Ut av vinterdvalen

Graviditeten, Mammalivet

I går banket våren på døren her i vest og vi fikk litt av en dag. (Herregud, banket på døren, jeg er 90 år! Skal bare nett flytte meg fra trekken) Thea foreslo ved middagsbordet at vi kanskje kunne gå opp på dans istedenfor å ta bilen. Hun syns det er sykt party å av en eller annen grunn.

Med litt motvilje og høylytt sukking fra Vegard ble det spaserings på hele gjengen. Jeg kunne sikkert gått alene også, men jeg er litt redd for å trille nedi ting på min vei for tiden. Evt sette meg fast i et hull. Nå er det ikke flust med hull eller plasser jeg kan trille, men man vet pokkern meg aldri. Iallefall ikke her på Vestlandet som det regner steiner på en dårlig Onsdag.

Innser også at det virke som det er jeg som går på dans, men det er feil. Lol of the year.

Vi GÅR i dag brølte hun med en gang vi kom inn på dans, før hun lukket døren bak seg. Da dansen var ferdig og vi sto i gangen for å hente henne, spurte hun om vi skulle GÅ hjem også. Jeg og Vegard, som hadde brukt tiden på å henge litt i klatrestativet på skolen og spise is, hadde jo ikke vært hjemme for å hentet bilen - så ja, vi skulle gå de fem minuttene hjem også. Thea sprudlet, brølte atter en gang i rommet at vi skulle altså GÅ HJEM, raise the roof, så slo hun følge med et par venninner litt av veien.

Jeg må jo si at det var litt spesielt da hun attpåtil valgte å småjogge resten av veien hjem istedenfor å gå med oss. Hun som ikke gidder å plukke opp en blyant fra gulvet for det er så SYKT stress lizm.

Da jeg hentet henne i barnehagen i dag var ikke tonen like entusiastisk som i går. Hun lurte på om jeg hadde satt bilen min halvveis på veien slik jeg sa jeg kanskje skulle og virket omtrent nervøs når jeg sa jeg ikke hadde det. En av barna i barnehagen lurte på om jeg hadde tatt buss dit og fikk også litt hentesveis da jeg sa at jeg hadde gått.

Er jeg SÅ stor??

Kanskje...

Han har lagt seg sidelengs for anledningen og magen står lenger ut enn noen gang. Hallo verden. Jeg kjenner jeg gleder meg til å få igjen kroppen min. Ikke for det, det er koselig å kjenne liv og snakke med magen og sånn, men det er ikke så koselig å traske rundt som en oppblåst hval full i vann. Har nemlig fått vann i kroppen and I am NOT amused.

Jeg og Vegard diskuterte litt over tannpussen i går. Hva er det vannet egentlig? Hvor kommer det fra og hvorfor samler det seg bare sånn plutselig? Et av livets store ubesvarte spørsmål!! Det som ikke står like ubesvart er at det er så UTROLIG unødvendig. Man føler seg stor nok om det ikke skal ligge en cm vann utenpå i tillegg. Folk som syns gravide er sexy er like sprø som de som stikker tissen sin i trær!

Etter at Thea hadde unnagjort litt nervøsitet for at vi skulle gå HELE veien - bare vi to, kunne hun vise meg en tre millimeter lang larve hun holdt inne i en svett hånd. "Han skal bli en sommerfugl" sa hun fornøyd. "Da tror jeg du må sette han på et blad" forsøkte jeg, men nei da kunne han jo stikke AV! De skulle ha han helt til han ble en sommerfugl, tenk. Hun mistet naturligvis larven i grusen og ba en annen å finne den til i morgen slik at han kunne få bli en sommerfugl i deres nærver. Lucky bastard. Han lå enten her, eller borte der. Eller kanskje der.

Halve veien hjem var utelukket larveprat og andre halvdelen var "pliiis løft beina når du går". Det er det VERSTE jeg vet, bortsett fra slafsing og andre ekle kroppslyder. Og tær.

Subb subb subb subb, HALLO! Så da la hun på sprang i stedet.

Jeg trasket bak i egne tanker og ble nesten litt gladkristen der jeg gikk og priset våren. Jeg merker at det skal bli SYKT digg å få et vår/sommerbarn. Ikke fordi jeg tror de subber mindre med føttene, men fordi at det er mulig å komme seg ut døren permisjonen. Thea er født 1. Januar med -10 ute og det var glemmesak å bevege så mye som stortåen ut på mange måneder. Det skjer noe med hodet når livet består KUN av pupp, bæsj og baby innenfor fire vegger. 

Så, sommer eller vinterbarn og hva var best? 😊

Liker

Kommentarer

mayhalvorsen
mayhalvorsen,
Får en fin blogg du har 😍 dere er veldig heldig som ikke har sne tviler snøen borte her til mai ☹ er sykt lei vinteren. 😜 nouw.com/mayhalvorsen
litloo
litloo,
Tusen takk <3 Vi bor egentlig en plass der det kan komme snø nå og ligge i evigheter, men i år har det vært så lite. Satser på den holder seg borte, er også leeei 😃nouw.com/litloo
Kristin
Kristin,
Har tre sommerbarn, mai, juni og juli, og det er så herlig å kunne ligge på på et teppe på plena, med en stor parasoll og ei god bok (ja, og lille da, som henger i puppen for søtt å førtiende gang det døgnet...)
litloo
litloo,
Er det jeg ser frem til, hvis det har tenkt å bli sommer i år da vel og merke. I fjor var det jo baaare regn. Men det er iallefall ikke ti minus som sist 😊nouw.com/litloo
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229