Livet utan körkort. Det har aldrig varit mer hinder än nu.
Hus, nej då måste körkort finnas. Häst, nej då måste man kunna köra runt sin häst själv. Skulle aldrig våga göra det, köra min dyraste ägodel i släpet bakom bilen och jag håller i ratten! Nej, nej! Bara tanken ger mig kalla kårar...
Sen jobbet, jo jobbet tjatar på om körkort, köra och hämta saker hit och dit.
Blir så stressad och rädd, vill ta tag i det! Men att läsa på, plugga, får ångest. Det är inte bara att göra, det är en enorm ansträngning för mig. Jag vill verkligen!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Verk i knät hela natten, både jag och J vaknade vid fem och kunde inte somna om. Tror jag har överansträngt musklerna runt knät när jag burit vattenhinkar mm.
Kursloppet gick inte så bra igår, körde nya killen Frakkland och han och jag var inte överens i volten, desto mer omstarter det blev, mer oreglerig blev han och mer "nervös" blev jag. Sitter kvar i huvudet efter jag blev utsparkad så hoppade han i den giltiga starten och då blev det tvärnit i min hjärna, helt spänd och kunde inte göra någon ting. Blev helt blockerad, armarna kunde inte dra och rösten funkade inte. Efter några sekunders samlande så fångade jag mitt förnuft och ställde honom precis innan mål. Men sen kändes han superfin och villig att springa. Galoppen lär jag skylla på mig själv då jag var för spänd. Behöver bara lopp i kroppen som en häst nu.
Läger med 13 barn idag, har aldrig varit så glad av att två barn sjukanmälde sig nu på morgonen! Underlättade något så grymt i min planering, känner mig lättad.
Nu är det bara att bita ihop och köra på den här dagen 👊🏻👊🏻
Jo och en sak till, min plånbok är försvunnen, tur det finns sms-biljett säger jag bara. Har ett svagt minne av att det var en elev som tog och gömde den igår kväll men det kan jag ha drömt också..

Sen har jag bränt mig lite också, älska sommarens första riktiga solstrålar!

Likes

Comments

Så himla mycket nu så man blir galen..
Lägerna börjar imorgon och det blev strömavbrott på kontoret så fick inte iväg mail till alla om information. Och det här jävla benet och knät gör ju inte saken bättre. Allt går så långsamt, att ta ut hästarna tar närmare 1,5 timmar! Släpar mig fram.. Hade så ont i gårkväll att jag funderade på att kapa av benet. Lär skicka klart mailen idag, ha möte med Camilla, handla inför läget imorgon, ha lektion samtidigt som jag har kurslopp. Och stallet mitt upp i allt ihopa.
Kämpa Elina, kämpa!

Likes

Comments

Igår efter lunch hände något som inte får hända. Jag blev sparkad ur vagn. Tur i oturen att det var en ponny så blev "bara" träffad på låret, smalbenet och strax under knät. Knät har svällt upp en hel del under natten nu så får se om jag lyckas resa mig ur sängen nu. Krigare som jag är ska jag in till jobbet och jobba. Får gå på kryckor och köra häst. En skolklass kommer även idag så blir kul att förklara att jag blivit sparkad.
Ibland får man en tankeställare vad man egentligen håller på med för djur, hur kan man älska något som kan skada en så mycket. Nu ska inte något sånt här hända, en häst ska inte slå i vagn, den visste att jag var där och fortsatte sparka ändå..

Likes

Comments

Något som gör mig väldigt stressad är att inge komma hem i tid. Igår var tv på Travskolan och filmade, de skulle vara där halv fem men självklart var de sena, minst en timme.. Slutade med att jag kom från travet vid halv åtta. Det gör mig oerhört stressad och de bidrar oftast till panikångest. Hade hästarna kvar att göra hemma också samt att jag missade bussen ända hem. Slutade med en panikattack. Jag tycker själv att jag blivit bättre på att ta mig ur dem, att det inte blir lika våldsamt och att jag klarat av att hantera det lilla vett jag har kvar i huvudet. Det ända jag behöver i ett sånt läge är att någon håller om mig och säger att allt blir bra, att jag är bra som jag är och att det spelar ingen roll vad som händer så finns den personen där och håller om mig. Att få kärlek genom beröring, det är det som behövs, att personen vill hålla om mig, ha mig riktigt nära.

Att ha ett sånt anfall och samtidigt höra att det är jobbigt för den andra personen, att blir jag så här något mer finns personen inte kvar, att det är mitt fel att allt blir som det blir och att personen vill ta det lugnt och inte ta hand om mig. Det gör det så mycket värre, att jag blir mer stressad av att jag måste få bort min panikångest och där med förvärrar "anfallet".
Jag vet att mina anfall drabbar andra, att det är minst lika jobbigt för de andra också, det vet jag redan och de behöver jag inte höra när jag väl får panik och knappt vet vad jag heter.

