Noen dager siden sist gitt! Går fort unna uken når man har mye å gjøre!:)

Nå er det endelig helg på meg. Og jeg har i dag tatt meg tid til å lese litt nyheter, shoppet litt på nettet og litt julegaver har blitt gjort unna.

Nå sitter jeg og river av meg håret snart!
Det dukker opp bare flere og flere "venner" av meg som jeg ser deler innlegg av negative muslimsk "humor" og hvor styggt islam er osv. Bland annet familie medlem.

Jeg klarer snart ikke å hold meg. Jeg er en tikkebnde bome. Hvor dom er folk? Hvorfor tror dem på ALT de leser? Domme egoistiske nordmenn! Jeg er FLAU!

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

  • 83 Lesere

Likes

Comments

Deilig er jorden
prektig er Guds himmel
Skjønn er sjelenes pilgrimsgang
Gjennom de fagre
riker på jorden
Går vi til paradis med sang

Tider skal komme
tider skal henrulle
slekt skal følge slekters gang
aldri forstummer
tonen fra himlen
i sjelens glade pilgrimssang

Englene sang den
først for markens hyrder
skjønt fra sjel til sjel det lød
Fred over jorden
menneske, fryd deg!
Oss er en evig frelser født


I kveld var jeg på konsert i kirken vår sammen med en av mine beste venninder. En fantastisk fredelig, hellig, nydelig julekonsert med vakkre toner og stemning. 450 biletter var solgt og alle var samlet sammen for å synge julen inn selv om det er en liiiten stund til julaften.

Jeg kjente at jeg er stolt av å være en del av det landet her, religionen vi har blitt født inn i, der bland annet Rune Larsen sa at vi er alle sammen guds barn, uansett hvilken religion. Ta vare på hverandre uansett hvor du kommer i fra, hvem som er din venn og familie. Vi må stå sammen og kjempe sammen.
Artistene var Tor Endresen, Maria Haukaas Mittet, Marian Aas Hansen, Alexander Rybak og Rune Larsen.

Detter er en av de vakkreste opplevelsene jeg var opplevd noen gang. Jeg anbefaler virkelig å oppleve de flotte artistene her!

  • 53 Lesere

Likes

Comments

​Jeg har jo egentlig avsluttet en sesong. Min andre sesong i Alanya. Men man slutter heller aldri å tenke på hva det neste steget er. Og jeg vet jeg skal ned igjen neste år uansett.

Ja, det er deilig og være hjemme i Norge. Å slappe av, være sammen med familie og venner, å faktisk ha på seg varme klær, ullteppe foran tv'n på kveldene og nyte den varme, gode tiden som kommer oss i vente.

Men tiden går fort. Jeg synes den går alt for fort, og plutselig snart så står jeg der igjen. Med to stappa fulle kofferter og en liten cabin koffert. Smisker med mannen bak disken ang min overvekt. Det har gått veldig bra de to årene her, så jeg fortsetter bare med taktikken jeg har brukt :)

Men jeg nå skal jeg nyte tiden hjemme med ny valp i hus, familie, venner og verdens beste jobb som jeg har her hjemme, frisøryrket. Men verdens beste jobb er å få oppleve et annet land, varme, kultur, religion, folkeslag, møte nye mennesker, få nye venner og rett og slett bare nyte livet. I to år har jeg vært i vakkre, fine,  nydlige Alanya. Men det blir det ikke neste år.

  • 97 Lesere

Likes

Comments

Her er min. Her er lille vennen min. Lille Rex som kom til verden helt alene sammen med noen få søsken rundt Mars 2015.
Mellom to søppelcontainere oppe i fjellet står en redd liten, svart labrador på noen uker gammel sammen med sin søster.
I Alanya så finnes det fantastiske mennesker som lever for å hjelpe dyrene på gatene, i fjellet og på søppeldynga. Damen som har hjulpet meg å finne å bli kjent med Rex heter Tulay og er godt kjent i Alanya.

Jeg hadde fri en dag i Mai 2015, og jeg hadde lenge vært nyskerrig på å besøke "hunde damen" som tok til seg gatehundene i Alanya.

En venninde av meg og meg selv tok turen innom for å hilse på alle søte, men det var en som skilte seg ut. En liten kullsvart labrador ligger helt alene og titter opp på meg med de søte små øyner. Ber om å bli løftet opp sånn som alle de andre små ble. Hjerte mitt smeltet!

