Øyeleger og mishandling av foreldre

Graviditeten, Mammalivet

Hvolfol hal du så stol mage? spurte en av barna i barnehagen meg i dag. Jeg smilte og sa jeg hadde spist for mange boller, slik som jeg sier til de fleste som kommenterer magen. Noen spør om jeg har fått i meg noe jeg ikke har ​spist, så ler de rått. Akkurat det er det kanskje helst voksne menn som spør om, ikke barn.

Det sies at det er hos fulle folk og barn man får høre sannheten og det er jo forsåvidt sant. Det er bare det at magen min taler fint for seg selv for tiden. Jeg har kommet til det MAGISKE stadiet der jeg snur meg sidelengs for å gjøre meg smalere, men oppdager at neidu, er visst ikke smalere denne veien lenger. Faktisk er jeg nesten breiere. Selvironi er viktig å ha som gravid og i de fleste tilfeller har jeg plenty av det. Sånn bortsett fra når Vegard kommenterer ting han så absolutt ikke burde kommentert, men han får sin straff så ikke tenk på det.

Vi er faktisk der at jeg har fått en blåveis på magen. Åå hun har dultet på seg en blåveis tenker du, så søtt. Vel nei, sier jeg. Oj, har Vegard slått henne tenker du da. Vel nei, sier jeg. Men jeg har blitt mishandlet, det har jeg - og det av min egen sønn. Her en natt bråvåknet jeg av at noe gjorde DRITVONDT i magen. Det var ikke luft og det var ikke en bæsj. Hadde det bare vært så vel. Det var han som har leilighet inni der og han kjørte det ene kneet rett inn (ut?) i magen. Jeg hylte uten å hyle, siden man helst ikke skal hyle om natten og krøllet sammen kroppen. Fii faen nå føder jeg ut NAVLEN tenkte jeg der jeg vrei meg i smerte. Av alle ting å bli kjent for i denne verden så skal det pokkern meg bli DET.

Han gjorde det en gang til på akkurat samme plass og etter det ble det stille i magen og jeg sovnet igjen. Merkelig nok. Dagen etter hadde jeg fått en ganske stor blå/rødveis på siden av navlen. Denne historien er veldig USA, ailien, mystisk blåveis fra det indre, SUE THE DAMN KID, men den er helt sann! Lover.


Nei dere får ikke bilde av verken blåbeis eller navle, so I give you this. Vegard og Thea spiller Barbiespill og ting som "nå skulle jeg få lov" og "ikke rør det er jeg som spiller nå" ble sagt, uten at jeg skal røpe hvem som sa hva. Host.

Når den ene ungen ikke banker meg på natten tar jeg med meg den andre til øyelege. Eller jeg gjorde iallefall det i går. Thea kom en dag og fortalte at synet ofte bare forsvant i barnehagen og jeg bare say WHAT? Det hadde hendt noen ganger og alt ble "taggete". Det var jo naturligvis noe av det villeste jeg har hørt og jeg løp til doktoren. Hadde med meg Thea også, dummen.

Av alle doktorer jeg har vært hos var denne den merkeligste og hun skjønte jo absolutt ikke hva jeg mente. Jeg forklarte, Thea forklarte og etter en stund ville doktoren at Thea skulle lese bokstaver på et sånt bokstavkart. Hun las med stor iver helt til hun kom til de tre nederste linjene, da så hun bare prikker og syns pekefingeren til doktoren gikk i kryss. Det syns tydeligvis doktoren at var helt normalt. Hun satte seg på stolen sin og så på oss med var det noe mer - blikk. Jeg løftet øyebrynene og sa eh JA? Så måtte jeg heve stemmen for å bli sendt til øyelege. Oh yes I said it. Det er mye som er usikkert her i verden, men det som er SIKKERT er at hvis jeg hever stemmen til fremmede, da er det seriøst. Det er like sjelden som en supernova og i 79% av tilfellene ender det med hentesveis i motsatt retning av Trump sin.

