Lisa, Jönköping

Vardag, Familj

⭐️💭⭐️💭⭐️💭

Två kvällar på bortaplan, innebar att denna hemmakväll blev extra uppskattad. Medan Oscar var på gymmet passade jag på att fixa en god och enkel middag till oss, som vi sedan avnjöt tillsammans när han kom hem..

Gemensamma middagar är någonting jag alltid vill och kommer kämpa för att bevara, i den hektiska vardagen. Jag ser själva måltiden som en samlingsplats som automatiskt ger utrymme till summering av dagen. Det blir en stund där kvalitetstiden står i centrum. Är du van vid att hela familjen ätit kvällsmat tillsammans under din uppväxt och är det någonting som du precis som jag, vill överföra till din egen familj i framtiden?💭⭐️💭⭐️💭⭐️


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vardag

🍴💫🍴💫🍴💫


Mysigt värre..

💫🍴💫🍴💫🍴


Likes

Comments

Tankar

💭💭💭💭💭💭

Jag vill andas frisk luft, känna solens varma strålar mot min hud och lyssna till vindens sus. Ro ut i en eka på den glittrande sjön, plocka litervis med bär och bara gå på en stig, utan slut. Spela fotboll barfota på den stora trädgården, äta frukt direkt plockat från trädet och avnjuta en kopp kaffe precis intill kohagen. Promenera ner till vattnet och bada mitt i natten, dra upp små tuvor från grusgången och känna doften av grillad mat. Känna sanden mellan tårna, kasta macka och känna mig fri. Få en stund över till att finna andrum. En stund med fokus på att stänga ute det som tar negativ energi och istället hitta vägen till det fina och framförallt enkla, i livet. Fokusera på det som är viktigt och faktiskt betyder någonting. För mig.💭💭💭💭💭💭


Likes

Comments

Vardag

Tidsinställt inlägg

🗓✏️🗓✏️🗓✏️

Mina två senaste veckor har varit späckade med planer nästintill varje dag. Jag har hunnit med flera betydelsefulla kompisdejter där vi goda ätit middagar, druckit drinkar, varit på bio och brunchat. Jag har också hunnit med att tränat själv, men också tränat tjejerna. Haft basketmatcher, både på borta- och hemmaplan har jag också klämt in.

Den här veckan ser däremot ut att bli något lugnare. Vissa delar är alltid stående på min agenda, men i övrigt finns det faktiskt ett par luckor (än så länge). Jag hoppas att vi kan få vår tvättmaskin installerad och jag ska även fortsätta klura på en bra 50 års present till pappsen. Vi hörs senare, kram på dig!Min ena gosboll

✏️🗓✏️🗓✏️🗓


Likes

Comments

Hem

🕯💭🕯💭🕯💭

.. att avsluta helgen på är enligt mig att strosa runt på hemmaplan. Bara vara och ladda upp inför ny vecka. Tända ljus, gosa med katterna och eventuellt se något bra på tv.. Hur föredrar du att avrunda veckan?Älskade hem.. 


💭🕯💭🕯💭🕯


Likes

Comments


Mysigt värre..

💗☕️🥚💭🥒🥖

Likes

Comments

Tankar, Basket, Vänskap

💭🏀💭🏀💭🏀

När jag var yngre och fortfarande var aktiv som basketspelare, var spelarna i damlaget otroligt viktiga förebilder för mig. Jag såg otroligt mycket upp till dem och var inte alls sen med att fråga om autografer. Det fanns en speciell tjej, Hanna hette hon. Vad som gjorde henne unik från dem andra, var hennes spelstil och talang. Så otroligt duktig. Minns så väl när jag fick ett idolkort med hennes autograf på. Det var oerhört stort..

Vem kunde NÅGONSIN tro att jag några år senare skulle få chansen att träna ett flicklag ihop med den där Hanna? Att det skulle finnas på världskartan att jag, Lisa, skulle få möjligheten att bli tränar-kollega med min barndomsidol? Inte bara det, utan också vän. Under våra cuper samt bortaresor till Oskarshamn, Västervik, Kalmar och Borgholm genom åren har vi hunnit prata en del. Kommit varandra riktigt nära. Jag har nog pratat med Hanna om i princip allt. Hon känns som en äldre, klok syster att rådfråga med, där inga frågor känns knasiga, utan snarare tvärtom. Så fint..

Tänk hur mycket en idrott, en förening och ett intresse kan förändra och påverka ens liv. När jag tänker efter på alla år som passerat, inser jag hur rik jag blivit. Inte bara på erfarenheter, utan även på relationer och gemenskap..


