Mammalivet, Haha, Husbygging

I går skjedde det to ting utenom det vanlige. Jeg trosset dørstokkmilen og dro på yoga for første gang i mitt liv, og da jeg kom hjem hadde en tann falt ut. På Thea altså, greit jeg er gammel (og ikke minst stiv, herregud), men jeg har da ikke kommet der! Hun sto øverst i trappen da jeg kom slepende hjem med kroppen min, (som antageligvis var helt i sjokk over bevegelsene den akkurat hadde gått igjennom. Jeg mener, jeg sto til og med på hodet for crying out loud!!) Thea holdt frem en tann og gliste bredt mens blodet rant nedover haken hennes.

Se der ja, sa jeg, mens jeg slapp ut magen som hadde vært innestengt i en trang tights.

Like etter kom Vegard løpende ned trappen mens han brølte LØYPE! Han skulle i huset og jobbe. Stemningen er litt ​der for tiden, og enten hater vi hverandre i samme rom, eller så hater vi hverandre på vei inn/ut av huset. Men det går fint, det er en del av nivå tre i husbygging - som tyder på at huset nærmer seg ferdig. Vi kan så klart finne på å elske hverandre litt også, sånn som i går da vi fant ut hvilken spyleknapp vi vil ha på toalettet. Det var to minutter med ren lykke.

Da Vegard hadde banet seg vei med et skrujern og var vel ute av døren, tok jeg og Thea tannen i et glass og gikk opp på badet. Det hele skjedde jo så klart rett før leggetid. Det skjer ALLTID rett før leggetid. Bortsett fra forrige gang, da skjedde det rett utenfor bildøren på skolen. Hun skulle ta av seg en vott, med munnen, og ut falt en tann ... rett i snøen. Det ble KRISE, og Vegard måtte ligge på alle fire og lete etter tannen i flere minutter. En hvit tann - i hvit snø. Det er i slike øyeblikk det er så trist, så trist, at jeg ikke er til stede med kameraet mitt.


Curent mood😂

Thea er akkurat i skiftet mellom det å tro på tannfeen, og det å ikke tro på han (..hun? HEN?) Noen i klassen hadde sagt at det faktisk bare var foreldrene som puttet penger i glasset, faktisk faktisk! Thea spurte ikke direkte, men hadde en litt spørrende undertone da hun fortalte det. Jeg svarte litt vagt mens jeg husket tilbake til hvordan det selv var å skjønne så smått at det var juks.

En gang, som et siste desperat forsøk på å se om tannfeen bare var mamma, gjemte jeg glasset i bokhyllen på rommet mitt. Jeg trykte det bak en hel masse shit jeg tok vare på. Det kom jo ikke en jævla krone i det glasset, så klart, og selv om mamma fortalte at glasset måtte tå i en vinduskarm, og da aller helst på kjøkkenet, skjønte jeg at tannfeen var LØGN! Jeg valgte likevel å ikke si noe, i frykt for å ikke få mer penger. Mamma spurte da jeg var sånn 13-14 år om jeg ikke bare ville ha penger for de siste melketennene mine, istedenfor at hun puttet de i et glass. Men nei. Skuespiller-ferdighetene holdt jeg på til the bitter end!!

Da jeg hadde trukket to "nye" jeksler for å få plass til .. vel .. flere jeksler, spurte jeg mamma om tannfeen gav penger folk slike også, og ikke bare melketenner. Svaret var blankt nei. Om det var i frykt for at jeg skulle slite ut alle tennene mine, at hun var blakk av den njudelige strengen jeg skulle få eller det faktum at hun var DRIT lei av å være tannfe, vites ikke.

Seee på de søte små tennene, som nå faller ut en etter en.

Liker

Kommentarer

Haha, Husbygging

"Slik som dette ser det ikke ut hjemme hos oss", sa en venn Thea hadde på besøk her en dag. "Vi støvsuger og rydder og sånt, vi." Vegard så kjapt rundt seg og bare "vi støvsugde og ryddet i går vi, faktisk! Det er NESTEN nyvasket her skal jeg si deg".

