Babyer, avokadoer og uglegardiner

Mammalivet

Tre uker og to dager har gått siden skvisingen, aka fødselen, og ting har begynt å gå seg til. Eller nei, lol, det har jo ikke det. Det viser seg at nyfødte babyer er like uforutsigbare som en avokado. Helt umulig å forstå seg på. Man vet aldri når en avokado er moden, siden den er det i tre sekunder. Folk som spiser mye avokado, evt har Internett, vet at det finnes et avokado-triks der man kan pille av dotten i den ene enden for å se om den er moden. Det trikset finnes IKKE hos babyer. INGEN dott i NOEN som helst ende. Fullstendig kaos.

Babyen skriker, du går på badet for å skifte bleie. Babyer liker ren bleie. Babyen skriker mer og tisser på deg. Du tørker opp, tar på ny bleie. Babyen skriker enda mer for han er sulten. Du svetter. Akkurat fått kjempet på alle klær, babyen bæsjer. Du tar av alt igjen og vasker. Babyen bæsjer mer. Oppetter hele deg og ut på gulvet. Du tørker. Babyen skriker for han er SULTEN!! Du gråter litt du også. Så ler du litt der du står med tiss på genseren og bajs på buksen. Babyen gråter og du glemmer å skifte klær. Du ammer og babyen sovner på fanget ditt. Timene går. Plutselig er det tid for danseoppvisning til den eldste datteren. Du går - med tiss på genseren og bæsj på buksa. For det har du glemt. Livet smiler.


Ting er bedre med Thea. Han er akseptert i flokken så lenge han ikke fiser, bæsjer, gulper eller gråter.

Babyer skal også ha mat hele tiden. Iallefall Halvor. Han er som sagt en mann for sin pupp og der henger han stor sett hele dagen. Spesielt hvis jeg er så syndig og skal få i meg ei litta brødskive. Det verste er egentlig at Vegard har kuttet navlestrengen til oss og har begynt på jobb igjen. Vi er alene i verden og må klare oss selv, noe som resulterer i mye pupp og lite mat. Legger jeg Halvorsen fra meg kan du være SIKKER på at han våkner innen to sekunder og da er det mer pupp som gjelder. Jeg har vært så sliten at jeg har blandet to flasker erstatning til to forskjellige tider, men de har aldri blitt brukt. De har stått på bordet og sett på oss mens jeg har grått litt og ammet videre. Satan så jeg hater amming!! Men han har blitt 4,6 kg og 56 cm, så det funker jo sånn sett. Tenk om Halvorsen var født på 60 tallet da, da fikk de bare amme hver fjerde time, sa mormor. Funfact. Han hadde jo sprukket av sinne.

Så ja. 56 cm. Han er med andre ord bare en meter og to cm kortere enn meg. Thea på sin side er bare 42 cm (!!) kortere enn meg og hun har nesten like store føtter. Vegard sliter iallefall med å skille sokkene våre fra hverandre. Nå sliter han igrunn med å skille trusene våres fra hverandre også, og en ting er sikkert, vi har IKKE like store rumper.

Tross kaoset med truser, sokker og bleieskift har vi jo klart å bli litt kjent med dette nye mennesket som har tatt over livet vårt. Han liker for eksempel kroppskontakt. Noe som ikke er så rart siden han for tre uker siden bodde inni en. Han er stor sett svett, siden Vegard surrer han inn i ullteppe selv om det er freakin' 28 grader ute og 40 grader inne. Lufte kan vi nemlig ikke, siden det kan komme TREKK!! Vegard (81) der altså. Dessuten sa en jordmor på sykehuset at man skulle kjenne i nakken om babyen var varm eller kald og det skulle hun aldri ha sagt. Det har gått til hodet på Vegard. Hele ungen er klissvåt av svette men nakken føles KALD!! Tepper, sokker, votter og luer. Men selv skal han sitte i baris siden det er varmt.. Mannfolk.

Halvor sover stor sett hele døgnet (når han ikke bæsjer på oss eller gråter uten mål og mening) og den sovingen foregår oppå en av oss. Om natten sover jeg og Halvor i samme seng. Han spyttet på sin egen allerede første natten. Komme her og legge han i en egen seng!! Fii fan. Den fine bedsidecriben med omtrent nystrøket laken. Før vi la han oppi saumfarte vi sprinkelbeskytteren for løse tråder siden Google sa at det kunne være LIVSFARLIG. Men til ingen nytte. Han er ganske lik søsteren der altså, hun knurret også til sin egen seng i noen måneder. Vegard har vi stuet inn på roterommet for anledningen. Der ligger han og fiser med uglegardinene til Thea, sammen med skiklær, kofferter, babyklær og julepynt. Han har så klart fått en seng også, vi er ikke barbarer. Det er min ungdomseng som mamma kom drassende med i julen. Jeg var innom vannseng et par år også, hallo 1999, men det er ikke den, det er en vanlig en med blondekant. Aye. Viser seg også at den sengen gir Vegard mindre vondt i ryggen enn den til tredve tusen på vårt rom. WHAT GIVES. Så deeet. Det er faktisk blitt sånn at vi koser oss akkurat litt for mye på hvert vårt rom. Uglegardiner eller ei.


Liker

Kommentarer

kristinw
kristinw,
haha livet med små er fantastisk <3nouw.com/kristinw
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229