Når man ikke blir forstått

Mammalivet

Herregud, jeg altså! Jeg er akkurat litt for spontan. For en ukes tid siden kom jeg over en annonse om en smartklokke. Kult tenker du, men den var ikke til meg. Neida, det var en til barn. Jeg klikket meg innpå, bladde gjennom bildene og ble mer og mer sikker på at dette var det vi manglet i livet vårt. En smartklokke til seksåringen. YES. Så bestilte jeg.

I dag kom klokken i posten og jeg angret umiddelbart. Herregud hva skal vi med denne da? Thea har mast en stund om når hun skal få mobil. Er det når hun begynner på skolen? Når hun blir åtte? Når hun kommer i puberteten? Jeg har stirret tomt på henne når hun har spurt og tenkt stille at hun skal være jækla glad om hun får en til konfirmasjonen. Barn og mobiler er det mest ubrukelige jeg ser. Men så vettu, neida bestiller seg en smartklokke. WHERE'S THA FAKKIN LOGIC?

Jeg vet jo hva jeg tenkte i det jeg trykket den hjem. Jeg tenkte at dette var litt smart (høhø) for da kan hun ringe meg når hun er hos Alex og han når hun er hos meg. Det er bare et knippe nummer som kan ringe inn og ut fra klokken, så sånn sett er det jo ikke en mobiltelefon. Hun kan ikke sende meldinger og hun kan ikke gå på internett, selv om abonnementet ironisk nok har fri sms og data. Det klokken har derimot, er en SOS-knapp som aldri skal på (kunne ikke vært mer amerikansk) og en sporingsfunksjon som heller ikke skal på. Greit jeg går rundt i en "gravidtåke" men det er bare to plasser Thea kan være. Her, eller hos naboen. Og den eneste SOS'en som kan oppstå er om det er tomt for toalettpapir.

I barnehagen hadde hun tegnet klokker til alle barna som satt rundt bordet. Etterhvert som de ble delt ut fikk de streng beskjed om at den skulle være rosa! Jeg kjente jeg grøsset langt nedover ryggen, hvilket dyr har mitt spontankjøp vekket. Forhåpentligvis er den old news i morgen og de kan gå tilbake til å fargelegge ting slik de vil.


I full gang med å snakke med pappa. Mormor ville ikke ta telefonen og jeg misstenker telefonterror helt til hun tar den. Dessuten tror jeg hun ringte fem ganger til farmoren sin for å si at hun ikke hadde mottatt et bilde enda.

Thea og klokken minner meg litt om meg og leger for tiden. Vi snakker ikke helt samme språk og jeg må mase på de for å gjøre meg forstått. Den siste tiden har det bare vært utenlandske leger her og jeg snakker ikke så godt utenlandsk. Nå snakker jo de Norsk, forsåvidt, men likevel har vi ikke forstått hverandre. For noen uker siden slet jeg nemlig med at jeg ble så sinnssykt andpusten av ingenting. Gravide folk er jo generelt andpusten, det er en kjent sak, men vi snakker legg seg ned i fosterstilling - andpusten. Jeg så svarte flekker, svettet og holdt på å besvime bare av å gå opp trappen i barnehagen. Og er det noe som er lite classy så er det å dø i ungenes garderobe.

Legen vet nok råd tenkte jeg og dro dit i beste tro. Men nei DA. Legen levde i sin egen verden. Han var skikkelig snodig og før jeg visste ordet av det skulle jeg ta test for diabetes. Jeg har jo aldri hatt noe tegn til diabetes. "Skal ikke tasså sjekke jern da?" forsøkte jeg, sånn siden Mr. Google nevnte at det sikkert var det. Men nei, legen var ikke enig med Mr. Google. Legen var bare enig med seg selv. Jeg måtte fint møte dagen etter uten å ha spist noe (mat❤). Jeg fikk en flaske med noe gult flytende stoff og beskjed om å drikke det så fort som mulig. Så måtte jeg sitte HELT i ro i to timer.

Fii fan. Jeg trodde jeg hadde vært kvalm før, men det var feil!! JESUS kristusss. Jeg kjempet mot kvalmen og klarte heldigvis å ikke spy, hadde jeg gjort det hadde jeg måttet tatt testen igjen. Eller høhø jeg hadde aldri kommet tilbake. Jeg hadde flyttet!! Da to timer var gått tømte de kroppen min for blod og sendte meg ut dørene om mulig enda svimmel enn før. Vel hjemme sov jeg i fire timer på sofaen. SUKSESS!

Da jeg kom til jordmor testet hun meg for jern og det hadde jeg veldig lite av... så joda. Dumme dumme doktor som ikke ville høre. Og bare så det er sagt, det var helt normale verdier på diabetesprøven.

For å avslutte litt hyggelig, Thea har uten hjelp lært seg å lage hestehale og musefletter, så hun fikser seg selv på håret for tiden. Flere som får Princess Leia assosiasjoner av dagens sveis?? Selv syns hun at hun lignet på en humle og det kan jo kanskje stemme. ❤

Liker

Kommentarer

Tonje
Tonje,
Måtte ta to sånne glukosetestar (som for øvrig ikkje var behov for), noe meir J**** har eg vel aldri drukke! Kjentes ut som eg hadde ein apekatt med adhd i maget etterpå!
litloo
litloo,
Ja det var helt jævlig!! Det var jo rent sukker, har man ikke diabetes før så får man det etter den drikken der, haha 😋nouw.com/litloo
asfaltenke
asfaltenke,
Hehe. Godt å se sånne fine frisyrer som det er puttet litt fantasi i. Minner med om da jeg selv var liten, og sto alene timesvis på badet og lekte meg med strikker og spenner. Får ikke brukt like myt tid på badet nå lenger, ikke gidder jeg heller :p nouw.com/asfaltenke
litloo
litloo,
Jeg var aldri sånn jeg, håret rett ned og gud forby at noen tok i det!! Derfor glemmer jeg å flette og sette håret hennes i strikk, så nå har hun tatt saken i egne hender 😂nouw.com/litloo
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229