De senaste dygnen har jag legat i sängen hela tiden på grund av magsjuka. Usch och fy. Nu är jag iallafall på benen igen och mår bra. Har känt mig bra idag men ändå tagit det väldigt lugnt, hållit mig hemma. Har egentligen fotbollsträning imorgon men håller mig hemma för att försäkra mig om att jag inte är lite sjuk fortfarande.

Just nu längtar jag bara så galet mycket till imorgonkväll. Erik kommer hem från Göteborg och han kommer äntligen hem för att stanna över sommaren. Det har känts som så lång tid och jag är så glad att vi nu får spendera några månader i samma stad och att han, såklart, bor hos mig under tiden. Tänk er, om man bara räknar distansen på grund av studier, så är vi halvvägs. Han har pluggat två år i Göteborg nu och vi båda har två år kvar. Hur sjukt är det inte? Dessförinnan har vi ju även haft ett år på distans på grund av mitt au pair-år i USA. Där finns så mycket hinder, men ingenting som vi inte tar oss förbi och det finns ingen annan jag hellre skulle gå igenom detta med. Jag älskar honom så mycket.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ibland får jag dåligt samvete. Dåligt samvete för att jag mår bra. För att jag har kul. För att jag inte tänker på dig. Jag får dåligt samvete för hur jag prioriterade. Hur jag inte alltid var där. Hur jag tog personer och saker för givet. Tog för givet att du alltid skulle finnas här - för du har alltid varit en del i mitt liv. Hur släpper man taget om någon man, bokstavligt talat, känt hela livet?

Det är inte hållbart, kanske inte ens sunt, att gå runt och ha dåligt samvete. Jag vet det. Men man kommer alltid vara efterklok och tänka att man skulle prioriterat annorlunda, det tror jag aldrig att man kommer ifrån. Det är också lätt att säga till någon annan att "Släpp det, så kan du inte tänka". Nej, jag vet det. Men det gör jag. Det är ett av mina sätt att bearbeta.

Ett annat sätt att bearbeta någonting för mig är att skriva. Att göra ett litet försök att få ut alla tusen tankar och känslor, få ner det i ord. Att nästan känna hur orden försvinner från huvudet ner på pappret eller datorn. Få känna sig lite lättad.

Jag åker ofta till kyrkogården. Sitter där och gör ingenting. Tänker. Gråter. Tittar. Tar in. Nu har skylten kommit upp på stenen och allting är avbockat. Detta har varit en fyra månader lång process. Magkänslan när du lades in, timmarna vi satt där, du somnade in, begravningen, urnsättningen, väntan på att skylten skulle komma upp. Det har varit en process där man bockat av varje händelse. Man har lagt en pusselbit åt gången och nu, när skylten är uppe, är det lagt. Pusslet är klart.

Trots att pusslet är färdiglagt känner jag mig stundtals tom, eller som att en bit fattas. Den där biten som ramlat in under mattan och bara försvunnit. Det är ju du. Tänker att "jag hittar nog den biten sen". Lite så tänker jag här med: "men jag träffar dig sen". Tänker inte att jag ska leva ett helt liv innan vi ses igen.

Men det ska jag. Jag ska leva ett långt, härligt liv. Vi ska ses igen, det vet jag, men det dröjer. Jag ska leva mitt liv för mig, för dig, för mormor, för familjen. En dag kommer jag till dig.

Jag tror på en himmel, på att man lever vidare och jag har svårt att tro att det blir svart, att man bara lämnar. På något sätt tror jag att man finns kvar hos sina nära och kära, så jag är tacksam att jag har någon där uppe som vakar över mig. Som ser mig. För det tror jag att du gör - du kommer ju alltid finnas här. Jag tycker mig känna av dig. Inbillning eller inte - jag tolkar det som att det är du och det är det viktigaste för mig.

Med tiden kommer det bli lättare. Jag kommer alltid sakna dig. Det kommer alltid kännas när jag tänker på dig - ibland kommer det bara skava, ibland kommer det göra riktigt ont. Det får det göra. Det är okej.

"Släppa taget är inte en engångsgrej. Det är något du gör varje dag, om och om igen."

Likes

Comments

Hej!

