Ni vet när man åkt iväg på livets äventyr och träffat livets vänner och så plötsligt en dag är tiden slut och det är dags att säga hejdå? Precis där hittar ni mig nu. Vilsen, tacksam, ledsen, lycklig och förväntansfull. Allt på samma gång, i en enda röra. Rädd för att känna efter på riktigt men tacksam för allt som varit och allt som kommer. Stolt över att jag gjort detta. Att jag vågat. Att jag vuxit. Tack Lise för att du gjorde det. Tack mamma och Åse för att ni stöttat, hälsat på och stått ut. Tack till vännerna där hemma som funnits kvar, lyssnat och varit okej med distans och allt som medföljer. Tack till alla vänner här som agerat familj, i upp- och nergångar. Som skrattat, gråtit, tröstat och upptäckt. Och tack till min amerikanska familj som släppt in, stöttat och välkomnat. Tänk att ett år och nästan sju månader snart är över. Ord kan inte beskriva.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vi har spenderat julveckan i Okemo Mountain Resort i Vermont. Detta är en jultradition hos min värdmammas familj och detta år följde även jag med. Första dagen föll en halvmeter snö och backarna var täckta med pudersnö. Superhäftig känsla att åka i powder snow! Resten av veckan sjönk temperaturen till kring härliga -20 till -30 grader följt av isiga stormvindar. Vi klädde oss varmt och åkte ändå men fick pausa mellan varje eller vartannat åk. Kallt värre! Eftermiddagarna gick åt till brädspel och böcker framför brasan. Kortspelet canasta introducerades till syskonbarnen och spelades mer än ofta.

Supermysigt att få spendera jul med min värdmammas föräldrar och syskon. En kul sista grej att få göra tillsammans nu när det faktiskt bara är en månad innan jag är tillbaka på svensk mark igen.

Likes

Comments

Förra helgen tog jag mina sista credits på Long Island University. Denna gången tog vi kursen "Music That Made America". Lite av ett skämt skulle jag vilja kalla den klassen men vi fick våra credits och väldigt många skratt. Till Kias förtjusning fick vi också skriva egen liten låt och framföra till klassen. Där missade ni något kan jag säga, vi gjorde en riktig hit. Haha!

Innan bussen hem på söndagen gick vi bl.a. på julmarknad i Bryant Park. Supermysigt!!

Likes

Comments

Andra helgen med snö här på the Main Line. Äntligen har vi också fått riktig jul- och vinterkänsla!

Likes

Comments

Älskade Kajsa är hör och i söndags tog vi oss en tur in till Philly. Vi startade dagen med brunch på Green Eggs Café - pannkakor är ju ett måste här i staterna.

Annamaija mötte upp oss och vi vandrade runt i Midtown, tog oss till South Street och vandrade gatan ner till Delaware River.

Supermysigt att få visa en liten del av Philly!

Likes

Comments

Kvällens middag intogs på Azie i Villanova med Moa, Kia och tyska Clara. Vi åt supergod sushi och avslutade med glass på Hope's Cookies. Det var första gången jag och Moa träffade Clara ikväll och vi hade verkligen så kul!! Skrattade oss igenom hela kvällen, kändes mer än välbehövligt. Snacka om superstart på helgen!

Kika in imorgon för då kommer uppdatering om vad som pågick under förra helgen och veckan som följt.

Likes

Comments

Gårdagen bjöd på ännu en dag inne i Philly. Denna gång med Kia och Moa. Vi gick runt och kollade i butiker, åt lunch på Marathon Grill som var supergott och supermysigt och hann med ett besök på Rittenhouse Square som just igår hade marknad.

Jag åt supergod vegetarisk chili. Mums!!

Vi ramlade in på ett svenskt café som tyvärr erbjöd de torraste kanelbullarna vi smakat på ett tag. Men men, vi fick oss en taste of Sweden i varje fall.

Likes

Comments

Idag tog jag och Kia tåget in till Philly för att möta upp tyska Anna. Vi gick på Oktoberfest vid City Hall och åt lunch på Green Egg Café. Supermysig dag och så kul att få träffa Anna igen!! Vi kände verkligen hur härligt det var att få vara tillbaka i city och att vi måste börja åka in oftare. Det är ju så enkelt och det finns så mycket fint att se.

Vi hade sånt härligt höstväder också. Löv på backen och lagoma 18 grader, perfekt med stickat och höstskor. Imorgon får vi tillbaka den 26 gradiga "sommarvärmen" igen, bäst att njuta av det lite kallare medan man kan.

Likes

Comments

I början av september var det dags för årets Made In America Festival vilket är en musikfestival grundad av Jay-Z som hålls varje år framför the Art Museum i Philly. Detta år bestämde sig hela gänget för att gå. Lördagen och söndagen fylldes Benjamin Franklin Pkwy av scener, food trucks och glada festivalare. Vädret hade dock kunnat vara bättre. När vi kom in med tåget på lördagen stod det människor överallt och försökte sälja regnponchos. Eller försökte och försökte, det skulle ösregna hela kvällen så de flesta kastade sig över chansen att få en poncho och lite skydd mot regnet. Vi dansade hela kvällen i regnet och geggan och kände först på vägen hem hur totalt genomblöta, geggiga och kalla vi var. Hur som haver, regnet stoppade inte oss. Största tacket för kvällen (läs helgen) går till Josh som hämtade oss när tåget hem var överfullt och Uber alldeles för galet dyrt för oss att ta. Snacka om räddare i nöden för mig, Kia, Marie och Moa.


Söndagen bjöd på bättre väder och lika mycket dans och skratt. Så glad över mina vänner!! De är ju verkligen världens bästa. Och så glad över att få en sista helg tillsammans med Marie fylld med bara massa kul. Vi hann se bl.a. J Cole, Jay-Z, the Chainsmokers, Cash Cash och Marshmellow. Några en besvikelse och några en positiv överraskning. Hur som helst en toppen helg och festival!

Likes

Comments

Vi tog oss upp relativt tidigt och tog oss till flygplatsen för att hämta upp vår hyrbil. Nu var det dags för sista etappen av vår resa - roadtrip! Vi åkte direkt emot Malibu Pier, där vi skulle äta lunch på Malibu Farm Café. Både jag och Mikaela älskade Malibu Pier. Så mysig, fin och med världens godaste mat. På menyn hade de flera svenska saker, både swedish style hotdog (vad nu det är, haha) och svenska pannkakor. Inget vi provade tyvärr men ändå kul, kan de ha en svensk koppling kanske? Efter lunchen vandrade vi runt på piren ett tag, kikade i de små butikerna och kolla in vattnet och surfarna.

Vidare styrde vi bilen till Santa Barbara. Vi checkade in på vårt supermysiga motel och vandrade direkt ut på the main street för lite upptäckande. Santa Barbara hade under just dessa dagar en spansk/mexikansk fiesta som skulle ha öppningsceremoni senare på kvällen så gatorna var fyllda med människor, spanska flaggor och ägg fyllda med konfetti som folk hade sönder över varandras huvuden. Riktigt härlig stämning i den lilla staden. Vi åt sushi-middag, kikade i butiker, åt glass och vandrade omkring.

Vi avslutade såklart kvällen med ett besök på fiestans första kväll. Det var massor med människor, mexikansk mat, spansk sång och såklart - flamenco. Kändes som att vara tillbaka i Barcelona! Var dock alldeles för mörk för att kunna ta bild på något annat än den stora kyrkan.

Likes

Comments