SUGEN PÅ GOLVVÄRME? - SE HIT!

I samarbete med Kungälvs rör

Att gå barfota på ett varmt golv tilltalar väl de flesta, särskilt vintertid. Håller ni med?

Tänk er att hela tiden ha det varmt och skönt under era fötter. Tidigare installerades mest golvvärme i badrum och kök. Men nu blir den här värmekällan vanligare i övriga delar av huset också. Det är ju inte konstigt eftersom det är väldig behagligt med varmt golv. Man brukar faktiskt kunna sänka temperaturen med en eller två grader eftersom rummet upplevs som varmare om man har det behagligt under fötterna. Låg temperatur ger minskade energiförluster vilket är bra för både plånboken och miljön i längden.

Mer om Golvvärmesystem hittar ni på Kungälvs rörs hemsida.

Att tänka på med golvvärme:

1. Elektrisk golvvärme med värmekabel och värmefolie måste läggas ut och installeras av en behörig elinstallatör. Vattenburen golvvärme får du lägga ut och förbereda själv men du bör låta en certifierad rörmokare trycktesta och ansluta systemet.


2. Ta gärna hjälp av behörig expert för att avgöra vilken typ av golvvärme som passar i de rum där du vill ha golvvärme. Fel golvvärmelösning under ett trägolv kan till exempel skada träet genom uttorkning och sprickbildning. Det finns olika lösningar för nästan alla sorters golv.


3. Vilken typ av golvvärme väljs också efter vilken uppvärmning ni har. Har du ett eluppvärmt hus blir det elburen golvvärme, med vattenburen uppvärmning kan du koppla på vattenburen golvvärme.


4. Grunden i golvet spelar även roll för vilken värmelösning som läggs in. Man kan gjuta in rör i betong, sätta kassetter i träbjälklag eller lägga skivor med rören i.


5. Vill du ha golvvärme i badrum eller andra våtrum behövs tätskikt. Tänk också på att alltid ha tillräckligt med isolering.


6. Golvvärme tar en bit på höjden så se till att det finns utrymme att ta av om du ska renovera och lägga in golvvärme.


Behöver ni hjälp med frågor angående golvvärme eller har ni tankarna på att skaffa det, tveka inte på att höra av er till Kungälvs Rörläggeri som håller till i Kungälv, Borås, Gårdsten, Göteborg, Jönköping, Malmö, Stenungsund och Stockholm.
Mer om just Golvvärmesystem hittar ni på deras hemsida!

Lots of love /Li

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229