Jag vet att jag har mina stunder då det ekar tyst här. Sorry. Jag har haft fullt upp i skolan fram till iförrgår. Hade en stor inlämning, en lite mindre och en muntlig tenta till i fredags och i tisdags. Den stora inlämningen och muntan var i Varumärkeskommunikation och där slutade jag med ett B, och den mindre inlämningen var en debattartikel i språkstrategi. Tar nog 3 veckor innan jag får svar på den. Just nu har jag ingenting i skolan, utan kan faktiskt släppa skolan helt tills måndag då min nya kurs börjar. Skönt!

Så, då jag inte har någon skola denna veckan åker jag upp till Göteborg och Erik. Sitter på tåget just nu, är framme om en halvtimme, och stannar till måndagmorgon då jag åker direkt till Helsingborg och skolan.

Imorgon eller lördag kommer även Markus och Hanna mest troligt upp till Göteborg, så kul!

Nu när jag kommer fram till Göteborg ska jag först ta mig till Eriks lägenhet för att lämna av väskan. Därefter ska jag ta mig till Chalmers för att möta upp han och hans kompisar för lite tenta-öl då de hade tenta precis (och jag hade ju i tisdags 😉)

Jag har även tagit mig iväg till gymmet två gånger denna veckan. Körde armar i tisdags och bara lite kondition igår. Känns bra, med tanke på att jag hållt en längre tid nu pga sjukdomar, andra prioriteringar som skolan osv. Men, det känns som att jag är påväg tillbaka, kul!!

Har med mig gymkläderna och gymkortet till Göteborg, så vi får se, förhoppningsvis blir det ett pass iallafall 😊

Likes

Comments

Godmorgon!

Denna veckan har jag haft någonting inplanerat varje dag. I måndags var jag i skolan 10-15, och direkt efter tog jag tåget till Malmö för att träffa Josefine. Vi har inte setts sedan USA i somras, så det var helt underbart att ses igen. Det bästa är att det kan få flera, flera månader utan att vi ses, och när vi ses känns det som det var en vecka sen. Så det ska vara! Vi gick mest rundor, åt och tog en drink på Pinchos, fortsatte vidare till ett annat ställe för efterrätt och ytterligare en drink. Nu ska vi försöka hålla i det här, även om det kanske bara blir någon eftermiddag här och var så funkar det ju super.

På tisdagen hade jag skola 10-15 igen, och sen hemåt för att plocka undan och städa. Malin och Marie kom vid halv sju och vi körde på taco- och vinkväll. Inte träffat dem heller på länge. Blev supermysigt och mycket babbel - precis som det ska vara.

Jag har en grupp jag skriver en hemtenta med i skolan, i varumärkeskommunikation, och på onsdagen bestämde vi att vi skulle sitta mellan 10-17. Vi fick fixat en hel del med tentan, känns bra! Vi ska skriva en kommunikationsplan på 5 sidor och en analys på 15 sidor, men vi är 5 stycken i gruppen så det är inte så farligt. Ska vara inne på fredag om en vecka. Tjugo över fem tog jag tåget direkt till Förslöv för att träna fotboll på konstgräset utomhus. Det var faktiskt riktigt gött, något kallt, men ändå gött. När jag kom hem snackade jag med Lina ett tag, duschade, åt och la mig i tid! Det var skönt.

Igår, torsdag, var jag först i skolan 10-15 och vi jobbade mest med hemtentan. Satt mest och läste på inför olika perspektiv vi ska skriva om. Tog mig hem och la mig på sängen och vilade en stund, och på kvällen skulle jag iväg igen. Jag, Melica, Olivia och Monique åt på torsdagsrestaurangen och sen blev det krök. Halv tolv begav jag mig till knutan för jag ville hinna med sista tåget hem så att jag kunde sova hemma. Men det var en kul kväll!

Jag har faktiskt legat vaken sedan runt klockan åtta, men har bara lyssnat på massa göttig musik, läst bloggar och degat. Tänkte kolla lite på min andra hemtenta, i språkstrategi. Det är en debattartikel i varumärkeskommunikation ur ett genusperspektiv som ska vara inne nästa tisdag, 14/3. Har iallafall kommit på ett ämne, ska bara komma igång också. Det är cirka 3 sidor + en språkstrategisk kommentar på max 1 sida som ska skrivas. När man väl kommer igång brukar det flyta på.

