Promp, rynker og korte tunger

Halvor's utvikling, Mammalivet

Da jeg var gravid hadde jeg store planer om å få tid til alt mulig i permisjonen. Jeg satt inne i varmen i Mai og planlagte at i permisjonen, DA skulle jeg iallefall ut og gå i solen. Herregud som jeg skulle gå. Jeg skulle reise på besøk til folk og være sosial for å ta igjen det tapte, for babyer er jo bare å ta med seg ut. De trenger bare litt mat og så sover de, gjør de ikke? Jeg skulle også blogge hver dag, for med baby har man så utrolig mye å skrive om. Babyer er interessante dyr.

NJET.

Det er de så absolutt ikke. Det viser seg også at det er en aldri så liten del av babytiden man fortrenger. Nemlig den delen at BABYER ER JÆV... MYE JOBB! Hjernen velger å huske de koselige øyeblikkene slik at man skal gå i den fellen og formere seg flere ganger.

Halvor er ikke mer jobb enn andre babyer, sett bort i fra den delen at han ikke har klart å sove alene. Det har vist seg å ha en forklaring, og det er at han har stramt tungebånd. Å jada, det er en ting. Siden det er stramt, får han ikke skikkelig grep på puppen, dermed svelger han mye luft og får vondt i magen. Babyer er litt teite og han har tenkt at vondt i magen - det kan jo PUPPEN fikse. Superpuppen. Så har han spist mer. Mer luft, mer vondt og hei hvor dagane går.

Men vi har kost oss vi, herregud, det skal ikke stå på det. Visste dere for eksempel at det at gutter tisser når bleien blir tatt av ikke er en myte? Og at det skjer hver FORBANNA gang? Og at man faktisk klarer å glemme det, selv om man skifter bleier ti ganger daglig? For å gi oss selv litt slækk, så tisser han ikke med en gang, han venter, sikter inn sitt mål og skyter. Han kan nå sokken i det andre hjørnet på badet uten problem. Litt merkelig at de kan være så treffsikre som baby, og så lite treffsikre som voksen. Doskål, gulv, tak, WHATEVER, tisset skal frem!

Andre funfacts er at babyer har "utviklingstrinn". Hvem kunne vite. Jeg visste det iallefall ikke, før gravidappen jeg glemte å slette bare "pling, nå har Halvor utviklingstrinn nr. 1." Og jeg bare utviklingswhat? De har slike trinn ca hver måned, og for hver gang lærer de noe nytt. Som en aldri så liten eksamen. Før hvert trinn blir de skikkelig teit og ting du trodde du hadde fått dreisen på er nå helt feil.

Spise?

NEI!

Sulten?

JA!

Sove?

NEI!

Trøtt?

JA!

Åja...

Som belønning for noen dager med totalt kaos, lærer babyen nye ting. Etter dette trinnet vi akkurat har sloss oss igjennom, har Halvor lært å smile et sosialt smil. Før så smiler de bare når de fiser og sånt. Han er mer "med" og han kan se mye lenger enn før. Akkurat det resulterer jo i at han fortsatt ikke gidder å sove på dagtid. Han bare håoly macarååååoni jeg kan seee ting jo. Verden er mer enn bare pupp. Omgomg! Det negative er at nå har han ikke tid til å spise lenger siden bhen min er så SYKT interssant. Mannfolk. Han forandret også utseende på en dag, tro det eller ei. Han kastet nyfødtrynkene på fjorden og smilte mot oss en morgen.

Hvor fint hadde det ikke vært å hatt slik trinn som voksen også? Næh nå kaster vi rynkene dere. Og justerer synet litt.

Neste trinn skal han visst nok gå fra å se svart hvitt til å se farger. Tenk dere hvor forbanna sykt da, ikke rart de blir helt løk, hadde jo blitt livredd selv hadde noe slikt skjedd. At ikke flere babyer begynner med dop er et mysterium.

Men for å komme litt tilbake til tungebåndet. For at Halvorsen skal få nedpå melken uten å sette den i halsen annenhvert minutt, og for at han skal kunne snakke skikkelig senere, må tungebåndet ... klippes. Hvor SYKT høres ikke det ut? Jeg har jo sett på sånne folk som tar piercing i den strengen som helt maniac og her skal de altså bare klippe den av. Hipster Halvor tar det til an whole other level. Hvis det er noen som har erfaring med det er dere mer enn velkommen til å dele. Jeg kommer til å ligge i fosterstilling i gangen mens de utfører det, selv om jeg sikkert må holde han.

Manleymannen i huset har selvsagt vakt og kan "desverre" ikke delta. Fii fan.

Øl? Er det innafor da pappa? 

Følg meg gjerne på Instagram, der oppdaterer jeg oftere enn her for tiden, sånn siden dagene går litt i ett. litlo med en o.

Liker

Kommentarer

Nina
Nina,
Har selv kort tungebånd. Det ble klippet en gang da jeg var baby slik at jeg klarte å die, og smeltet med laser i 4. klasse slik at jeg skulle klare å si "L". Har fortsatt litt kort tungebånd, men ikke noe problem. Det kan være arvelig, så i vår familie er det mye av det 😊
litloo
litloo,
Ja har lest at det kan være det, så jeg var kjapp å se om Thea også hadde kort. Det var jo dritlangt hehe 😋 Det blir den nye familiebesøk-aktiviteten å sjekke tungene her nå, haha 😃nouw.com/litloo
Frida
Frida,
Jeg jobber på barselavdeling, og der klippes det stramme tungebånd nærmest daglig. Og det er gjort på under 15 sekunder, babyene gråter bare fordi de må holdes fast, selve klippingen kjenner de ikke😊 Lykke til😀
litloo
litloo,
Fantastisk å høre!😊👏🏼 Tusen takk! nouw.com/litloo
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229