Haha

Okay folkens, hold.your.breath! Eller på tupéen, det blåser. Dere som har fulgt meg i mange år husker kanskje at jeg bodde i pensjonistville? Borettslaget der det utelukkende bodde pensjonister, pluss meg. "Så koselig", tenker du som ikke fulgte meg, men det er feil. Der bodde pensjonistene fra helvete, uten å overdrive. Jeg fikk skylden for alt mulig i den gata, som den grusome ungdommen de mente jeg var. Gunda på hjørnet hadde NITTI katter, og likevel var det jeg som fikk skylden for all katte-bæsjen i blomsterbedene. (Hadde katt altså, ble ikke beskyldt for å ha bæsja der selv, tror jeg). De mobbet meg også. Over postkassen min hang de opp et utklipt bilde av en kattedo 😂 De mente at jeg måtte ha en sånn på terrassen da, slik at den skitne katten min holdt seg borte fra bedene. Flott idé, siden det eneste som hadde skjedd hadde vært at kattene til Gundisen hadde hatt bajsparty inni der og JEG hadde måttet plukke opp.

Da jeg hadde holdt katta inne en måned og den var på randen til selvmord, begynte en pensjonist å mase på meg da jeg kom fra jobb. Katten min hadde bæsjet på taket mente hun, og det kom til å etse gjennom. Liksom. Stakkar pusen som satt i vinduskarmen og gråt. Det ene førte til det andre og jeg kan muligens ha ropt at jeg håpte hun døde. Host. Til mitt forsvar ropte hun først - at hun håpte jeg flyttet. Og sånt sier man bare ikke ass!

I den gata der holder de nå på å spille inn Aber Bergen. I kid you not! HVORFOR bor ikke jeg der lenger? Nå er det jo nesten ikke en eneste pensjonist igjen der. Det har fyllt seg opp med vanlige folk etter som årene har gått. Tross alt ni år siden jeg bodde der. Dermed hadde det jo vært levelig der. Eller nei, 48 kvm med to kids og en lang Vegard er kanskje ikke levelig. 

Men herregud, jeg kunne jo blitt kjendis. Jeg og katta, måtte bare ha hentet han fra naboen der jeg bodde etter pensjonistville. Den naboen er også en pensjonist, så klart, og han bare tok over katten en Torsdag i 2012. Bare sånn uten å spørre. Mat, kos og ingen Thea var veien til kattens hjerte, tydeligvis, for han pakket barten og forsvant på dagen.

Burde jeg besøkt han kanskje? Ringt på og bare; halla er katten du så hjerterått STJAL, hjemme eller? Andre ting som forøvrig har blitt stjålet den siste tiden, er snapkontoen vår. Den ble hacket og slettet i går, så vil dere følge dagene våres på snapchat må dere legge til "mammabloggerne" der. Jeg har den hver Fredag😊

Uansett. Jeg vet hvem som skal begynne å se på Aber Bergen iallefall. Herregud så artig. Pensjonistville på riksdekkende fjernsyn. Legende.

  • Haha

Liker

Kommentarer

Halvor's utvikling, Mammalivet

Da var det den tiden på året igjen, da. Bursdag. I år har jeg gleden av å bli enogtredve, og det viser seg at det var året jeg endelig ble voksen når det gjelder bursdagen min. I alle år har jeg hintet en god uke i forveien om hva som kommer. Jeg har buuuursdag folkens, buuursdag. Fyller ååår. På selve bursdagen har jeg sparket av meg dynen, brølt BURSDAG! og tvunget nærmeste person til å synge hurra for dei. Nesten. Jeg har blitt skikkelig myglet om det ikke er noe form for kake til frokost eller presang som står klar. Ei litta rose. Ett eller annet.

I år derimot, glemte jeg bursdagen min😂

Jeg lå og halvsov da Halvor sparket av seg dynen og krevde frokost på sengen. Han ligger i midten og jeg bytter side alt etter hvilken pupp som skal få æren. Da jeg var midt i et sideskifte, kom Vegard luskende inn. Gratulerer med dagen sa han og klemte meg der jeg sto på alle fire. Jo takk takk sa jeg og kjente det piplet fra puppen. Halvor ble sur over spilt melk og begynte å fekte vilt. Dessuten har ikke pappa noe på rommet å gjøre, for han har ikke PUPP!

Vegard gikk ut og jeg la meg ned for å gi mat til herr utålmodig. Halvveis i måltidet kom Thea inn og maste om klær hun skulle gå med. De skulle på fjelltur med skolen i dag, og Thea lurte på om skjørt var innafor. Nei. Så ble hun litt sur da jeg fortalte at hun måtte finne bambusklærne sine. (Bambus er Thea's ull siden hun har atopisk eksem). Hun sukket HØYLYTT og stormet ut. Halvorsen hadde sluppet puppen for anledningen og stirret etter henne med store øyne. Han så opp på meg , ristet på skuldrene og forsynte seg mer av matfatet.

