Instagram @lisenlundgren

Pestolax.

Ingredienser:
4 bitar lax
1/2 burk med valfri pesto
lite olivolja
1 förpackning fetaost
2 1/2 dl creme fraiche
1/2 tsk flytande honung
1/2 pressad vitlöksklyfta
1 skvätt färskpressad citron
salt & peppar
salladskrydda

Gör såhär:
Börja med laxen. Lägg laxen i en form och sätt sedan ugnen på 225 grader. Ha på peston över laxen och ringla sedan på oljan innan laxen åker in i ugnen i 30 minuter. Under tiden kan såsen förberedas, Det är bara att mosa fetaosten och sedan ha i creme fraiche, honung, vitlök, lite citron och kryddor. När den är klar kan den ställas i kylskåpet till servering. Förbered sedan en god sallad och koka lite potatis att servera till. När 30 minuter gått är laxen klar och färdig att serveras.

Receptet är snott från Jennys Matblogg men så himlans gott och enkelt, prova vet jag!

Gillar

Kommentarer