Forrige uke var veldig fin uke. Det var mye gøy som skjedde, blant annet russefest, filmkveld og Bondi Beach.

Forrige søndag var jeg også kino for første gang nede her i Australia. Vi så filmen "How to be single", veldig morsom film og det var gøy å dra på kino i Manly. Mye større enn det jeg er vant til hjemme i Namsos, ettersom det var 9 kinosaler og de hadde en stor kiosk der man kunne kjøpe masse forskjellig godteri, Ben&Jerrys og frozen yogurt. De har også verdens (!) største kinoskjerm i Sydney som vi tenker vi må dra på før vi drar hjem til Norge.

På fredag hadde ICMS arrangert "Scando-party", altså en russefest der alle kledde seg ut som russ, hørte på russesanger og festet som om det skulle vært russetid om igjen. Veldig gøy å vise australierne hvordan vi feirer russetid i Norge. Nesten alle fra Gostudy hadde laget bånd der vi skrev "konseptnavn" og vi laget russenavn til hverandre. Etter festen på ICMS gikk det en stappfull buss ned til Corso, der mange dro ut på byen. En veldig gjennomført og morsom kveld.

På lørdag slappet vi bare av. Dro en tur på stranda til vi kjente at det ble litt kaldt. Merker at det går mot høst nå, det begynner å bli ganske kaldt på morgenen og på kvelden. Etter det tok vi turen til Max Brenner som er en sjokoladebar. De har masse digg mat og sjokolade. Jeg hadde vært der en gang før og da bestilte jeg belgisk vaffel med is, jordbær og banan med smeltet sjokolade på siden. Senere på kvelden hadde jeg og noen fra klassen filmkveld. En koselig avslutning på en veldig fin dag.

Veldig få på idrett hadde vært på Bondi Beach, derfor tok vi turen dit på søndag. Vi lå på stranda i flere timer før det var på tide med lunsj på "The bucketlist". Deretter gikk vi langs bergene til et utsiktspunkt noen km fra Bondi. Var en fin tur der vi fikk se litt mer enn bare stranda. Tok også turen innom markedet som er hver søndag.

I dag etter skolen dro Mari, Maiken og jeg til en ny strand fordi vi begynner å bli litt lei av å ligge på Manly Beach. Vi gikk i ca. 1 km før vi kom til en veldig stille strand men nesten ingen mennesker. Kontrast i fra det vi er vant til på Manly Beach. Lå der i noen timer før guttene også kom. Så dro vi til skolen igjen for å spise middag. Ettersom det er mandag betydde det også at det er futsal-turnering. Jeg er med på Gostudy sitt blanda-lag og hver mandag mens vi er her nede spiller vi kamp mot andre lag på skolen. Vi har gjort det ganske bra så langt og i dag vant vi 6-2. Kjempegøy å være med, synd vi bare har to kamper igjen før vi drar hjem.. Nå skal jeg bruke de to siste ukene på å få gjort det siste jeg vil gjøre før jeg drar! Kommer til å savne Australia og ikke minst alle de fine folkene jeg har blitt kjent med. 

Vi snakkes!

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Hei!

Nå er det noen dager siden jeg kom hjem fra Bali. Vi hadde en uke ferie etter eksamen, så da valgte jeg og ni andre fra klassen å leie en villa på Bali. Vi hadde såklart sett bilder av den når vi bestilt den, men da vi kom fram på lørdagen fikk vi litt sjokk. Den var virkelig over all forventninger! Vi hadde et eget basseng og en stor lounge rett ved siden av med to svære sofaer. Rommene var også helt fantastiske med utsikt over havet. De ansatte kom til villaen hele tiden for å rydde, vaske opp eller spørre om det var noe vi ville ha. Følte oss ganske bortskjemte, men var deilig å ikke gjøre noe hele uken.

Bassenget vårt og utsikten fra rommet til Tonje og meg.

Hver morgen kom det kokker som lagde frokost til oss. Veldig deilig!

Vi slappet mye av i villaen, badet, prøvde å sole oss (var veeldig varmt, så vi måtte i bassenget å avkjøle oss hvert femte minutt) og bare nøt det å ikke ha noe vi måtte gjøre. Vi hadde også bestemt oss for å se litt av Bali når vi først var der, så en dag dro vi inn til Ubud der vi badet i en foss, besøkte et tempel og dro til Monkey Forest.

Fra tempelet. Torbjørn og Kristian var veldig fornøyd med å måtte gå i skjørt :)

Fra Monkey Forest! Var så mange søte aper der. Vi fikk beskjed om å passe på tingene våre ettersom apene er kjent for å stjele ting. Dette fant vi ut med en gang vi gikk ut av bilen, da en ape hoppet opp på Torbjørn og stjal potetgullposen hans. De drev også å klatret opp på oss og var helt gale.

Det som var så digg med Bali var at nesten alt var superbillig. Vi bestilte lunsj til villaen hver dag og et måltid kostet rundt 30 norske kroner!! Vi bestilte også massasje og da betalte vi 90 kroner for en time. Helt sykt billig forhold til norske priser.

Vi var også ute noen dager og da dro vi inn til Kuta. Da dro vi til Skygarden, en uteplass i Kuta som var helt syk! Vi festet også med ex.phil og engelsk noen dager, ettersom mange av de også hadde reist ned til Bali. På fredagen før vi dro hjem var vi på vors med de fra Gostudy som går på Bali og fikk se hvordan de har det der. Ettersom det er mye billigere på Bali enn i Australia hadde de mye finere og større rom enn det vi har. Vi ble litt sjalu på det ettersom vi har ganske småe rom med køyesenger, men er likevel glad jeg bor i Australia. Var også veldig gøy å møte venninnen min, Randi, og vennene hennes. Koste meg veldig masse!