Klockan 12:30 ska jag köra mot jobbet för att jobba 13-20:10, sen direkt hem. Erik kommer hem i eftermiddag!

Vi hörs 👋🏼

Likes

Comments

Hej!

Imorse skrev jag tenta i Språkstrategi. Jag har faktiskt en bra känsla över den, så nu släpper jag den och håller helg. Eller ja, inget plugg iallafall. Däremot ska jag jobba fredag, lördag och söndag. Pengar, pengar, pengar.

Just nu sitter jag i fåtöljen i p-rummet på jobb, börjar jobba klockan 15 så har en timme att bara relaxa på. Så skönt. Har gjort lite ärenden, ätit lunch och nu har jag bara stoppat in hörlurarna i öronen, slängt upp fötterna på en pall och bara är. SKÖNT.

Jag jobbar stängning ikväll och ska efter det ta mig hem till Grevie för pubaftonen i parken, sen sover jag hos mamma och pappa och imorgon är det jobb. Sen ska jag ha Emme-mys.

Ha en bra helg!

Min tentauppladdning imorse

Likes

Comments

Idag har jag pluggat konstant känns det som. Kom till skolan 7:45 pga seminarium 8:15-10:45. Därefter åt jag lunch med en klasskompis och sen pluggade vi lite. Hon stack hem efter en stund och sen mötte jag upp Lina och pluggade med henne och några till. Satt till klockan 17. När tåget var framme i Ängelholm bestämde jag mig för att åka vidare till Förslöv istället, blev hämtad där av mamma och åkte hem till päronen för att bli bjuden på middag. Fick även pluggat en hel del där. Åkte hem klockan nio och har bara slappat sen dess. Så ja, det har blivit mycket plugg idag och jag har äntligen lyckats med ett bra fokus. Lyssnar på Harry Potter Soundtracks när jag pluggar, haha, men funkar faktiskt skitbra.

Imorgon har jag en föreläsning och en workshop, ska vara i skolan 10-16. Sen ska jag ta mig hemåt och fortsätta tentaplugget.

Nu ska jag kolla klart på avsnittet av Grey's som jag satte igång för en stund sen, godnatt!

Likes

Comments

Just nu: ska läsa klart inför seminariet imorgon. Snart klar, alltså snart sova. Har seminarium klockan 8:15, sen stannar jag kvar i skolan för att plugga medan jag väntar på att Lina ska bli klar med sitt seminarium, sen ska vi tentaplugga ihop, så det blir en lång dag i skolan.

Intensiva dagar nu med tentaplugg inför fredag. Inte haft effektiva dagar alls senaste dagarna, för mycket tankar. Försöker pusha bort dem dessa dagarna. Måste kunna fokusera. Än så länge klarat mina tentor med ännu sämre utgångsläge, då ska jag väl ta mig igenom den här också! 🌟

Likes

Comments

"Men livet måste gå vidare, det kommer bli bra, det kommer ordna sig."

Ibland känner jag mig ensam. Inte fysiskt, utan psykiskt. Jag är en person som känner väldigt mycket, för mig själv, för andra. Jag känner mycket. Jag bryr mig. Men med alla dessa känslor inom mig samtidigt med en känsla av att det räcker nu, att jag inte vill belasta mina nära och kära med samma ältande om och om igen, det är jobbigt. De har inte sagt något om det, det är mina tankar och mina känslor som säger att jag inte ska lägga detta på dem.

Av den anledningen sökte jag upp en kurator. Att kunna prata med en person som du inte känner över huvud taget, som ska sitta och lyssna på dig, och bara dig, i trekvart och som inte bryter ihop när du själv bryter ihop - det är guld värt. Jag har varit där två gånger nu och har en tredje gång inbokad och det är bara så skönt. Mestadels pratar vi om det jobbiga, stundtals hamnar vi på något annat spår, och större delen av tiden gråter jag. Men det är okej.

