Trendy baby

Mammalivet, Haha, Halvor's utvikling

«Åh, skummel musikk» kommer det fra sofakroken borte med Vegard. Jeg titter opp av mobilen og wordfeud (yes vi er der igjen) og ser bort på Vegard - som også spiller wordfeud. Mot meg. På tven er det en mobilreklame med samme musikken som i Alene hjemme, når Kevin løper hjem for å sette opp feller for tyvene. Jeg grynter et mhm og glor ned i skjermen igjen.

Det er som dere skjønner LYKKELIGE dager og sånne ting som blogging har det ikke blitt tid til. Nå er det kanskje ikke helt wordfeud sin feil at det har vært så stille her, jeg trengte faktisk bare ei litta pause. Det var mye mas med snap og blogg og ditt og datt, pluss at Halvor hadde en "periode" igjen. Eller et utviklingstrinn som det også heter. Mensen for babyer. Alt du gjør er feil, feil, FEIL og jeg har fått et lite innblikk i hvordan det er å være mann som bor med hormonell kvinne. Eller bare mann som bor med kvinne, vi er alltid litt hormonelle.

Det er nå over og vi har en harmonisk baby igjen, som siden sist har blitt ... hold på barten ... et halvt år! Han har blitt en liten mann.

Dette er ikke Halvor. Det er heller ikke en umpalumpa. Det er Thea. Jeg har atter en gang rotet i arkivet og funnet utviklingen jeg skrev da hun var på samme alder. Igjen - i love you blogg.

Et barn på 6 mnd kan:

  1. Holde flasken sin med begge hender: Thea kunne og Halvor kan. Nå drikker ikke Halvor melk av flaske slik som Thea, men han drikker vann til måltidene. Det har vært et prosjekt å finne en flaske han godtar og etter å ha kjøpt ca alle flasker på markedet, har det endt opp med tut fra mam-trainer på en avent tutekopp. Yes.
  2. Bære hele kroppsvekten med føttene: Thea kunne, Halvor kan. Han forsøkte faktisk å reise seg opp etter lekekassen sin igår, mad little child.
  3. Ha teknikker for å komme seg rundt: Thea kunne absolutt ikke siden hun var låst i bekkenet (det fant vi ikke ut før hun ble 10 mnd stakkar), Halvor kan. Han nærmer seg krabbing.
  4. Sitte stødigere med støtte: Thea kunne sitte selv og det kan Halvor også.
  5. Gjenkjenne navnet sitt: Thea visste veldig tydelig at hun var Thea. Jeg er ganske sikker på at Halvor tror han heter hei.

Thea var 69,5cm og7,93kg.

Halvor er 70cm og 8,06kg.

Null tenner på begge.

Jeg er ikke like opptatt av hva babyer skal kunne denne gangen som forrige, men en slik liste for å sammenligne sine egne barn er jo litt kjekt. De er skremmende like på alle områder. Iallefall når det kommer til vekt og lengde, jeg hadde trodd det var mer forskjell. De er også skremmende like når det gjelder mat.

(Nå kommer det vel noe om at de liker samme grøt eller noe, tenker du. Men nei. Det er særere enn som så.)

Mine barn kan ikke ... blande mat - med annen mat. Kom ikke her og mos Thea sin mat, slik man gjerne gjør med kjøttkaker eller fiskeboller. Da får hun spasmer. Fiskeboller en plass, poteter en plass, gulerøtter en plass, og VIK FRA MEG MED DEN SAUSEN! Okeeei. Halvorsen er helt lik, tro det eller ei. En seks måneder gammel baby med meninger. Han kniper igjen leppene med en gang det kommer noe moste greier. Først trodde jeg han ikke likte maten jeg lagde (jepp, jeg har kokt gulrøtter og most de helt selv, a thank ju verry møtsj) men han vil ikke ha fabrikk-mat heller. Grøt og sviskemos og sånt. Han kan til nød sippe litt av en smoothie-pose.

Det hele endret seg da jeg kom dragende hjem med sånne skumpinner av mais og hirse. Forvokst ostepop om du vil. Han fikk en i hånden, tok den til munnen og begynte å tygge. Det samme med en kokt gulrot, avokado, brødskive eller brokkoli. Alt går nedpå så lenge det er EN ting, og han kan holde den selv. Dermed har vi ufrivillig begynt med noe som heter BLW, som er fryktelig i vinden for tiden. Baby Lead Weaning. Bare navnet gir meg flass!! På godt norsk betyr det at babyen skal styre alt han spiser selv, ikke noe mating. Jeg kan ikke tro at babyen min har kastet seg på en trend allerede før han er ett år! Jeg som får badetiss av trender.

Liker

Kommentarer

Andrea
Andrea,
Gode herlige Halvor😊🙌🏻 Er altså så morsomt å less bloggen din. Spesielt ifht utviklingen til H da jeg har en jente på samme alder. Ønsker deg og dine en god jul:-) Andrea
litloo
litloo,
Goood jul😘 nouw.com/litloo
Katinka
Katinka,
😂😂 Bloggen din Hege,jeg elsker den fortsatt etter alle disse år😂😘
litloo
litloo,
Haha😂❤️ nouw.com/litloo
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229