Instagram @lisenlundgren

Min utbildning.

​Fick ett önskemål om att skriva om min utbildning och det tyckte jag var en bra idé så here we go. 

Hur jag kom fram till den här utbildningen jag läser nu är egentligen en slump. På högstadiet var jag så inne på att bli psykolog och egentligen under största delen av gymnasiet också. Under gymnasiet insåg jag dock att psykologyrket kanske skulle bli lite för betungande för mig och också lite för svårt att komma in på. Därav började jag kika på utbildningar som innebar att jobba med människor. Beteendevetare var jag inställd på ett bra tag. Under gymnasiet blev jag tillsammans med Fredrik och han pluggade då i Västerås och där fanns det ett Beteendevetarprogram. Fredrik valde dock att hoppa av utbilningen och flytta tillbaka till Sandviken och då hamnade jag lite på ruta ett igen kring vad jag ville plugga. Vi visste att vi ville flytta iväg tillsammans och flytta ihop. Växjö blev det mest självklara valet då det fanns en linje jag ville läsa och en som Fredrik ville läsa och som det dessutom var stor chans att vi skulle komma in på. 

Utbildningen jag läser är Personal och Arbetsliv och här i Växjö kan man välja mellan fem olika inriktningar efter halva utbildningen; arbetsrätt, psykologi, sociologi, pedagogik samt socialpsykologi. Efter första halvan på utbildningen var valet rätt så givet för mig, arbetsrätt. Men hur kom jag då in på att jag ville läsa detta? Jag insåg att jag ville jobba med "friska" människor och ha en variation av arbetsuppgifter. Att vara personalvetare är ganska brett så rekrytering, löneadministration, rehab, kompetens, arbetsmiljö är bland annat saker som jag kan jobba med i framtiden. 

Mitt största mål är egentligen att bli personalchef och då helst inom den offentliga sektorn där man får hantera olika sorters yrken. Men vägen till en sådan position är lång så jag tänker mig jobb som personalhandläggare på vägen dit. Sen är jag extra intresserad av just arbetsmiljö och då kanske särskilt det man inte riktigt kan ta på, dvs den psykosociala arbetsmiljön. 

Så ser min plan ut just nu men det är inget som står skrivet i sten. Jag är iallafall så himla nöjd med mitt val av utbildning och arbetsrätten är verkligen intressant. 

Har ni någon mer fråga kring utbildningen så fråga gärna så ska jag försöka svara med så bra svar som möjligt. 


Gillar

Kommentarer

ISA,
låter ju väldigt intressant måste jag säga! härligt att du ändå har en plan för livet liksom 😉
isabyl.devote.se
tuvaalicia,
åh vad roligt det är att få en inblick i utbildningen du läser! Det låter ju verkligen jätteintressant! Blev typ lite sugen på det själv, haha.
www.itgirls.se/tuvaalicia