Nesten. Bare et par avokado-biter som ligner på inntørkede snegler under stolen til Halvor, prim på gardinene, ost i taket og leker over ALT. Spisebordet er fylt opp med ting som ikke har noen plass å bo, det være seg tegninger som kom hjem fra sfo forrige måned (sykt glad for de, lover) hårstrikk, pennal, en halvspist dropspakke, et par flakslodd som er vunnet på, fire nyvaskede strømpebukser og en brukt. Sist men ikke minst står Vegards saft-glass fra Onsdag på plassen hans. Det slår ALDRI feil. Hvordan kan det være så vanskelig å ta ut glasset sitt etter middagen?? Fat - check. Kniv - check. Gaffel - check. Glass - OVERLOAD!!

Men ja. Det ble stille en måneds tid her i gården. Vi er på dag syv TUSEN med viruset ikke-noe-søvnus-på-dagus. Det har slått seg sammen med separasjonsangstus og vi koser oss noe VOLDSOMT! Nyt tiden, sa folk. Det mer kjente viruset influensa har også vært innom, sammen med omgangsyken. På toppen av det hele, er nabolaget en byggeplass og det sprenges, graves, og B R Å K E S alt fra 7 om morgen til 22 om kvelden. Jeg har hatt forståelse en stund, men på uke to tusen er det vanskelig å ha tålmodighet og forståelse lenger. Jeg slet IALLFALL med forståelse da en maskin ble startet 01 på natten og holdt på til 01.30. Da var det like før jeg marsjerte ut med unge under armen og kastet stein. Eventuelt avokado-bæsjen til Halvorsen, den har samme konsistens. Derfor, siden bloggen ikke er jobben min (og takk for deeet siden jeg fikk en lapp i posten der det sto svart på hvitt at jeg hadde tjent ... hold på barten .. 425 kroner på bloggen i fjor), så har ikke den blitt prioritert i dette vidunderlige kaoset de kaller livet.

Her ser bordet ryddig ut, men det er Photoshop.

Vi holder også på med huset vårt. Da vi fortalte mamma at vi skulle bygge hus, sa hun bare "åh, det er myyye jobb med husbygging og baby, Hege!" Jeg ble umiddelbart fjortis og sa det samme nå, som da hun i fjortis-tiden tiden påpekte at det ikke var lurt å gå rundt i -10 med jakken over navlen og magen bar, selv om det sikkert var døds-stilig og alt det der; "Herregud a mamma, slapp av, du er sikkert tusen år og vet INGENTING!"

Men, det viser seg at hun atter en gang har rett. (Jeg fryser seriøst enda på sideflesket!)

Visste dere for eksempel at når man bygger hus, så må man selv velge hvor man skal ha doen sin? Så greit, tenker sikkert du, men jeg ble sånn å herregud, hvor har jeg lyst å bæsje de neste 40 årene? Hvor er det gooood feng shui å bæsje? Jeg har jo aldri tatt et slikt valg, i de andre husene jeg har bodd er doen allerede plassert. Der er du, har jeg tenkt, uten å irritere meg over at den kunne vært en annen plass. Nå, derimot, kommer jeg GARANTERT til å angre på plasseringen av doen. Spesielt etter at Vegard sa det var glemmesak å ha den ved skråveggen, for da hadde jeg så SYKT lyst å ha den der. DER vil jeg bæsje.

Det har kommet en rekke andre umenneskelige valg. Fliser for eksempel. En dame i butikken viste frem den nittiåttende flisen vi kunne ha på vaskerommet, og etter vårt nittiåtte tjaaa, sa vi bare "til helvete, vi tar den". Da hun DA påpekte at den ikke passet helt til den mintgrønne fargen Vegard hadde sett for seg at ble DØDSSTILIG på veggen, var det like før vi skrek hore og løp ut. Ikke at jeg har for vane å kalle folk for hore. Jeg skrek forbanna fitte til en på skolen en gang, foran hele klassen og læreren - i et lokale med ekko. Måtte på gangen og fikk lapp med hjem. Vet ikke helt hvem som skulle fått lapp om jeg kalte denne damen for hore, så i stedet ble vi enig om at det blir HVITE FORBANNA VEGGER, I HELE FORBANNA HUSET!! Hun kom ikke med flere fargevalg.