Jag ska prata med en psykolog men är så rädd att allt ska bli värre, att saker ska dras upp i det förflutna som jag också ska behöva må dåligt av. Den jag hade förut ville att jag skulle ändra kost mm och jag kunde inte förklara för henne hur jag kände och vad som hände vid ett "anfall". Att vara rädd för de som kan hjälpa mig ur det här är väldigt jobbigt, får ont i magen av att tänka på att "tänk om det bara blir värre". Jag vet att man ska tänka positivt men när man redan är indragen i ett svart hål och har ingenting att ta sig upp med.

Likes

Comments

Jobbade över igår, var inte hemma förens halv fyra. Känner att jobbet börjar slita på kroppen, jobbar till halv åtta ikväll och till halv sex imorgon sen upp med tuppen på söndag för att åka till årets händelse, Elitloppet!! Är så taggad, vill att det ska vara söndag nu! Men kommer vara så sliten, jobbar extra på måndag också, heldag till sex typ. Känner att kroppen är helt slut och en hel vecka till en ledig eftermiddag. Men man ska vara glad att man har jobb, är lycklig lottad att ha ett heltids jobb och får jobba massa extra. Längtar så nigit otroligt efter semestern nu!
Men först Elitloppet, så sjukt att jag aldrig varit där, ska bli så kul! Årets travfest!

Likes

Comments

För en gång skull när jag kände att jag kunde sova en hel natt så ska hundarna härja. Började med H att hon började skälla i mörkret, försökte få tyst på henne och då hör man att det är en annan hund ute som skäller som hon skäller på. Efter en stund, när man precis börjat somna om så börjar det boffa under täcket. Då vaknade F och ska skälla på den andra hunden men hon skäller inte utan hon boffar. Och ger sig aldrig! Hon ska ha sista ordet, boffar tills man blir galen. Så natten man trodde skulle bli en sömnrik natt blev tvärt om.
Dagen till ära kommer det ca 30 barn från en tredjeklass och ska prova på att köra. Så det blir inte att sluta vid lunch för mig utan blir att jobba över några timmar för att hinna med stallet.
Hej hopp, bara att ladda upp för en hektiskt dag!

Likes

Comments

Drömmen att bli sommarfin... Någon som vill bli sponsor?

Likes

Comments

Sovmorgon och iaf dödstrött.. Vaknar tre fyra gånger varje natt de senaste fem dagarna. Har ingen aning var det beror på men det är inte kul, har så svårt att somna om, tankarna bara snurrar i huvudet på nätterna. Tänker på allt och ingenting, mest jobb. Har 99 övertimmar sen jag började jobba heltid, börjar kännas i kropp och själ nu. Men bara att stå ut, snart är det midsommar och sen två veckors jobb till sen semester, tre veckor vila, resa och mysa! Längtar ihjäl mig!
Känner mig stressad innan jag kommer till jobbet då jag vill hinna klart med stallet till lunch så jag kan skriva massa papper efter det, läger och hästskötar grejer ska skrivas. Allt simmar runt i huvudet och måste ner på papper (dataskärmen) för de ska släppa från huvudet.

Likes

Comments

V75, vilken dag... Fullt ös medvetslös hela dagen med ponnysar som skulle ut på lopp, lektioner, ponnyridning, grillning och försäljning. Var helt slut när jag kom hem. Och hur kan de sätta att Eurovision börjar klockan 21.00, 21.00? Då sover jag redan i vanliga fall. Kollade till Måns sen somnade jag. Så kul att han van, det var han värd!
Söndagen bestod av fiske, gick upp före sex och tog ut hästarna och sen drog jag och J ut till Långsjön i Hofors. Somnade på solstolen jag hade med mig och sova där i minst två timmar medan J fixade och donade med fiske grejer. Vi bottenmetade tydligen och jag lyckades få napp. Fick panik för fisken var ju så fruktansvärt stark så kastade spöt till J så fick han fiska upp den. Efter en stund blev det panik och jag lärde söka upp dasset som var kanske en kilometer bort. När jag kom tillbaka från mitt toabesök hade J kämpat med två jättefiskar. Det hade nappat på båda spöna.

Vi nöjde oss med den fångsten och åkte hem. Vi var så trötta så vi somnade i sägen efter en dusch vid halv tre. Hade J inte tvingat upp mig och hundarna vid fyra hade bi sovit där för natten. Vi tog vår fångst och åkte till pappa, Malin fick göra iordning det på grillen sen blev det hem och sova.

Min lediga måndag blev jobb, prova på trav med samarbete av boken "släp taget Jonte" stod på schemat. 25 barn från tredje klass fick prova på att köra. Vid halv rock kom mamma och hennes sambo Stefan bjöd mig och henne på mat. Sen hem och jag kröp ner i sängen och sov tills J kom hem från jobbet vid fem. Det ska jag aldrig göra om för oj vad dåligt jag sovit i natt, vaknat och somnat om vart annat. Och H blev akut toa nördig vid tre inatt så fick gå ut med henne.

Blev mysfrukost med J imorse, han skulle fixa med bilen idag så han tog sig tid att äta frukost med mig. Guld värt!
Idag är det en till prova på trav som gäller, bara att sätta på sig sin trevligaste leende och köra på.

Han jag älskar mest!

Likes

Comments