Når tannfeen tar ferie

Mammalivet, Haha

Vrææl hørtes det nede fra stuen en Mandags morgen, tidlig i september. Jaha, tenkte vi som sto på badet, en med tannkost i munnen, en med tiss på buksen og en på stellebordet med et digert glis. "Tannfeen GLEMTE å ta med tannen!!!!" brøler Thea og gallopperer opp trappen. Straks står hun på badet med et vannglass i ene hånden og en haug med småmynt i den andre, mens hun freser oppgitt. "Oj, det var en dårlig tannfe!" sier jeg sammenbitt mens jeg gløtter stygt bort på Vegard. Han rødmer lett og lager en uuups-grimase.

Som dere skjønner har Thea begynt å miste tenner og dette er den andre tannen på en uke. Det viser seg at tannfelling er omtrent så viktig som å ha like mye saft i glassene for unger. Mucho importante. Det samme er tydeligvis det at tannfeen gjør jobben sin! Julenissen kan finne på skøyerstreker men tannfeen har tydeligvis INGEN slingringsrom.

Da den første tannen falt ut, klødde vi oss litt i barten der vi sto over glasset som Thea hadde hatt den i. Hvor mye gir en tannfe lissom, og tar hun med seg tannen? (Jeg sier hun, fordi her i huset er tannfeen en hun og det er ikke diskutabelt!) Thea var lagt for kvelden og glasset sto plassert på et bord ved verandadøren.

Tannfeen gav en god slant den første gangen. Seksogførti kroner for å være nøyaktig og hun tok med seg tannen som pant. Jeg forhørte meg litt rundt dagen etter og det viser seg at fru tannfe var ganske så raus. Dobbelt så mye som normalt - raus. Greit, da får hun holde seg til normalt beløp neste gang, tenkte jeg, uten å informere den med-sammensvorene i prosjektet. Dermed gikk tannfeen bananas og gav FEMTI kroner for den andre tannen. Det, pluss at hun glemte å ta med tannen der altså.

Kri-seeee.

"Det var sikkert en vikar" kremtet Vegard frem. "Vikaaaaaar?" brølte Thea, "mener du HJELPER eller?" "Ja?" sa Vegard spørrende. Thea smattet litt på saken før hun godtok det. Hjelper. Sounds legit. Hun lagde seg en liten historie om at denne hjelperen sikkert hadde altfor mye å bære på. Tenner i alle retninger og FEMTI kroner. Amatør! Kanskje det ikke var hennes tann som lå igjen engang. Vi ble enige om at tannen skulle bli i glasset slik at vikaren fikk en sjanse til å gjøre opp for seg i natten som kommer.

Vikaren har hentet tannen, og jammen tror jeg ikke at han var engelsk. Host.

Liker

Kommentarer

Bollemor
Bollemor,
Hahaha😁 de er berre så gode😄 Vikar😂
Vanja
Vanja,
Hahah 😊 så morsomt dafrkhansseen.blogg.no
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229