🏀💭🏀💭🏀💭


Likes

Comments

Vardag, Vänskap

🎥♥️🎥♥️🎥♥️

Jag hade en supermysig kväll igår. Hann hem och landa en kort stund, innan jag tog mig ner till stan och hem till Fia. Vi åt middag, närmare bestämt laxpasta och satt och pratade om allt mellan himmel och jord, innan vi begav oss mot filmstaden för bio - Fifty shades freed. Otroligt bra film om du frågar mig, lätt bäst i triologin. Gårkvällen sätter verkligen pricken på vad vardagslyx är för mig. En vän, en middag och en bio..

Oså var det snart helg igen. Ikväll får jag och Oscar middagsgäster, det blir tacos här hemma. Riktigt fredagsmys med andra ord! Hur firar du in helgen? Kram på dig!


♥️🎥♥️🎥♥️🎥


Likes

Comments

Kärlek


Ett litet rosa hjärta markerat för platsen vi träffades på för idag, exakt nio år sedan - Ljungarumsskolan.. Älskar tavlan, som så småningom ska få en fin plats i hallen.. 💭💗


Likes

Comments


Sushi, en älskling och musik. Jag och Oscar lyxade till det med hämtmat ikväll. I övrigt har vi inte gjort något märkvärdigt, mer än att bara hänga med varandra. Precis som vi ville ha det..

Vad har du gjort idag? Kram på dig, sov gott

🥢🥂🥢🥂🥢🥂


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

❣️🌷❣️🌷❣️🌷Var uppe med tuppen för att hinna köpa och leverera en vacker tulpanbukett till familjen, såhär dagen till ära. Älskar att styra ihop små överraskningar till mina nära och kära..

Önskar dit en fin dag, kram!

🌷❣️🌷❣️🌷❣️


Likes

Comments

👙🧖🏼👙🧖🏼👙🧖🏼

Ikväll skrek min kropp efter återhämtning och jag bestämde mig för att lyssna på signalerna och prioritera därefter. Kletade på en mjukgörande, antistress mask från Nivea och kröp ner i ett varmt bad. I vattnet hade jag idag i en fantastisk tvål med doft av ingefära. Fick den i min senaste Glossy box - MAGISK. Låg och filosoferade över livet, i tystnad. Det är faktiskt ganska underskattat. Jag tänker aldrig på att jag faktiskt stimulerar hjärnan med ljud i princip hela dagarna. Kan nog vara nyttigt med lite ”vila” trots allt..

När vattnet började kallna sköljde jag ur min hårinpackning och smorde in mig med en god lotion, när jag kom upp. Avslutningsvis målade jag naglarna med ett ljusrosa lack, i hopp om att någon gång sluta bita..

Underbart avslut på tisdagen. Nu ska jag krypa ner i sängen med en film framöver mig. Vad gör du ikväll?🧖🏼‍♀️👙🧖🏼‍♀️👙🧖🏼‍♀️👙


Likes

Comments

❤️❤️❤️❤️❤️❤️


För några år sedan hade jag alltid höga förväntningar inför Alla hjärtans dag. Jag tror det delvis grundade sig i all reklam och media som skyltat om den speciella dagen, flera veckor i förväg. När jag hade lyckan att få dela livet med min kärlek, kändes det även självklart att han skulle uppvakta mig. Varför? För att det bara var så. Det var liksom den bilden jag hade fått av ”högtiden”. När dagen kom och jag inte fick någonting, blev jag otroligt besviken. Samtidigt såg jag medierna fyllas med bilder där killen gett tjejen röda rosor och hon kärleksförklarat honom..

Det gick ett tag, sedan slutade jag förvänta mig. Det där med förväntningar kan verkligen vara bland det farligaste som finns. Speciellt om man som jag, kan ha svårt att tackla en annan verklighet än den jag tänkt mig från början. Det är inte typiskt Oscar uppvakta mig med materiella ting och det har det heller aldrig varit. Jag skulle vilja säga till den sextonåriga Lisa att det är viktigt att inte glömma bort att gåvor inte säger allt om kärleken till en annan människa. Tvärtom. Den kan visas på så många andra sätt, som jag idag förstår, kan vara minst, om inte MER värdefulla i slutändan..

Idag har jag en helt annan relation till Alla hjärtans dag. På ett sätt tycker jag att budskapet med dagen är väldigt fin. Att påminnas om att sprida lite extra kärlek till sina närmsta, kan knappast skada. Det där med att stanna upp, komma ihåg vad man har och faktiskt uppskatta det. Å andra sidan kan jag tycka det blir lite väl överdrivet med alla prylar i affärerna. För den som upplever ofrivillig ensamhet i vardagen, både var det kommer till familj, nära vänner och partner kan jag även tänka mig att dagen känns fruktansvärd och onödig. Någonting som jag har all respekt för..Dela gärna med dig av dina tankegångar kring Alla hjärtans dag. Firar du den? Eller är den som vilken dag som helst?