Tonje, Emma og meg. Nesten hele gjengen ute å spiser :)

Selv om jeg hadde en fantastisk uke på Bali, var det godt å komme tilbake til Manly og rutiner. Nå har vi begynt med idrettspedagogikk og karate. Har ferdighetsprøve i karate allerede på torsdag og etter den har vi kun teori. Så får masse fri de siste ukene, med kun to timer teori hver dag. I dag er det faktisk akkurat en måned til jeg kommer hjem. Veldig rart å tenke på at jeg snart drar hjem. Tiden har gått så utrolig fort! Må bruke de siste ukene på å få sett og gjort de siste tingene her i Manly og Sydney.

Vi sees! :-)

Likes

Comments

(Innlegget skulle egentlig bli lagt ut i går, men på grunn av dårlig internett fikk jeg ikke publisert det før nå)

Heei!

Nå sitter jeg på skolen og pugger til eksamen i anatomi. Den er neste fredag og alle begynner å bli litt stressa. Det er veldig mye pensum som vi må lære oss på kort tid, og vanskelig å sitte inne å lese når det er nesten 30 grader ute.. Frister mye mer å dra på stranda enn å sitte her, men må prioritere skolen også. Vi har også volleyball-eksamen neste uke og en ferdighetsprøve vi må bestå. Er faktisk ganske høye krav, må klare blant annet 100 baggerslag og 100 fingerslag + masse annet, derfor prøver vi å øve så mye som mulig når vi er på stranda.

Etter eksamen på fredag har vi Study-Week, altså en uke fri fra skolen og da drar jeg til Bali :-D Vi er 10 stykker som har leid oss en villa. Vi drar neste lørdag og skal være der i åtte dager. Jeg har ei venninne som er der nå, så blir gøy å møte henne også! Har ikke planlagt hva vi skal gjøre der, men tenker å blant annet leie scooter, dra på Monkey Forest og få surfet litt. Bare kose oss og gjøre masse gøy.

Ellers så er det Australian Open i surfing i Manly nå, så er masse folk overalt og mye som skjer. Gøy å se hvor flinke surferne er. Skulle ønske jeg også hadde hatt muligheten til å surfe som barn, ser på sykt gøy ut å være så flink!

Forresten; På søndag skal jeg hoppe i fallskjerm!!! Både gleder og gruer meg, men tror det blir mest gøy. Har alltid hatt lyst til å hoppe i fallskjerm, så hvorfor ikke gjøre det her i Australia

Nina og jeg prøver å være flinke studenter.

Fine folk <3 Var på Shelly Beach en dag og badet og koste oss!

​Fra volleyballtreninga en morgen. Godt å komme seg opp tidlig om morgenen, i tillegg til å få med seg soloppgangen. Vi hadde forresten volleyball-turnering på fredag, der to fra PT vant A-sluttspillet. Jeg og Mari (min roomie) kom på første plass i B-sluttspillet, så vi var fornøyd med det. På kvelden var det premieutdeling med Gostudy, før vi dro videre ut! 

Nå skal jeg legge meg, før det bli fallskjermhopping i morgen! 

Vi sees :-)

Likes

Comments

Hei!

Nå har jeg endelig tatt meg tid til å lage meg blogg. Tenkte det var lurt slik at de som vil kan lese om hva jeg gjør nede i Australia (spesielt mamma og pappa som jeg ikke er så flink til å oppdatere..). For dere som ikke vet det så studerer jeg idrett i Manly, som er en liten "by" utenfor Sydney. Jeg studerer gjennom Nord universitet og via Gostudy, og skal bo her i tre måneder.

Nå har jeg vært her i to uker og tiden går utrolig fort. Har allerede opplevd masse på de to ukene. Jeg har blitt kjent med den fine gjengen jeg går i klasse med, blitt litt kjent med Manly og vært på surfecamp i helgen som var. Forrige uke var det også O-week på skolen, som kan sammenlignes med fadderuke i Norge. Der vi hadde cocktail-party på skolen, bar-to-bar, rebusløp og ble litt kjent med de internasjonale studentene som går på skolen. Var en veldig gøy uke!

Nå har skolen startet for fullt og vi begynner å komme inn i rutinene. Starter på skolen allerede klokka 06.30 om dagene, der vi enten har surfing, volleyball eller karate. Så skal ikke klage ettersom stranda er klasserommet vårt og vi bor 100 meter unna den. Har fått prøvd en del surfing allerede og det er veldig gøy. Var også supergøy i helgen da vi har på surfecamp med Mojo surf. I tillegg til idrett har vi også anatomi hver dag, og vi har eksamen om allerede 20 (!) dager og det er veldig mye pensum, så man må jobbe en del utenom de to timene vi har hver dag.

Skal prøve å få oppdatert oftere, men ettersom vi ikke har Wifi på rommet vårt er det litt stress. I morgen skal jeg og noen jenter dra inn til Sydney etter skolen og jeg gleder meg! :-D Slenger med noen bilder fra de siste ukene.


Klassen er klare for anatomi!

Fine Ingvild <3

Ved utsiktsplassen på ICMS.

Emma, Bettina, Mari, meg og Tonje på cocktail-partyet.

På tur til skolen, det er såå fint her.

Kommer flere bilder etterhvert! Tenkte også at jeg skulle lage et eget innlegg om surfecampen :) Men nå må jeg legge meg!

See you soon!

Likes

Comments