Promp og prakt!

Mammalivet, Haha, Halvor's utvikling

Julen 2017 ble ikke bare Halvor's første jul, den utviklet seg til å bli fylt av ting som ble gjort for aller førte gang. Noen har prompet, andre har sagt sitt første ord, men hvem som har gjort hva skal forbli et mysterium en liten stund til.

Aller først skal jeg nemlig skryte av julepresangen jeg fikk fra Vegard!

Noen overraskelse var det ikke, siden han midt i en krangel om oppvask kom innpå hva jeg skulle få. Rett skal være rett, krangelen hadde utviklet seg fra oppvask - til at den nye dataen vi hadde kjøpt "sammen", ikke hadde inngang til minnekort. Vegard fikk frie tøyler på black friday til å kjøpe en data vi kunne ha sammen. En til å surfe på, blogge på og spille på. Alt før spille på, hørte ikke Vegard, og han kjøpte den ultimate GEEK-gamepcen. En sånn flyttet aldri ut av mammas kjeller - pc. Det er bare det at du flyttet ut av mammas kjeller, Vegard. Faktisk helt opp på loftet. Og du har bare tid til å spille spillet ditt (som forøvrig er fra 2002), en halv time om dagen. Gameing-pc skulle han ha, men nytt spill? Gud forby!

Uansett. Krangel om oppvask og minnekort. Vi får se hva du får til JUL da, brølte Vegard, mens han viftet med oppvaskbørsten slik at det havet skum i barten hans. Dagen etter kom det en liten eske fra NetOnNet i en mistenkelig laptop-størrelse. Denne må du ikke se på, sa han, og satte den foran kommoden med ytterklær. Og der sto den helt til julaften, da han pakket den inn - foran meg. Han gjemte seg riktignok da han skrev kortet og fniste skikkelig siden han kom på å skrive GID.


Inni pakken gjemte det seg en .. hold på barten .. MacBook Air. Og alle hjerter gledet seg!! Ble jeg glad? JA! Ble jeg takknemlig? JA! Glemte jeg å si det? JA. Ble jeg drit-overrasket? J.. nnnn nei. Ikke bare fordi jeg skjønte det på esken, men også fordi Vegard løftet den opp og sa oooj så lett. Denne var lett ja, før han satte den ned.

Men, ja. Tilbake til listen over ting som har blitt gjort for første gang i julen.

Det har vært så mye at jeg totalt har mistet kontrollen på datoer. I know right? Jeg har ikke mindre enn TO babybøker jeg skal skrive hendelser i, pluss at jeg har sånne milestone-cards med tekst som man kan dokumentere ting på sosiale medier. "I dag er jeg 6 mnd" osv. Begge deler er glemt og jeg blir nok IKKE årets mamma på Instagram i år heller. Søren.

Den første (og egentlig største) tingen som hendte, var at Halvor sa .. MAMMA! Eller, mæmmæm. Først trodde vi det var en tilfeldig lyd, men den tilfeldige lyden kom hver gang jeg dro ut av rommet. Og en morgen da jeg fikk sove litt frempå, lå Halvorsen nede på matten sin og bare mæmmæmmæmæmæmæmæmæmæææ i ett banka kjør. Så da forsto vi at det ikke var tilfeldig. Jeg var en stund inne på tanken at det var mat han mente, en av Thea sine første ord var jo mat, men i sengen om morgen ligger han og piller meg i øret mens han sier mæmmæm. Så gliser han bredt når jeg åpner øynene.

Årets julekort til dere som ikke fikk. Lol.

Da det første ordet var unnagjort, tenkte Halvor at det var på tide å snu seg fra rygg til mage for første gang. Nå virker det kanskje litt "so what" etter at han faktisk har sagt mamma, men jeg jublet og pingvinklappet til jeg blødde i hendene. Det var i det øyeblikket Halvor innså for en klein fotball-mamma jeg kommer til å bli, så sa han sin første setning; "jeg skal aldri begynne på fotball, mamma." Neida. Men det er aller første gangen en av mine unger snur seg. Thea var jo låst etter fødselen og aldri fikk til slike fantastiske kunster. Da er det innafor å juble høylytt. Nå skal det ikke stå på det, jeg tar gjerne en jubel for litt bæsj også jeg. Er ikke verre på det. 

Apropos bæsj. Julas tredje hendelse skjedde da jeg satt på gulvet sammen med Halvor og Thea. Stemningen var fin. Casual. Laidback. Så bra stemning at jeg slapp en fis. En høylytt fis. Den gode stemningen fortsatte, uavbrutt av fisen, før vi noen millisekunder etter hørte et GISP borte i sofaen. Da vi snudde oss så vi en Vegard som satt og GAPTE! Jeg hadde helt glemt at han var der og det så ut som han hadde sett en komet. "Herregud dere har jo vært sammen i flere år, wattafakk er problemet" tenker kanskje du, og jo, men jeg har faktisk aldri prompet høylytt foran Vegard før. Jeg har født høylytt foran han, sikkert bæsja på meg også, men akkurat å sette seg til å brakfise har jeg hatt til gode. Det har jo så klart kommet en og annen lydløs, som ikke har vært helt lydløs likevel - og som har sagt poff istedenfor pfff. Men det er det. Liksom. Men der var den. Jula 2017.

Ooog så da, sist men ikke minst i denne evige listen av julas hendelser. Halvorsen har fått sin første tann. Og den fikk han i går. Thea er overbevist at den poppet opp i baksetet på vei til mormor, for plutselig begynte visstnok Halvor å blø i munnen. Jeg er ingen tann-ekspert, men at det skjer så drastisk at tannen bare BØ, høres litt urealistisk ut. Men hva vet vel jeg. Den var der iallfall da jeg kjente etter og den høyre puppen kan uten tvil bekrefte saken.

Funfact. Googler man yay, får man tydeligvis opp Vegard. En glad Vegard.

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229