Gravidoppdatering, bare 4 uker til termin

Graviditeten

Da folkens, har jeg 10,6% igjen av graviditeten. Evt en måned for de som ikke snakker i prosenter. Iallefall til termin. Gudene vet når han har planer om å komme, men for min del må han gjerne komme nå. Sikkert litt tidlig å bli født fire uker for tidlig, men etter jeg var på sykehuset og fikk lettere angst har jeg lyst til å bare bli ferdig med det. Det føles som å ha lest til eksamen og man er DRITKLAR, men så er den utsatt. Jeg har alltid lest til eksamener med mamma kvelden før og gønnet på mens alt er fresh. Det har funket til en firer i alle år og jeg er klar for en firer-fødsel nå. Fire er godt nok. Fire er bra.

I den anledning skal dere få være med på samme magiske reise gjennom graviditeten som jeg hadde for noen uker siden. Vi har blant annet endret navn siden sist, så det er bare å holde på barten.


Gravid uke 36:

Denne uken er babyen så stor som en Romaine lettuce. Jeg vet ikke om det betyr hjertesalat men jeg vet at jeg syns den ligner. Jeg vet også at det er det jeg spiser mye av i salater for tiden, sykt nok. KANIBAL sa folk. Han er ca 2,7 kg inni der og 47 cm. Selv føler jeg at det er mye baby og at min kanskje er større, for jeg kjenner liv i absolutt alle krinkelkroker. Jeg sverger (det var gammeldags ... sverge...) han er så langt bak på siden av magen at han sparker ut bakover.

Plager: Joda denne uken har jeg ikke vært mindre enn to ganger på sykehus. Den ene dagen våknet jeg med så mye vann i kroppen (eeey sexeh) at jeg trodde jeg hadde svangerskapsforgiftning. Hadde ikke det vettu. Kroppen min tror tydeligvis den er en kamel og at vi skal i ørkenen. Det er FEIL, kropp. Vi skal føde. De har vann på sykehuset!!! Før jeg ringte sykehuset sto jeg med telefonen i hånden en time mens jeg trykte meg selv på leggen for å se om vannet ikke forsvant. Hallo telefonskrekk. Da jeg først ringte lurte damen på om jeg hadde hatt noen magesmerter det siste døgnet og jeg bare "joda i går så kjentes det ut så det sto en kniv inn i magen min. Jeg måtte legge meg ned for det var så vondt og jeg fikk ikke puste." Og hun bare "jaha? Og det syns du er normalt eller?" Og jeg bare "maaaaby!" Dette er ikke det mest absurde, for jeg ... og dette er ikke et stolt øyeblikk ... tok meg til til å barbere leggene før jeg dro. YES I SAID IT. Har ikke barbert de på månedsvis for det har ikke latt seg gjøre, men når man står på randen til å dø av svangerskapsforgiftning eller blodpropp DA SKAL DET FRISERES!!

Hvordan er sparkene: Det er ikke spark lenger, det er gneking. Etter at han snudde seg er de eneste bevegelsene en rumpe som stikker en halvmeter ut og noen bein som romsterer bak i ryggen. Han må for all del bare ha de der, for ribbeina mine får iallefall fred, men jeg kjenner jo det at jeg lurer fælt på hvordan det er mulig å ligge i den posisjonen?? Det er jo herr yoga dette.

Flott de fikk med anus, alltid lurt på hvor den er.

Føler jeg meg tung: Ja. Etter at han la seg ned er ting litt tyngre. Jeg føler fortsatt ikke at det sitter en kokosnøtt mellom beina som gravidboken min mente, men jeg kan kjenne at ha prøver å finne seg til rette nedi der. Jeg tror egentlig ikke at bekkenet mitt er en hyggelig plass. Stivt og jævlig. Jeg blir sliten i bekkenet av å gå tur og på sykehuset GRUSTE en gammel dame meg i trappene. Hun var ca 190 år.