Vi har også hatt mental breakdown i gulv-avdelingen, og da vi i tillegg måtte velge DØRHÅNDTAK, fikk vi flass. Heldigvis har Vegard kjøpt en 1000ml dritsunn sjampo på apoteket. På tilbud.

Liker

Kommentarer

Mammalivet, Haha

Jeg har hørt at separasjonsangst kan komme, men jeg har valgt å ikke tro på det. Min unge får ikke slikt, har jeg tenkt. Min forrige fikk det jo ikke? Tror jeg? Så da får ikke denne det heller. Smatt. Jeg har fortrengt det på akkurat samme måte som jeg fortrengte alle tyggisene jeg klistret under pulten min på ungdomsskolen. De hang der helt til slutten av skoleåret og akkurat i det jeg trodde jeg slapp unna, kom læreren med kniver og snudde alle skolepultene opp ned. "Det er såpass ja", tenkte jeg, der jeg så at raden med tyggiser hadde rundet begge hjørner og var på god vei frem mot de fremste hjørnene. Fargerikt og flott.

Det samme tenker jeg nå. "Det er såpass ja", der jeg sitter på do med en illsint baby på fanget - som for litt siden trodde han var etterlatt alene for å DØ, i det jeg rundet hjørnet fra stuen.

Nå er det jo ikke slik at jeg er vant med å gå på do alene, for all del, storesøsteren har alltid ett eller annet hun skal spørre meg om når jeg bæsjer. Det slår ALDRI feil. Hun er heldigvis såpass stor at jeg kan låse døren uten at hun står og hamrer på den. Ikke stikker hun hodet sitt under den og hveser lenger heller, men hun skal ALLTID løse verdensproblemer på utsiden av døren mens jeg sitter der. Og de vil jo jeg helst løse selv, på mobilen.

Det kommer nok for en dag at jeg trenger hjelp på do, men da skal jeg heller si ifra.

Her i huset kommer en ulykke sjelden alene og samtidig som angsten kom snikende, begynte Halvor å åle seg fremover. I begynnelsen ålte han seg bare hvis det var noe han VIRKELIG ville ha, som min mat, mobil eller en av ballongene til søsteren. Nå åler han seg rundt over alt og spiser matrester under bordet og drar ut stikkontakter fra veggen. Neste skritt er å åle seg bort til de flotte dvd-hyllene til Vegard og dra de ut, en etter en, åpne de og legge igjen snørr og matrester HELT til Vegard innser at dvd er UT og han kan kaste både de og hyllene. Endelig! *Pingvinklapp. Han er seriøst den eneste jeg kjenner som kjøper med seg dvd'er hjem fra loppemarked.

Vegard er nemlig ingen enkel mann å fortelle ting, han må ha bevis før han tror på det. Ta min lilla-sjampo for eksempel. Jeg sa han ikke skulle bruke den, han registrerte og ignorerte. En dag før han skulle på et møte, sto han i dusjen foran hyllen med sjampo og resonnerte litt. Han så opp og ned (vil jeg tro, jeg var ikke til stede. NOEN får lov til å bæsje og dusje i fred i dette huset), før han valgte min lilla-sjampo. Hyyyl sa han (vil jeg tro), før han klasket det i veggen og skylte bort restene fra hendene. Da han kom ut av dusjen hylte han litt til da han oppdaget at lilla-sjampo ikke går bort fra hendene!! Så der satt han, på møte, med lilla hender. That's a lol-moment!!

Det er også ganske lol at han tror flørte-emojien er en litt-sur-emoji og sender den til gud og hvermann i veldig merkelige settinger😏😏😏


Liker

Kommentarer