3 veckor efter operationen - KÄNSLIGA TITTARE VARNAS!

Postad i: Vardag

Idag var jag in till sjukhuset för att byta gips och ta stygnen. Vilken befrielse att få lufta benet och få det rengjort! Det sved lite att ta bort stygnen men det gick ok. Jag kommer lägga in bilder så jag varnar att man ser såret och allt, så titta inte om du är känslig!

Allt såg jättefint ut och det hade läkt som det skulle. Halva vaden har försvunnit pga musklerna som inte har blivit använda. Gipset jag fick nu är lite tunnare och lättare än det andra, så det är jätteskönt.


Jag vill också passa på att uppmärksamma denna vecka då det är reumatikerdagen den 12 oktober, men att unga reumatiker har gjort kampanjveckan #synsintefinnsinte en kampanj om att man ska införa säten åt personer med osynliga funktionshinder och även öka förståelsen och kunskapen för dessa sjukdomar.

Jag har varit sjuk i JIA ( barnreumatism/ Juvenil idiopatisk artrit ) i lite mer än 11 år och hade det inte varit för mitt gips nu och rullstoen så hade ingen sett att jag är sjuk. Och kommentaren ''men du som är ung ska ju orka mer'' är inte så rolig att höra varje gång.

Jag skriver mycket om min vardag här och hur det är att leva med ett osynligt handikapp för jag vill att fler ska få kunskapen om att alla sjukdomar inte syns och att vi unga sjuka också behöver sätta oss ner ibland. Därför har unga reumatiker skapat denna kampanj så kollektivtrafiken kan märka säten åt personer med osynliga sjukdomar så vi också kan få sitta ner om alla säten är fulla.

Om fler får veta så är det mindre som behöver fråga varför och vad som är fel med mig. Jag vill leva som vilken individ som helst, och det gör jag, men ibland behöver vi sätta oss ner och vila våra leder för att vardagen ska kunna funka. Står jag för länge resulterar det i stela och ömma leder och jag kanske måste ställa in en händelse eller aktivitet.

Fler borde få information om osynliga sjukdomar så det inte är konstigt längre.

För syns det inte så finns det ändå på insidan!

Läs även- http://nouw.com/majajohanson/att-fa-en-till-diagnos-29534662

http://nouw.com/majajohanson/livet-med-reumatism-29293439

För mer information om reumatism och fibromyalgi

Gör testet hör få se om du vet vem som behöver sitta ner!

http://synsintefinnsinte.se/


Läs denna artikel om osynliga sjukdomar!

http://www.gp.se/nyheter/debatt/reservera-plats-för-oss-med-osynliga-sjukdomar-1.4706749

Gillar

Kommentarer