Den ubrukelige mammaen

Mammalivet, Haha

Når du ikke våkner av at ungen ligger og sparker deg i bakhodet, og du syns at alarmen som har durt i fem minutter egentlig begynner å bli ganske disko, DA er du sliten. Vanlige folk er jo generelt ganske utslitt etter jul og nyttår, og det er da dere kan sette dere ned og tenne lys for oss som har et lite nachspiel på hele sulamitten, nemlig bursdag 1. Januar. Barnebursdag. Syv-årsdag.

På de syv årene har jeg drukket en gang på nyttårsaften og det endte opp med at jeg satt i fosterstilling dagen etter med så ufattelig dårlig samvittighet. Thea var hos faren sin både den gangen og i år, men hun kommer hjem og vil ha bursdagsbesøk samma pokker. Man kan ikke bare avlyse en barnebursdag. Sorry Mac, mamma var dritings i går så bursdagen din må nok vente. Det funker jo ikke sånn. I år hadde jeg ei tillegg et lite menneske som stolte på at puppen kom klokken halv elleve om kvelden (man kan seriøst stille klokken etter han, det er på sekundet!), så det ble EN sider på meg i år (eller i fjor faktisk, høhø), bare for å kjenne på stemningen.

Stemningen var stigende en liten stund, helt til det uendelige maset om å bli med på fest begynte. Livet er faktisk for kort til å være edru på fest, nyttårsaften eller ei. Da vi fikk forklart at Halvor ikke tar flaske (og faktisk hadde fått sjokk om det kom en annen person opp til han midt på natten fordi moren bestemte seg for å dra på fest), begynte maset om at Vegard skulle være med. Han måtte jo være med, hallokomigjen. Det var tydeligvis helt innafor å be han forlate meg der alene - på nyttårsaften klokken halv tolv. Sukk! Men Vegardsen ble heldigvis igjen. Han hadde kjøpt seg fyrverkeri som ble BEST I TEST og var helt vill der han løp frem og tilbake fra rakett til rakett klokken tolv. To minutter over tolv kom han hoppende bort, ga meg både kyss og røykeånde, og sprudlet like mye som boblene han hadde i sjampagne-glasset sitt. Han er fin. Klokken ti på ett var vi i seng og det var jaggu sent nok, da hadde vi gjespet i kor siden halv elleve.

Da resten av Norge kunne slappe av 1. nyttårsdag, sto jeg og Vegard på kjøkkenet og bakte 4 brett (!) med pizzaboller til voksenbesøket som var første ting ut. Så utrolig takknemlig for at det ble en sider på meg og en sekspakning øl på han. Vi skulle egentlig bake eplekake og ostekake også, men tok til vett og serverte kaker fra julen. DET var vi glad for. Gjestene også, og det som ble raskest spist opp - var smultringene. Write that down. Noe så enkelt som smultringer. Ikke det at jeg vet om det er enkelt å lage smultringer, hallo i luken, men det er enkelt å kjøpe fra smultring-kokeren på Voss.

Jeg kan jo egentlig ikke bake. Bakingen er det Vegard som står for, og han kan egentlig ikke bake han heller, TRODDE han. Han er en jævel på kjøkkenet faktisk. Kan lage både hvit saus og eplekake fra bunnen, mens jeg kan svi poteter og brenne kjøttkaker. Jeg er heller ikke den fødte vert, og kommer man på besøk til meg får man ikke tilbud om kaffe eller småkaker, for det kommer jeg aldri på. Dette vet de som kjenner meg, så noen lager sin egen kaffe og byr meg på en kopp, mens andre har med seg mat - som jeg også får tilbud om å spise.

Jeg eier ikke kaffeservise til mer enn fire folk, og på sånne tilstelninger som bursdager får alle forskjellige fat og kopper. Hvem er verdens beste mamma? ropte jeg en bursdag, og holdt opp verdensbestemamma-kruset. JEG, ropte fetteren min og rakte opp hånden. Slik er det her. Uhøytidelig. Og det kommer aldri til å bli bedre. Jeg kommer aldri frivillig til å be på middagselskap, og gjør jeg det bør folk være bekymret. Veldig bekymret. For da er jeg SYK!

Bildene har egentlig ikke så mye med innlegget å gjøre denne gangen, men jeg holder på å bli kjent med MacBooken min og jeg finner ikke alle bildene. Tips mottas med takk.

Uansett.

Da man trodde jule-bursdags-sirkuset var over, gjensto en ting. Barneselskap. Det var i går og Vegard hadde rømt på kurs for anledningen. Nå gjorde ikke det så mye, for barneselskap er i grunn min ting. Barn er enkle og uhøytidlige, iallfall med tanke på mat og oppvartning. Jeg har også lært at barn ikke spiser noe særlig i selskap. Kom iallfall ikke her og by de på noe de ikke vet hva er. Ett år dyppet jeg marshmallows i blå sjokolade, ikke EN ble rørt. I fjor disket jeg opp med gele-tog, ikke en kjeft som spiste. I år fikk de derfor utelukket Toro muffins - vanlig og sjokolade. Thea tok melis og kakepynt fra 2011 på ... og alt ble spist opp. Ikke en smule igjen! Eller eheee, jo, smuler var det! Men stemningen var på topp! Det eneste jeg kan sette fingeren på er at to timer kanskje var i lengste laget, for på et punkt den siste halvtimen kom det en sakkosekk flyvende gjennom lokalet og snittet både meg og juletreet.

Thea var enig i at dagen var vellykket, helt til mormor gav henne lever-kjøttboller til middag. Da skulle du ha takk.

4B56E82F-973B-4C5B-B98DD83E85009DB7-0292660C-7473-43CC-A04B5445AE89C368

Liker

Kommentarer

June
June,
tar ikke flaske han vriompeisen min heller - og smokken har han faktisk slutta med, han kjente sikkert at jeg tenkte å bruke den litt mer aktivt på natta nå så da streika han bare..

Og jeg kjenner jeg VIIIIIL at han skal ta flaske! Jeg savner kino, og viiiiin og og og... 😋
www.dottyjune.blogg.no
litloo
litloo,
Jaaaa det hadde vært så digg!! Puppegalne unger 😂 nouw.com/litloo
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229