Det är så viktigt att få det ur sig. Jag mår bättre, och jag tror att mycket är på grund av min kurator. Att jag tog mig modet att söka upp en. Många skäms för att de går till en kurator eller psykolog, tabubelägger det. Åt helvete med det. Det är så starkt. Du öppnar upp dig totalt för en främmande människa, allt blir så avskalat och naket. Man tänker på varför man är där, "mina problem är nog inte så stora så jag behöver prata med någon om det. Du larvar dig bara. Ta tag i ditt liv och gå vidare. Hur svårt kan det vara?". Faktum är, oavsett hur stora eller små dina problem är - jag tror inte ens du behöver ha ett speciellt problem - tror jag stenhårt på att det kan vara bra att prata med någon man inte känner ibland. Där du får vara i centrum, du får lära känna dig själv. Du är inte en sämre människa för att du söker hjälp.

Jag ligger fortfarande vaken om nätterna, har fortfarande svårt att koncentrera mig och tankarna vandrar iväg. Inte varje dag och natt, men stora delar av veckan. Baby steps, intalar jag mig själv. Små steg framåt är bättre än bakåt. Men det är nu jag känner mig ensam, när jag inte kan somna om nätterna. När tankarna vandrar iväg. Det är då jag känner mig ensammast i hela världen. Då samlas alla tankarna runt mig på en och samma gång och de är svåra att slå bort. Prioriterade jag alltid rätt? Troligen inte. Fick jag sagt allt jag ville säga? Knappast. Kommer jag känna såhär när någon annan närstående går bort? Säkerligen.

Det spelar ingen roll hur mycket tid man hade tillsammans, hur väl jag försökte förbereda mig de där sista timmarna. Jag tror aldrig jag förklarat för någon som sover hur mycket denne betyder för mig, som jag gjorde de dagarna på sjukhuset. Aldrig har jag oroat mig så för någon. Aldrig trodde jag att jag skulle vilja vara i samma rum som dig när det hände. Aldrig trodde jag att jag skulle vilja sitta bredvid en insomnad människa i en timme efteråt. Men jag ville inget hellre än att finnas där. Jag ville göra allt jag kunde för dig och jag skulle gjort vad som helst för att fortfarande ha dig i livet. Jag gjorde allt jag kunde för att ta ett sista farväl, försöka intala mig själv att du inte ville det här, och slutligen slapp du, så det bästa var att sitta bredvid dig. Finnas där. Prata med dig trots att du sov hela tiden. Jag hoppas och tror verkligen att du kände av att jag var där, kände att jag höll din hand, strök dig över håret och pratade med dig.

Ja, livet måste gå vidare, det kommer bli bra och det kommer ordna sig. Men just nu har det inte gjort det, det har inte blivit bra. Men det kommer bli det. Snart. Jag vet inte om det kommer ta en vecka, en månad, ett år eller ännu längre. Men det kommer bli det. Bra.

Vila i frid, finaste morfar. Jag tänker på dig varje dag.

👼 2017.01.05

"Grief is not a disorder, a disease or a sign of weakness.
It is an emotional, physical and spiritual necessity;
the price you pay for love.
The only cure for grief is to grieve."

Likes

Comments

Förra veckan åkte jag till Sälen över en weekend tillsammans med Erik, Robin & Isabelle och 5 av deras kompisar. Det blev grymma dagar och det kändes som en välförtjänt semester och äntligen något riktigt bra det här året efter det som hänt. Nu är vi hemma igen och tillbaka i vardagen. Just nu är jag faktiskt påväg hem till Grevie för att träffa mormor, ska äta lite lunch där och bara umgås med henne några timmar. Skulle egentligen varit iväg på träning med laget ikväll, men det känns som jag har en eventuell förkylning på ingång så känns bäst att hålla.

Får lägga upp fler bilder senare

Likes

Comments

Hej!

Imorse var jag i skolan och hade föreläsning i språkstrategi. Tyckte faktiskt den var rätt bra. När jag kom hem åt jag lunch och sen hämtade Elin upp mig för att åka iväg till Höganäs. Där fikade vi först innan vi tog oss till Lager157. Jag hittade faktiskt massor och det är faktiskt väldigt billigt. För alla grejerna nedan betalade jag 915 kronor. Värt!

Nu ska jag plugga en liten stund innan jag ska ta tag i packandet. Åker till Sälen imorgonnatt.

Hejsvejs!

Likes

Comments