Gravidoppdatering uke 31

Graviditeten

Jeg pleier egentlig å ha oppdateringene av graviditeten oppe i menyen, litt sånn gjemt, men i dag skal jeg dele disse funfactsene med dere - her på sjølvaste bloggen. For en reise dere skal få være med på!! En aldri så liten moment of shine til graviditeten, det må jo være innafor.

I dag er jeg 31 uker og 1 dag på vei. Det er da altså under 9 uker igjen til fødings og jeg er 77,3% ferdig oppladet for å være jækla nøyaktig. Iallefall til terminen som er 3/6. Thea kom på mensen-termin faktisk, så håper ikke han her har planer om det også siden det faktisk er TI DAGER etter ultralydtermin. Jeg makter ikke overtid.

Babyen er så stor som: En ananas ryktes det på Google. Eller en asparges. Det gir som vanlig ABSOLUTT ingen mening men babyen er iallefall ca 39cm og 1,7 kg.

"Må ha": De av dere som har fulgt med på de her oppdateringene i menyen, har fått med dere at jeg knasker isbiter. Det gjør jeg fortsatt. Jeg har faktisk begynt litt med kaffe igjen etter en god pause, men jeg får bare hjertebank så jeg skjønner ikke hvorfor jeg gidder. Eller jo, det er jo for å ikke gå rundt i ørska. Da jeg var kvalm de første ukene drakk jeg en del Cola siden jeg ikke TÅLTE verken lukt eller syn av kaffe. Colaen kan dere finne igjen på hoftene mine. Neida. Joda. Jeg liker egentlig ikke brus. Freak, I know.

Navn: Spent nå? Vi har ikke landet på et enda, men Thea er stor fan av Thomas etter at jeg nevnte det. Thea og Thomas. Det som er litt farlig er at om vi først skal begynne å kalle barna for noe på T, så må vi jo fortsette. Og det er begrenset hvor mange fine navn man finner på en og samme bokstav. Er vel egentlig begrenset hvor mange unger jeg har planer om å få også da, har ikke tenkt å starte serien Hege pluss eight.

Tung?: Altså både ja og nei. Det kommer helt an på dags-formen. Jeg badet i terapibad på Onsdag og det var helt fantastisk, løsnet både det ene og det andre. Topptrent som jeg er ble jeg gangsperr av den lille halvtimen.

Hvordan er sparkene: Vi fikk vite på 3D ultralyd at han lå med hodet opp. Enkelte dager prøver han å bli fødd bare ved å trykke hodet gjennom magen. Jeg har sagt det ikke er den veien han skal ut, han har blitt sur og det har vært dårlig stemning i noen timer. Andre dager kommer det et kne eller en albue sånn ti meter ut og rett under navlen ligger det ofte en hånd eller en fot. Den klapper jeg litt på. Han er ikke amused av klapping og trekker den fort til seg. Bevegelsene er mye sterkere og Vegard har opplevd å få kraftige spark når han forstyrrer. Av babyen altså.

Vet ikke hvorfor jeg står sånn, men gravide gjør jo ofte det. Så da gjør jeg det.

Babyens søvnmønster: ​Han har alltid pleid å våkne halv ti på kvelden. Da har han sirkus, julaften og påskeaften samtidig. Han våkner også til hvis jeg har vært aktiv og setter meg ned. 

Plager: Ja altså plager og plager. På grunn av hjertebank og besviming ble jeg sykemeldt forrige uke. Jeg har gått hjemme og labbet hele uken og merker jo ikke noe til det når jeg tar ting med ro. MEN! På Onsdag var jeg på kurs. Basal kroppskjenskap heter det og det har vart i mange uker. Vi kommer, legger oss på en madrass, går INN i oss selv og prøver å finne roen i en stressende hverdag. Det høres sykt alternativt ut og det er det jo sikkert også. Vi skulle dytte på hverandre denne Onsdagen (okay det ER alternativt). Det var ingen kraft, bare dytte og gå inn i seg selv, yoga møter spådame greier. Jeg holdt på å besvime av hele seansen. Det var nesten som på slike Jesusmøter der de faller om fordi Jesus finner de, eller noe. Jesus fant ikke meg men jeg fikk definitivt hjertebank og kaldsvettet og så prikker. Stemning.

Strekkmerker: Nei, jeg smører magen inn med olje. Aye. Ikke Vegards motorolje, den smører han seg selv og Volvoen inn med hver fredagskveld.

Vann i kroppen: Jaa, why does bad thing happen to good people!!

Søvn: Sover som en stein og snorker som en lumberjack. Sexy!

Humør: Den uken som har gått har jeg hatt SYKT liten tålmodighet. Vi snakker Rachel i Friends som klager over pusten til Ross. Folk som bare ER der er irriterende, og spør de om noe, herregud.

Fødselangst: Greit jeg innrømmer det, jeg har Googlet etter at vi så han ikke har snudd seg med hodet ned enda. Det kan fortsatt skje og han har god tid, men det virker liksom ikke som at han har planer om det. Jeg begynte å lese om keisersnitt, åffkårs, siden jeg under INGEN omstendigheter føder noen med rumpa først. Thea satte seg fast i bekkenet med hodet, hva gjør ikke han her da med æsn. Vi får satse på at han snur seg i løpet av noen uker. Her er reaksjonen da jeg fikk vite at Thea var stor. Han her har planer om å bli ca 3600 gr sa hun på UL, det er 650 gr mindre enn søsteren. La oss håpe.

Innkjøp: I uken som har gått har jeg kjøpt litt kjedelige men nødvendige ting som vaskekluter, gulpekluter, sengklær, kremer, babyolje og dyne. Og tutt. Moren til Vegard har kjøpt bukser. Utrolig uvant å kjøpe ting i blått og grønt, ikke minst fordi de artige figurene helst er på det som er rosa. Og det finnes jo ingen mellomting, neeeida. Har også begynt å vaske de små babyklærne og legge de i kommoden. Er man ikke utålmodig før så blir man iallefall det når man sniffer på sånne små klær <3


Liker

Kommentarer

litloo
litloo,
Tusen takk <3nouw.com/litloo
B
B,
Har fulgt denne bloggen sidan starten omtrent, fniser like godt av alle innlegga og synes du skriv såå bra! Veldig kjekt at du blogger igjen 😃 Forresten! Dersom alle dei artige figurane er på dei rosa kleda, kvifor ikkje berre kjøpe litt rosa klede? Gutar MÅ jo ikkje kun gå med blått og rosa, mykje gøyare med litt variasjon vel. Jente og gutefargar er jo eigentleg berre noko tøysete klesbutikkane har funne opp. Mvh ei som jobber i barnehage og synes der er litt trist at kidsa omtrent er fargekoda, haha.
litloo
litloo,
Såå kjekt å høre fra dere som har fulgt bloggen fra før!! ❤ Ja Thea gikk mye i gutteklær og blått da hun var sånn to tre år. Så sa det stopp fra hennes side og det var kjole kjole kjole frost frost frost. Baaah. Tenker han får litt rosa denne karen og, men nett når de er babyer og man ikke ser hva som er hva nede i vognen der er det greit med litt blått og grønt 😂😂 nouw.com/litloo
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229