Kriser

Mammalivet, Halvor's utvikling

I forhold, spesielt ekteskap, er det noe som heter treårskrise. Babyer derimot, har litt dårligere tid og får krise allerede etter tre måneder. Tremånederskrise heter det originalt nok, og jeg har egentlig fnyst av hele greiene.

Heeeelt til Halvor begynte å vise tendenser, that is.

Ved tre måneder så vil de så gjerne få til så mye mer enn det kroppen klarer. (Litt som meg på mandager.) De vil ta på føttene sine, men armene bare "app app app dette hakke du lært enda kompis!" Så slår de seg selv i hodet eller trykker fingeren på øyet isteden. De prøver å nå en leke på gulvet, men ender opp med å rulle over på ryggen. Så blir de frustrert og det går ut over ... vel, oss. Noen babyer vil bli båret, noen vil ha pupp og andre vil sove hele dagen.

Halvor ... vil absolutt ingen av delene!! Åffkårs. Han er sulten men skal ikke ha pupp. Han er trøtt men skal ikke sove. Han er glad men skal bare sutre. De stundene han ikke sutrer er han steik forbanna fordi at VERDEN ikke SKJØNNER at HAN har det FORFERDELIG!!! Da er det kjekt å være forelder vettu. Da kjenner man at man lever. Levende prevensjon. Bare så synd at hjernen velger å miste minnepennen fra denne tiden, slik at man om en to-tre år syns at det å få til baby er en SABLA god idé.

Neida jeg skal ikke klage. Når Halvorsen ikke har krise er han egentlig litt av en kar, han. Hadde ikke de søte alveørene hengt på, hadde han smilt helt rundt. Le kan han også, gapskratte faktisk, men noen har trykt på "lydløs" for det kommer ikke en eneste lyd. Gleder meg til den dagen latteren triller ut.

Halvor er også litt som en ku. Trykker man han på nesen, åpner han munnen. Et greit lite triks til den dagen han skal begynne med mat. Apropos mat, han er blitt 6,5 kg og 62 cm og vi kan med sikkerhet si at han blir høyere enn meg. Han har under en meter igjen!! Vegard er litt nervøs for at han skal bli høyere enn han av en eller annen merkelig grunn. Han er også ganske opptatt av ørene hans siden de stikker litt ut. Han og mormor. Mormor bare "seriøst dere MÅ la han gå med en stram lue så de ørene fikser seg!"

Funfact. Før i tiden teipet de ørene inntil hodet😂

Det skal ikke vi. Får holde å klippe tungebåndet hans, stakkar lille. (Historien om det kan dere lese om her ) Vi er nå straks ferdig med "tøyingen", altså å stikke fingrene i kjeften hans til alle døgnets tider og løfte på tungen for at såret ikke skal gro. Det er like kjekt som det høres ut. Å gjøre det på dagen er en ting, men man skal huske på det på natten også, hver sjette time. Skal ikke se bort i fra at jeg har stappet fingrene i min egen munn and called it a day. Dessuten, tenk å våkne av at noen putter fingrene inn i munnen på deg da. Vet hvordan jeg hadde reagert hvis jeg våknet av at Vegard puttet diverse saker i min munn. Host.

Vi skulle også stå sammen om denne tøyingen, men enkelte bare "åneei har visst olje på fingrene, opsideisn!"


Så da. I 12 uker nå, har denne lille kroppen her vært klistret til min. Der jeg er, er han, til storesøsterens store fortvilelse. Men jeg har jo hatt litt fri også, herregud, det skakke stå på deeet. En gang gikk Vegard tur med Halvor slik at jeg skulle få hvile. Jeg hadde plutselig UENDELIG med fritid jeg ikke visste hvordan jeg skulle få brukt. Dermed gikk jeg opp og .. klippet tåneglene. Wtf liksom. Dusje? Hvile? Oh no no no.

I går var det mer fritid. Da var det foreldremøte og jeg skulle få gå helt alene. (Grein meg til det. Det MÅ da være MULIG å få gå på FRELDREMØTE vel!! Jodajoda.) For det å ha en baby er åreit det altså, men å komme seg ut en time, helt alene, er magnificent!!

Vet ikke hvorfor jeg ble britisk, magnificent. Njees.

Jeg fikk riktignok sjuogtredve snap av Halvor som gråt i løpet av den timen, og jeg så igrunn for meg en hysterisk og svett Vegard i gangen da jeg kom ut fra møtet, men han satt heller hjemme på badet og gråt svettet. Stor milepæl der altså, (for han) som jeg tror er lenge til at gjentar seg. Smatt.

Liker

Kommentarer

Bollemor
Bollemor,
Må berre presisere at mormor i dette tilfellet altså er oldemor til Halvor!
litloo
litloo,
Haha ja😂😂nouw.com/litloo
SecretLioness
SecretLioness,
litloo
litloo,
Takk, syns også han er en kjekkas ❤️nouw.com/litloo
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229