Hun gryntet ned noen ord på et ark og henviste oss til øyelege under tvil. Hun har havnet på listen min over ubrukelige folk. 


Da vi kom til øyelegen var tonen en helt annen. Han var en hyggelig mann som hørte på hva vi hadde å si. Også her måtte Thea lese bokstaver og også her klarte hun ikke de nederste linjene. Deretter tok øyelegen noen øyedråper i øynene til Thea. (Det var mye øye i en setning det.) Det med øyedråpene visste vi at kanskje kom til å skje og forberedte henne på det i forveien. "Kommer det til å svi?" spurte Thea i bilen. "Neida" sa jeg uten å egentlig vite hva pokker jeg snakket om.

Og det var naturligvis feil. HELT feil.

"Du LØY, mamma! Du sa det ikke skulle svi, det SVIR!" Brølte hun i det den første dråpen traff øyet. Damen som tok på øyedråpene kvapp litt og hentet papir. Thea tørket øyet med stor missnøye og hadde blikk kunnet lage blåveis så hadde jeg fått et par av henne også. Hun fikk skryt av øyelegen for å ikke gråte, noe mange tydeligvis gjorde, og det reddet situasjonen bittelitt slik at de fikk tatt på det andre øyet også.

Pupillene ble sykt store, som dere sikkert ser (verst på bildet øverst til høyre, som var rett etter) og synet ble veldig tåkete. Vi fikk beskjed om å gå en tur for så å komme tilbake, slik at dråpene fikk virke. Noe som var ekstremsport siden Thea ikke så en dritt og omtrent gikk på trær. True story. Men hey vi bor da på VOSS. Hva er et liv uten litt ekstremsport. Da øyelegen glodde inn i hjernen øynene hennes kom han frem til at hun hadde litt skeive hornhinner og var en smule langsynt. Han  syns ikke at hun skulle begynne med briller enda og vi skulle komme tilbake til neste år.

Thea bare "hæ? får jeg ikke SMYKKER til øynene??"

Jeg hadde nemlig forberedt henne på at hun mest sannsynlig måtte ha briller. Det var skikkelig omg omg omg for det hadde jo INGEN i barnehagen og hva kom de til å SI!! Det kan kanskje muligens være da den 90 år gamle kommentaren kom fra muttern, aka meg. "Jammen det er jo som smykker for øynene. Da kan du gå med de i barnehagen hver dag, SELV om det ikke er lov med smykker der. Tenk på det." 

Skuffelsen var derfor stor da det viste seg at hun skulle gå tomhendt derifra og hun rasket med seg et armbånd fra "flink pasient" kurven.

"Er dette et hjerte?" spurte hun strengt om den ene perlen på armbåndet. "Øh nei det er en blomst" sa jeg. "HerreGUD jeg ser jo INGENTING av disse dråpene", brølte hun, og marsjerte ut. Tydelig missfornøyd med det ubrukelige resultatet av dagen. Morna sa jeg til øyelegen og spant etter. Freaks tenkte sikkert han og halve venterommet. 

Liker

Kommentarer

kamillahaaland
kamillahaaland,
Hehe, gøy at hun synes det er stas med briller og faktisk ønsker det selv. Det har virkelig skjedd en endring sånn blant barn 😊 Øyedråpene er ikke gode, men heldigvis forsvinner svien fort. Er optometrist og drypper av og til barn med disse selv, og det er aldri moro... nouw.com/kamillahaaland
litloo
litloo,
Ja det virker så det er blitt mer innafor med briller, men så finnes det jo så mange kule også da 😊 Åh det kan jeg tenke meg, hørtes ut på de som en del barn både nektet og gråt. nouw.com/litloo
kamillahaaland
kamillahaaland,
Uff, ja. Kjenner til det! nouw.com/kamillahaaland
Bollemor
Bollemor,
Flinke Thea 😊
litloo
litloo,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229