Strekkmerker: Niks og nei, men jeg har kloremerker hver morgen. Om det er et monster under sengen, Vegard som har urges midt på natten eller jeg selv som klør, det vites ikke helt.

Søvn: Jeg sover helt ufattelig bra. Forrige graviditet mener jeg å huske at jeg ikke fant en eneste god liggestilling. Det eneste som har skjedd den siste uken er jo at Vegard har blitt forkjølet. Han hadde manflu og feber forrige uke, denne uken er det snufsing, nysing, pusting, pesing og SNORKING. Han får et par blåmerker i løpet av natten for å si det slik og jeg tror vi diskuterer mer i søvne enn på sånne amerikanske kjefteprogram.

Fødselstanker: De tror jeg at jeg fikk frem i innledningen. Jeg har fått litt angst. Jeg hadde sett for meg keisersnitt og det var et lite slag i trynet da han hadde snudd seg. Selv om jeg egentlig hadde håpet han skulle det, for da kan jeg slappe mer av når jeg kjenner tegn til fødsel. Det har jo vært sånn nei nei nei nei ikke kom noen tegn nå for jeg føder faen ikke en unge med rumpa først. Det beste er jo å føde, så klart, men man forbereder seg og tenker så mye i graviditeten at det ble helt rart å bare skulle gå tilbake til en annen plan.

Pakket fødebag? Nei. Forberedt på hva som skal være med? Nei. Jeg vet bare at jeg ikke skal ha med morgenkåpe som sist. Aldri gått i morgenkåpe i hele mitt liv. Litt på grunn av at jeg ikke får til å knyte den ... og greit man skal føle seg hjemme på sykehuset men de er vel ikke interessert i å se den deilige nettingtsusa i full mundur.

Innkjøp: Jeg har kjøpt meg nye pupper. Iallefall det som skal være utenpå de, ammebher. Det er i grunn det minst sexy man kan kjøpe i sitt liv. Bortsett fra bind. Eller jeg syns iallefall at amming, melk, ammebh, ammeinnlegg og, gud forby, brystpumpe er på høyde med mensen. Det er kroppsvæske. Naturlig - ja, ekkelt - JA. Vi har også kjøpt barnesete siden det var tilbud og Vegard bare YAAAAS. Dessuten har vi skrudd ferdig sengen på rommet, endelig, og fått ryddet ut av det roterommet Vegard har planer om å sove på "for å ikke bli sliten". Haha. Aahhahaha. Ahh he knows nothing of what's coming.


Oh yes, boob! Nei. MELK. Og sprengte pupper, såre nipler og definitivt ikke sånn mage!!

Og så da, rosinen i bollen. Esj. Ekle rosiner. Men ja, navn. Plutselig gikk vi helt bort fra Thomas. Det dukket opp Thomaser i hytt og pine på tv og i verden og alltid var de de dustetste i filmen eller serien. Vi gikk litt tilbake til Kristoffer før Vegard foreslo Kevin eller Filip. Vi har studert 3D ultralyd bildet og det ser mer ut som en Kevin eller en Filip. Det dumme er bare at Filip er et så utrolig vanlig navn, alle heter jo det. Ikke akkurat her men ellers i Norge. Vi har lyst på et kort navn og Vegard har dritlyst på noe som kan uttales i utlandet. Sønnen skal bli snowboardproff vettu. For den EGENTLIGE grunnen til at Vegard ikke er det selv, det er jo fordi man ikke kan uttale navnet hans på engelsk - selvfølgelig. Veigøørd. Vigaaard.


Vet ikke om bloggen kan hete litlo lenger, heller enorm-o eller full i vann-o.

Liker

Kommentarer

hayatiim
hayatiim,
Ps, elsker forresten navnet Niklas. nouw.com/hayatiim
oldemor
oldemor,
Du har veldig ned segen mage ja, så no kjem han Vetle!
litloo
litloo,
Nei den e komme opp igjen 😂nouw.com/litloo
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229