Har du innovertiss eller utovertiss?

Mammalivet, Hagesnakk
Siden jeg jobber annenhver helg, har vi alltid store planer om en skikkelig frokost de helgene jeg har fri. Da kaster vi rundstykker, egg, bacon og jus opp i handlevognen. Dette er noe vi i grunn kan slutte med, og ser dere at vi holder på sånn på butikken kan dere faktisk minne oss på det. Nekter vi, kan dere klaske noen egg på oss og rope nei! FY! Grunnen er at den eneste i huset som faktisk spiser frokost, det er meg. Jeg elsker frokost. Vegard syns frokost setter seg fast i halsen når det er så tidlig (alt før 13.00 er tidlig) og Thea syns generelt all mat er forferdelig uansett hvilken tid på døgnet det er. Hun kjemper i ca fire timer for å spise et halvt knekkebrød mens hun bare jabb jabb jabb. Så piller hun litt på osten og jabber videre.

Idag var intet unntak. Eggene lå fint i kjøleskapet, baconet havnet i frysen ved siden av de deilige rundstykkene vi egentlig skulle steike, og på bordet .. sto tørre knekkebrød. Mmm nå koser vi oss dere. Thea satt og jabbet på mens vi satt med nesen i kaffekoppen - som i dag inneholdt 90% kaffegrut. Nye kaffefilter. De holder ikke på godsakene og slipper gruten ned i kaffen. Så sånn er det. Sykt irriterende, men kaffe må man ha vettu, om man så skal tygge den.

"Jabb jabb pupper jabb jabb utovertiss" hørte vi plutselig i det fjerne. "Ækskjus mi? Utovertiss?" spurte vi i kor. "Ja?", Svarte Thea. "Hørte dere ikke etter?" "Eh nei." Det viste seg at hun har sett på Newton - pubertet på NRKsuper-appen og der snakket de om innovertiss og utovertiss. Gutter har utovertiss. Noen har hår.

Eh. HOST.

Vi må faktisk se hva du har sett på sa jeg og tok kaffekoppen med bort i sofaen. Vegard tasset etter. Thea satt igjen og bare HÆ? Se på? Vi tre? Nå? Serr? Jepp, kom igjen sa jeg og klappet på sofaputen. Så satte jeg på de to episodene hun hadde sett om pupper og kjønnshår. Å yes da. Jeg ble en blanding av dritflau og forbanna på at dette programmet ikke ligger under 6+ som vi har sperre på i appen. Det burde faktisk vært lagt under 70+. Det er ALDELES ikke noe en femåring skal kunne finne og sitte å se på alene. Ikke med foreldrene heller, for hun satt bak puten og fniste mens jeg satt rød som en tomat mellom blomsterpottene i vinduskarmen og glodde ut. Vegard satt og skrattlo. Katten gikk ut. 

En ting er at jeg satt og så på programmet Trekant med mamma og de da jeg var gravid, men altså, da visste jo jeg tydeligvis hvordan ting fungerte. Da var det mamma som satt bak puten og viftet, og jeg som skrattlo.

En ting er at jeg satt og så på programmet Trekant med mamma og de da jeg var gravid, men altså, da visste jo jeg tydeligvis hvordan ting fungerte. Da var det mamma som satt bak puten og viftet og jeg som skrattlo. 


Uff. Nei. Skal slette hele appen tror jeg. Det er et interessant program, for all del, men for de som faktisk nærmer seg puberteten. Ikke for en femåring som såvidt har fått med seg at det faktisk finnes to forskjellige tissesorter og at hun er eier av en av de. Hun trenger ikke vite at en guttetiss vokser i puberteten og får hår, og hun trenger DEFINITIVT ikke se bilder av den skrukkete saken. Nei. Kanskje. Nei. Neida. WTF NRK! Det fantes enda drøyere episoder foråsidetsånn, de hadde hun heldigvis ikke sett.

Nei, fysj, vi må over til noe helt annet. Find your happyplace. Pust inn pust ut. I helgen bestemte vi ny-hagemennesker oss for å handle blomster til altankassene. (Lurt å lese dette <- innlegget først hvis du ikke henger helt med på hvorfor vi er blitt hagemennesker) Åh vi var så fornøyd. Nå var det julaften, nå var det fest!! Jeg hadde fått med en handleliste fra mr. google, og på den sto det stemorsblomster. De skal visstnok overleve ALT, selv inkompetente mennesker som ikke vet forskjellen på stilken og selve blomsten. De skulle også tåle nattefrost, det var sykt viktig sa mr. google. Det å skulle finne én blomstersort virket som den enkleste oppgaven i verden. Shit ass, for enkelte ER det den enkleste oppgaven i verden. Ikke for oss. Det ble vår Everest.

Da vi kom til Hageland var vi full av energi. Nå skulle det handlessss, nå skulle det skje. Vi sparket opp dørene og brølte stemorsblomster! Men tror du de hadde stemorsblomster? NEI. Vi kjente panikken kom snikende og jeg begynte å svette på den ene rumpeballen. "Trenger dere hjelp?" sprudlet en dame. "Neida" sa vi i kor. Nei, for gud FORBY om vi skulle ha hjelp, tydeligvis. Det lyste sikkert elefant i glasshus av oss. Vi fartet rundt og begynte å lese på lapper. "April-Mai" las jeg. "Vi er jo i Mai, skal vi ta de her da?" Vegard kom bort og bare "hæ? Vi vil ha noen som varer fra Januar til Desember vi. Hallo."

Blomsterfinn laster Volvoen sin med godsaker.


Vi fant til slutt noen blomster og trillet fornøyd til kassen. "Hellu", sa damen. "Sjallabais", sa vi. "Varer disse blomstrene hele året", spurte Vegard etter en stund. "Tjaaa", lo hun og begynte å pille av visne blader. De varer hvis dere gjør litt sånn hver eneste dag. "HÆ" sa vi og stakk trynene bort i potten. "Hva gjør du? DRAR du av blomster?" "Jepp", sa hun og fortsatte. "For hver visne blomst man drar av kommer det to nye." "Uuuu" sa vi. "Såeh, trenger de vann eller?" Damen trakk til seg blomsten hun holdt på med og bare "JA?" "Ja altså det regner jo en del her", fortsatte vi, "vestlandet vettu, så de trenger mer vann liksom?" Damen klemte blomsten lykke til og satte den nødig oppi handlevognen vår.

"Vi LOVER å dra av blomster hver dag, damen", sa vi og spant ut dørene. ADJØ! Jeg tror nok hun gråt på blomstens vegne den kvelden.

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229