En veldig kort vinterferie i forrige uke.. Snøscooter tur i de svenske skoger! Med 17000 mål med skog så var det godt å ha med seg stefaren min som har blitt ganske så kjent innover i skogene. Takk for denne gang, vi sees snart igjen :)

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Bildet er tatt i Linderudkollen for et par uker siden. Et nydelig vær satte en perfekt ramme på en herlig tur!

Likes

Comments

Noe som alltid fascinerer meg når jeg er på tur er kirker. Som oftest ligger det en enorm historie i veggene om hvor mange kriger de har klart seg igjennom og ikke minst den bibelske historien. Selv har jeg vært en flittig bruker av de katolske nonnenes hjelp i forbindelse med frivillig arbeid innen omsorg. Her er noen av kirkene jeg har besøkt i innland og utland.

Mariakirken i gamlebyen i Krakow, Polen. Det sies at denne kirken står "skeivt" i forhold til de andre bygningene fordi den sto der allerede før det gamle markedet ble satt opp. Den er fra 13-1400 tallet og er i romersk-katolsk stil.

Katedralen som ligger i slottet i Krakow,Polen.

En jødisk synagoge som ligger i Karzimerz i Polen. Den ble hardt rammet under andre verdenskrig.

En av de eldste kirkene i Krakow.

Olavskirken på Avaldsnes i Haugesund. Den ble påbegynt allerede i år 1250.

Nore stavkirke fra 1100 tallet.

Likes

Comments

Julemarked i Oslo med gode venner :)
Etter jobb tok jeg bussen til Oslo sentrum for å møte min barndomsvenninne og sønnen hennes. Lillegutt hadde blitt lovet en ettermiddag/kveld som enebarn mens lillebror var sammen med pappa hjemme.
Etter en togtur som var veldig stas for en liten gutt var det mye å se med mange mennesker i hovedstaden. Godteri ble innkjøpt på en av de første butikkene og målet var å møte bonus-tante (undertegnede).
Lillegutt hadde store planer om å ta pariserhjulet som er satt opp i forbindelse med julemarkedet ved Spikersuppa men det ble fort avklart at det var litt høyt opp... Kanskje neste år? Vandret videre til julemarked på Youngstorget hvor vi møtte selveste julenissen! Skal si lillegutt gjorde store øyne da nissen visste navnet hans!
Etter en runde rundt på markedet var bestilling til middag pizza på Peppes. Det var veldig godt. Og hele kvelden avrundet med is fra Ben & Jerrys på Østbanehallen. Togturen hjem gikk nok veldig fort, for det ble lagt ut en egen "takk for turen" video fra lillegutt til bonus-tante på Facebook. Veldig koselig! Takk for turen!

Likes

Comments

Soloppgang i Dagali ❤️

Deilig å gå i fjellet!

1100 meter over havet...

Vakker solnedgang...

Nydelig liten blomst :)

Likes

Comments

Akershus festning ligger midt i Oslo sentrum. En ganske utrolig historie gjemmer seg i disse gamle veggene. Det er en fantastisk opplevelse å gå rundt i sin egen by og se på de gamle bygningene, lese historien og få en omvisning i de kongelige rommene.

Nytt skilt, gammel historie...

E6 som fører deg til hovedstaden med bil...

Likes

Comments

For en fantastisk by! Rimelige varer som mat, drikke og shopping gjør denne byen til den perfekte turen for langweekend. Det tar ca 2 timer å ta flyet ned dit og Norwegian har ofte tilbud på disse reisene.

Det finnes over 100 kirker bare i Krakow. Katolske nonner er et vanlig skue på markedsplassen med sine flotte "uniformer". Denne kirken er en av de eldste og man kan se den har fått hard "medfart" gjennom tiden.

Innsiden av Mariakirken som ligger i den gamle delen av Krakow.

En utrolig trist og skremmende historie bak Auswitch-Birkenau. Så utrolig mange mennesker som brutalt ble myrdet i denne konsentrasjonsleiren.

Likes

Comments