Etter en stund var han fornøyd og vi gikk på badet. Jeg tok av han pysjen og bleien, og vasket han i ansikt og hender slik jeg pleier. Jeg kastet vaskekluten bort i vasken og da jeg snudde meg ... traff en stråle meg på magen. Den fortsatte nedover beina og langt utover gulvet.

Sukk.

Mens jeg tørket halvhjertet opp med ene foten, hørte jeg Thea rope fra stuen; "NEI! Det er INGEN andre som skal ha med seg foreldre!!!" Vegard sto og las på arket vi fikk fra skolen og der sto det at foreldre kunne være med om de ville. Han så sitt snitt til å skøye og sa til Thea at han skulle være med. Hun som ikke lar oss følge henne til døren på skolen engang. "Det blir bare FLAUT" brølte hun igjen, og trampet med foten. Vegard flirte litt og fortalte at han tullet, før han kom inn på badet og så hvilken scene som forespant seg der.

Oj, sa han og gliste, før han gikk bort til Halvorsen slik at jeg kunne gnikke gulv og Askepotte litt rundt med vaskekluten.

Dagen ellers gikk som den pleier, Vegard var i tomten og sparket småstein mens jeg og mini lå på gulvet her hjemme og diskuterte livet. Senere dro vi til Voss på Peppes Pizza for å feire litt. Det gjorde jeg på 18 års dagen min også når jeg tenker meg om. Fikk en sony ericsson med NULLKOMMATRE megapixel kamera. Det var stas. Kjøpte også røyk til læreren min og trippet av glede etter å vise leg til hun bak kassen. Så jo ut som jeg var 12, så hun spurte omtrent før jeg kom inn i butikken. 

Jeg følte meg ikke heeelt 18 i dag, der jeg kastet innpå pizza og ristet Halvorsen på foten slik at han ikke skulle bli utålmodig, mens jeg slurpet i meg restene av Thea sin milkshake. Gave? Nei. 

Når jeg gikk gjennom bilder av sony ericsson mobiler, så jeg at jeg har hatt samtlige modeller. Jeg var kul ass.

Liker

Kommentarer

Mammalivet, Haha

Vrææl hørtes det nede fra stuen en Mandags morgen, tidlig i september. Jaha, tenkte vi som sto på badet, en med tannkost i munnen, en med tiss på buksen og en på stellebordet med et digert glis. "Tannfeen GLEMTE å ta med tannen!!!!" brøler Thea og gallopperer opp trappen. Straks står hun på badet med et vannglass i ene hånden og en haug med småmynt i den andre, mens hun freser oppgitt. "Oj, det var en dårlig tannfe!" sier jeg sammenbitt mens jeg gløtter stygt bort på Vegard. Han rødmer lett og lager en uuups-grimase.

Som dere skjønner har Thea begynt å miste tenner og dette er den andre tannen på en uke. Det viser seg at tannfelling er omtrent så viktig som å ha like mye saft i glassene for unger. Mucho importante. Det samme er tydeligvis det at tannfeen gjør jobben sin! Julenissen kan finne på skøyerstreker men tannfeen har tydeligvis INGEN slingringsrom.

Da den første tannen falt ut, klødde vi oss litt i barten der vi sto over glasset som Thea hadde hatt den i. Hvor mye gir en tannfe lissom, og tar hun med seg tannen? (Jeg sier hun, fordi her i huset er tannfeen en hun og det er ikke diskutabelt!) Thea var lagt for kvelden og glasset sto plassert på et bord ved verandadøren.

Tannfeen gav en god slant den første gangen. Seksogførti kroner for å være nøyaktig og hun tok med seg tannen som pant. Jeg forhørte meg litt rundt dagen etter og det viser seg at fru tannfe var ganske så raus. Dobbelt så mye som normalt - raus. Greit, da får hun holde seg til normalt beløp neste gang, tenkte jeg, uten å informere den med-sammensvorene i prosjektet. Dermed gikk tannfeen bananas og gav FEMTI kroner for den andre tannen. Det, pluss at hun glemte å ta med tannen der altså.

Kri-seeee.

"Det var sikkert en vikar" kremtet Vegard frem. "Vikaaaaaar?" brølte Thea, "mener du HJELPER eller?" "Ja?" sa Vegard spørrende. Thea smattet litt på saken før hun godtok det. Hjelper. Sounds legit. Hun lagde seg en liten historie om at denne hjelperen sikkert hadde altfor mye å bære på. Tenner i alle retninger og FEMTI kroner. Amatør! Kanskje det ikke var hennes tann som lå igjen engang. Vi ble enige om at tannen skulle bli i glasset slik at vikaren fikk en sjanse til å gjøre opp for seg i natten som kommer.

Vikaren har hentet tannen, og jammen tror jeg ikke at han var engelsk. Host.

Liker

Kommentarer