättre nu med tanke på att jag har kickat igång mitt nya kostschema!
Tanken är att jag ska få i mig 6 mål om dagen!
Låter helt galet jag vet!
Men det är inte brutalt stora mål utan mindre mål som helt enkelt bara är uppdelade.
Så jag kommer att få i mig den exakta mängden jag behöver få i mig varje dag!
Jag kommer att uppdatera under dagen och berätta mer om vad jag kommer att få i mig under dagen hade jag tänkt.

Just nu i skrivande stund så hållet jag på att äta min frukost som består av ett ägg lite fil och kvarg (har blandat ihop det) med lite skivad banan.
Efter jag har ätit så blir det att gå till gymmet för att köra ett pass med fokus på bröst, triceps och mage.
Jag kommer att göra 2 pass i dag, eftersom att jag inte va på gymmet igår, så ett pass kör jag nu på morgonen och det andra kommer jag att köra lite senare ikväll.
Men nu måste jag få i mig frukosten så att jag kan komma i väg någon gång!

Likes

Comments

I går blev det inget bloggande då jag spenderade min dag ihop med Erik.
Blev att äta lunch ute för att sedan ha taco-kväll och film på soffan.
Det kan vara så skönt att ha såna dagar där man helt enkelt tar det lugnt bara.
Juste nu är jag på affären och handlar lite, och passar på att blogga lite medan han är hemma och förbereder.
Senare blir det att åka hem och dra till gymmet för att köra ett pass med fokus på ben och rumpa.
Mitt pass som jag körde i onsdags med fokus på rygg, biceps och cardio gick väldigt bra, så hoppas på ett lika bra pass ikväll!
Men nu måste jag avsluta eftersom att jag ska ta och betala!
Skriver mer senare!

Likes

Comments

Just nu så sitter jag hemma i köket och försöker att planera inför nästa vecka då jag ska börja köra på mitt tränings kostschema, innan jag ska iväg till gymmet.
Blev tyvärr ingen träning igår kväll eftersom att jag fick huvudverk från ingenstans, och då kände jag att jag ville inte riskera att förvärra det genom att träna.
Men det är ingen fara det är okej, eftersom att jag kommer fortfarande kunna hinna få in att mina träningspass under denna vecka ändå!
Men innan jag ska i väg till gymmet så ska jag fixa och trixa och få ihop mitt kommande tränings kostschema som jag ska börja köra på i nästa vecka.
Så det jag gör just nu är att försöka gå igenom allt som ska inhandlas, hur jag ska planera mina måltider, med mängd och liknade saker!
Jag tycker verkligen att sånt här är kul att hålla på med, och man lär sig väldigt mycket på vägen!
Så ja på söndag blir det att storhandla och sen blir det att göra i ordning alla matlådor m.m.!
Men nu bär det av till gymmet!


Bildresultat för workout food

Bildresultat för workout quotes

Likes

Comments