En stor kos ble det, han sank rolig i armene mine og nektet og slippe taket. Lille søtnosen jeg falt pladask for.
Han ville jeg ha, han ville jeg hjelpe og gi et nytt liv til. Et liv i trygghet, varme, trygghet, kjærlighet, god helse, familie.

Man går gjennom en prosess. Det er ikke bare å ta med seg et dyr i en boks å dra. Vaksiner må til, rabiesvaksine, chip og mye mer. Alt skal føres inn i en journal, pass, blodtest må bli sendt og mye papirer må være i orden.

Jeg jobbet veldig mye fra den tiden så han skulle få bo hjemme hos Tulay til vi skulle dra hjem. Når jeg hadde fri dro jeg innom når jeg kunne å tilbringte tid sammen med han og etter 4 mnd var han klar.

Jeg dro ned 17.Nov igjen til Tyrkia for å få i orden alle papirer og siste veterinerbesøk skulle bli gjort unna. En siste kontroll på alle papirer ble gjort, kontroll av bur så 21.Nov fløy vi fra Gazipasa til Oslo.
Fløy til et tryggere liv, med kjærlighet, varme, trygghet.

Rex har vært hjemme hos oss i Ålesund i 2 dager i dag. Halen går i ett, han er stueren, slapper av og sover mye, snuser på alt og snø var veldig gøy!:) Jeg sitter igjen med tårer i øynene over hvor glad jeg er fordi jeg gjorde dette. Beste følelsen i verden er å vite at man har gjort koe bra for andre.

Ingenting er bedre enn å sitte her jeg sitter nå å titte påa en svart liten kropp ligger på bena til min mormor og sover godt, tryggt og varmt:)

  • 265 Lesere

Likes

Comments

Tyrkia - Türkiye. Hoşgeldiniz og Merhaba var de første ordene jeg fikk høre når jeg landet på Tyrkisk jord. Ikke at 2014 var min første gang jeg landet på Tyrkisk jord, men 2014 er et spesielt år for meg.

Jeg dro på ferie i 2013, hvor min venninde gjennom mange år jobber som guide i Alanya. Jeg tenkte: " Å herregud så deilig det må være å bo her nede! Solen, varmen, stranden, maten, utelivet som den gang va en veldig stor intresse, bazarene, folkene osv." Jeg kan sitte i evigheter og skrive ned alt som er deilig om Tyrkia og Alanya.

Jeg satt litt i tenkeboksen.. Skal jeg dra? Hvordan kan jeg bo her? Kan jeg klare å betale lånet jeg har hjemme? JA! Kom an! Send inn en CV og se hvordan det går!

Desember 2013 får jeg en mail fra Detur. En mail der det står at de er intressert i å snakke med meg! MEG! En vanlig jente fra Ålesund som jobber som frisør. Jeg drar ned i romjula på intervju og noen uker senere fikk jeg JA! Velkommen til Guideskole i Mars 2014. 1 uke i guideskole, var jeg turist guide i Alanya.

Jeg har vært på ferie i Tykia siden jeg var 5 år gammel. Jeg har alltid følt at Tyrkia er mitt andre hjem, men det var bare snakk om NÅR skal jeg bo der. 2014 flyttet jeg ned, og jeg har nesten ikke vært hjemme i Norge siden da. Eller hjemme? Jeg vet snart ikke hvor mitt hjem er, men i alle fall i Norge.

Jeg kom hjem til mamma 25.Oktober. Ca. 4 uker siden, og jeg har allerede vært der inni mellom.

Hva jeg gjorde der, kommer litt senere:)

Likes

Comments

Tro det eller ei, her kom a gitt!

Ja hvem skulle tro at jeg skulle begynne å blogge? Kanskje egentlig like greit siden jeg egentlig poster et til flere bilder hver eneste dag men tørr ikke fordi jeg vil ikke vær "hun som legger ut bilder heeeele tiden!". Så hvorfor ikke prøve? Liker også å komme med mine meninger om absolutt alt så til de som vil lese kan bare lese, til de som ikke vil kan enkelt og greit bare la vær:)

Jeg skulle egentlig blogge i 2014 når jeg flyttet hjemmen ifra, langt hjemmen ifra. Fant til slutt ut at jeg ikke hadde tid pga jobb timeplanen min.

Jeg er hjemme i Norge nå for noen måneder.. Så jeg kommer til å blogge om fra den dagen jeg dro tim der jeg er nå og også min fremtid i en ny storby neste år :)

  • 149 Lesere

Likes

Comments