Godaste rabarberkakan med vaniljsås.

Japp.
Denna kakan kvalar in som den absolut godaste fikan/efterrätten jag vet. 😋😍

Passar ypperligt nu på våren med då det räcker med ett par rabarberstjälkar om det inte hunnit komma upp så mycket. 😀

Rabarberkaka.
3 ägg
2 dl socker
4 rivna bittermandlar(eller motsvarande mängd arom)
250 gram kesella
3/4 dl glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver
2-3 dl skivade rabarber(eller hallon funkar med. 😋)

Vispa ägg å socker pösigt.
Blanda ner bittermandel å kesella.
Rör i hop mjölmix å bakpulver.
Häll ner detta å rör till smet.
Häll smeten i en smord springform.
Strö över skivade rabarber.

Grädda i 175 grader i 30-35 minuter.

Servera med rårörd vaniljsås:

Vispa 3 äggulor med 1 krm vaniljpulver(eller frön från en halv vaniljstång) å 1/2 dl socker.
Vispa 3 dl grädde å vänd ner i äggblandningen.

Ät å njut! 😋

/Lisa

Gillar

Kommentarer

EmmaaFrida
EmmaaFrida,
Åh jag älskar rabarberpaj 😀
nouw.com/emmaafrida
lisoball
lisoball,
Då måste du testa denna! 👍🏻😋
nouw.com/lisoball