❤️❤️❤️❤️❤️❤️


Likes

Comments

🤢✖️🤢✖️🤢✖️

Någonting som alltid återkommer till mig i mitt liv och vardag, är rädslan över att kräkas. För min del tror jag att det grundar sig i två saker, där den ena handlar om att tappa kontrollen och den andra obehagskänslan. Jag har dessutom trauman från vinterkräksjukor där jag mått otroligt dåligt, vilket förmodligen har satt sina spår..

Igårkväll när jag gick och la mig kände jag hur det började krampa i magen. Någonting som inte är helt ovanligt, med tanke på att jag titt som tätt drabbas av magkatarr. Det tar dock inte lång stund för mig att känna in VILKEN typ av smärta jag har att göra med och inatt var jag ÖVERTYGAD om att en ny magsjuka skulle bryta ut. Först vid 04.30 lugnade sig magen en aning och jag kunde så småningom somna..

Jag tog beslutet att stanna hemma från jobbet, just eftersom jag fortfarande hade ont och misstänkte en eventuell magsjuka. Framåt förmiddagen skrev Oscar att hans mage också var helt ur balans och först då insåg jag att det kanske handlar om att vi ätit något olämpligt. Jag får helt enkelt hoppas att läget hinner stabilisera sig tills imon. Jag har en rolig vecka framför mig och vill helst undvika att ställa in några planer..✖️🤢✖️🤢✖️🤢


Likes

Comments

🚽🛁🚽🛁🚽🛁

Den tjugoåttonde december skrev jag ett inlägg som handlade om vårt badrum. Jag nämnde att både jag och Oscar längtade efter att få en egen tvättmaskin och därmed slippa stressen över att hitta lämpliga tvättider i vardagen. Det har tagit oss lite tid, men nu har vi äntligen hittat en kombinerad tvätt och tork med kvalité, för ett rimligt pris. Det sved i plånboken, men vi båda är övertygade om att det kommer vara värt pengarna. Nu är den på plats. Det är bara HSB som måste komma hit och installera den åt oss innan vi kan börja tvätta..

Tänk hur mycket lättnad och lycka en tvättmaskin kan bidra med. Haha, det låter kanske otroligt löjligt i mångas öron men faktum är att jag menar varenda ord. För några år sedan hade jag själv aldrig kunnat tänka mig att just en TVÄTTMASKIN kunde vara så avgörande för humöret i vardagspusslet. Tänk hur tankeverksamheten och prioriteringarna ändrar sig genom åren. Jag älskar redan vår tvättmaskin, trots att den inte ens fungerar ännu..

Har du tvättmaskin i bostaden? Skulle du kunna tänka dig att vara utan den?Det som är kvar att göra rent inredningsmässigt i vårt älskade badrum är att hitta ett praktiskt förvaringsskåp att sätta över tvättmaskinen

🛁🚽🛁🚽🛁🚽


Likes

Comments


Det bästa med helgen är helt klart frukostarna. Att maxa allt och ha tiden att sitta ner med sina vänner är oslagbart.. ☕️🍳🥞🥚🍴💭

Likes

Comments

💔🖤💔🖤💔🖤

”Skulle du kunna tänka dig att lämna över din partner i din väns händer, låta dem två umgås själva, utan att du är där?”

I många fall TROR jag att detta kan vara en ganska laddad fråga. Det säger jag utan att riktigt veta, men jag baserar det helt enkelt på mina egna erfarenheter, tankar och känslor genom åren. I grunden tror jag allting är kopplat till det där med tillit, både till vännerna och partnern. Är relationen bara öppen och ärlig, ser jag egentligen inga problem. Förutsatt att inte skulle vara så att dem uteslöt mig, för att få träffas själva såklart. I det stora hela ser jag det som en förmån, det där med att Oscar kommer bra överens med mina vänner. Efter såhär många år tillsammans, kan jag nog snarare kalla dem VÅRA vänner. Om jag skulle ha planer inbokade och det skulle innebära att Oscar satt själv hemma, precis som en ifrån början, mina vänner, skulle jag uppmuntra dem till att hänga istället för att sitta och glo på varsitt håll. Känner inte att jag har så mycket att förlora på den grejen faktiskt..

