En traumatisk tur på sykehuset!

Graviditeten

I går skjedde noe av det mest absurde hittil i graviditeten. Jeg lå strak ut på sofaen. Finvær som det har vært de siste dagen og vestlendinger som vi er, hadde vi vært ute hele dagen fra morgen til kveld. Åff kårs. Dermed var bekkenet, eller tissen som jeg liker å kalle det, litt sånn ferdig. Da jeg hadde lagt en stund og nesten begynte å bli komfortabel, skjedde det plutselig noe i magen.

Au. Aaaau. AU! AAAAAU!! Så kom noen gloser så selv Lothepus hadde blitt flau.

Jeg vrei meg i smerte. "Å herregud MAGEN din" ropte Vegard og pekte. Den sto seriøst til alle kanter og det var ikke mye som minnet om rund lenger. Hnnng sa jeg, mens jeg holdt på magen og gjorde meg klar for å dø. This is it. JESUS TA I MOT MEG! Men så, like fort som det kom, ga det seg. Magen ble rund igjen og jeg fikk en mer normal farge i trynet. Vegard også forsåvidt. Vi så spørrende på hverandre før vi begge trakk litt på skuldrene. Jeg la meg til for å finne samme komfåår som før demonutbruddet og vi så videre på Paradise hotel. HOST. Nyhetene mener jeg.

Det er jo sånn i graviditeten, får man vondt og det går over, da er det ikke farlig. Det sa min mor. Iallefall jordmor.

Likevel var det litt greit at jeg hadde time til kontroll på sykehuset i dag. Det var tid for ultralyd for å se om han fortsatt satt inni der eller om han hadde fått andre planer. Jeg har hatt mange tanker rundt det hele og har egentlig forberedt meg på keisersnitt. Så forberedt som man kan bli så klart, for her en dag på badet kjente jeg at en visdomtann var på vei. Å herregud må vel operere den ut skal du se, tenkte jeg, og holdt på å dø litt av tanken. Skjære i tannkjøttet, uggibuggi. Jeg smattet litt før jeg plutselig fikk litt perspektiv på ting. Her står jeg og tenker på en liten tann mens det faktisk er snakk om å operere en hel kid ut av magen min om ikke lenge. Så ja. Nei. Joda. 

Jeg ble tatt inn på en fødestue for at jordmoren skulle få sjekket meg. Jeg kravlet opp i en fødeseng og syns i grunn det var litt komisk å være tilbake. Jordmoren begynte å kjenne på magen og øverst satt det en klump, som vanlig. Men så bare oj, for nederst i magen var det også en klump denne gangen. Hun dro frem ultralyd-apparaturet sitt og HOLD på barten, jammen var det ikke et hode som var nederst. 

Det som skjedde i går kveld var med andre ord at han snudde seg. HALLELUJA! Han tok hintet da jeg sto og svettet over visdomtannen og bare "greeeeit jeg skal snu meg din PYSE."

Jeg fikk brått en del blandede følelser i kroppen da hodet hans lyste mot meg der nede. Først vart jeg glad og litt stolt for at han var klok nok til å snu seg mot utgangen. Det er jo ikke sånn at et er noe nødutgang-skilt der så de må jo bare følge magefølelsen. Evt gå etter lyset, ikke vet jeg. Så ble jeg nervøs. Her har jeg mentalt forberedt meg på at det sikkert ble keisersnitt og ikke fødsel. Fødesengen jeg lå i ble plutselig ikke så forbanna komisk lenger, den ble heller veldig trang. 

Ting ble ikke bedre da jeg skulle på do for å tisse i en kopp (ikke for å skryte men jeg er blitt temmelig dreven på å treffe den etterhvert!) Inne på doen luktet det fødsel. En helt spesiell lukt. Jeg satte meg på do og i mens jeg satt der og siktet på koppen min, gløttet jeg bort på vasken. Der .... som i en skrekkfilm .... var det to blodige hender som hadde støttet seg. TAKK OG FARVEL nå henger jeg meg. Jeg kommer aldri igjen!!! Jeg begynte å svette på overleppa og i diverse krinkelkroker og jeg var sikkert likbleik der jeg kom ut igjen. Har jeg ikke hatt psykiske problemer før fikk jeg det iallefall nå. JEG VIL IKKE!

Dessuten så jeg legen som tok Thea med sugepropp. Han er på lista mi, og det er IKKE den gode.

Liker

Kommentarer

k.
k.,
I'VE BEEN THERE, GIRL! For meg kom jeg dit omtrent da riene hadde vært ganske nasty en stund. På omtrent samme tid da jeg grep tak i gubben, så han strengt inni øynene og sa "IF YOU WANT A THIRD KID, WE'RE GETTING A SURROGATE!". XD

Men ja.. gi deg selv litt slækk, du var jo innstilt på keisersnitt! Håper uansett du får en bra fødsel, har trua på deg altså! <3
pregblrmumblr.tumblr.com/
oldemor
oldemor,
Stå på!
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229