Det går inte att jämföra en utav mina vänner med en random tjej på gatan. Även att jag litar till Oscar till hundratio procent, hade det inte känts helt okej i magen ha vetskapen om att han satt själv hemma med en tjej som jag inte känner. Är du svartsjuk?🖤💔🖤💔🖤💔


Likes

Comments

🍷🍴🍷🍴🍷🍴

Vilken kväll. Mötte upp mina kollegor på restaurang Glädje för After Work, redan vid 17.00. Där väntade sedan mat, dryck och fantastiska skratt. Jag blir varm i kroppen när jag inser vilka underbara kvinnor jag är omringade av..

Jag får ibland frågan hur det känns att vara så mycket yngre än alla andra. Av sammanlagt runt tjugofem stycken, är jag ungefär tjugo år yngre än den som kommer näst på tur. Jag ska inte sticka under stolen med att jag älskar när det kommer vikarier som jag kan förlika mig själv med. Anledningen? Jo, för att ingen av mina nuvarande kollegor befinner sig i den tiden i livet som jag gör. Vad som däremot är väldigt fint, är att mina ordinarie kollegor ändå har varit där jag är idag och därför kan komma med råd. Det var någon igår som sa: ”Tänk vad många extramammor du har som bryr sig och ömmar för dig, Lisa”, jag tyckte det var så FINT sagt..

När mina kollegor gick hem kom Oscar och Fia och mötte upp mig. Vi gick sedan vidare till Murphy’s för ett glas och några omgångar bugg med två andra vänner, för att sedan gå tillbaka och avrunda kvällen på Glädje. Jag ler i skrivande stund, känner mig SÅ tacksam. Kram på dig! ♥️Medan jag var tillsammans med mina kollegor, umgicks Oscar med Fia och ett annat par. På bussen hem vid 01.45 frågade Oscar mig hur många tjejer, jag trodde skulle gå med på att lämna över sin kille i en ”dubbeldejt” med sin vän. Helt ärligt, hade jag aldrig reflekterat över det, på det sättet. För mig var det mer en självklarhet. Tänkte göra ett inlägg om mina tankar kring detta lite senare..

Skulle du lämna över din partner i din väns händer, utan att själv närvara?
Svara gärna i kommentarsfältet

🍴🍷🍴🍷🍴🍷


Likes

Comments

♥️♥️♥️♥️♥️

När jag kikade i almanackan tidigare idag, insåg jag att det är exakt en vecka kvar till den femtonde februari. Någonting som innebär att det är sju dagar kvar till den dagen som jag och Oscar blev ett par, för NIO år sedan. Hur galet låter inte det? Får nästan nypa mig i armen för att inse att det är verklighet. Nog för att förhållandet svajade fram tills i början av tjugohundratolv, men ändå. Bara det att det faktiskt blev vi tillslut är liksom så stort när jag tänker tillbaka. Att vi trots den jobbiga tonårstiden med mycket press och stress från alla håll och kanter, hittade tillbaka till kärleken och OSS tillslut..

TACK Oscar för att du..

.. följde med på ALLA mina basketmatcher
.. tog med mig på roadtrips på din moppe
.. lärde mig att fiska
.. tagit med mig ut i skog och mark, bland stock och sten
.. alltid accepterat min familj
.. hanterar mina humörsvängningar
.. är magisk mot mina vänner
.. är så öppen och kan prata om ALLT, utan att tycka det är pinsamt
.. peppar mig i med- och motgång
.. fått mig att förstå det vackra med landsbygden
.. frågar hur jag mår VARJE DAG
.. velat och vill uppleva nya saker med mig
.. visar mig vad äkta kärlek är
.. alltid gett mig utrymme till att utvecklas och växa i mig själv
.. du är DU

TACK för alla högtider vi delar tillsammans, alltifrån födelsedagar, till midsomrar, jul- och nyårsaftnar. För att inte glömma vår förlovningsfest och våra studenter. Alla kvällar på dansgolvet. Utomlandsresorna till Turkiet och Grekland, men även Danmark är också minnen jag aldrig kommer att glömma. Likaså våra spavistelserna på olika kurorter här omkring. När vi köpte lägenheten och flyttade två veckor efter att du opererat benet, är också en historia för sig. Vi har gått igenom blod, svett och tårar. Skrattat och gråtit. Och nu står vi här. Jag är SÅ tacksam. Att vi dessutom delar dessa fantastiska minnen, inte bara med varandra, utan också med UNDERBARA människor i vår närhet, gör att vi kan känna oss extra rika..

♥️Jag älskar dig

♥️♥️♥️♥️♥️


Likes

Comments