För 3 veckor var jag med om min värsta mardröm. Natten till 25/1 var den VÄRSTA MARDRÖMSNATTEN NÅNSIN. Kl 02: 30 ungefär vaknar hela familjen av att brandlarmet tjuter. Jag skyndar mig ur sängen och skyndar mig ut i hallen och är helt förvirrad. Samtidigt kommer pappa ut ur sovrummet och är också förvirrad och undrar vad är som händer. Strax efteråt kom mamma också utspringandes. Vi såg varken rök eller eld nånstans och vi visste inte var vi ska börja leta. Vi tänkte att det kan ju inte vara ett falskt alarm. Först trodde jag att det var runt kaminen som det brann, men där var det ingenting. Sen tänkte jag att kan det komma från garaget? Så jag skickar pappa ditt för att kolla. Men där var det inte heller.

Efter ett tag gick vi in i datarummet och då såg jag ett orange smalt ljussken längst väggen från taket och neråt. Då förstod jag att det är här inne. Tack och lov så såg jag att det brann i ett eluttag under skrivbordet. Så jag ropar på pappa och visar var det är nånstans. Så det var bara fram med brandsläckaren och försöka släcka ner branden. När vi väl hade fått kontroll över branden och vi såg att det var släckt så ringde vi efter räddningstjänsten. Efter en stund senare kom räddningstjänsten för att säkerhetsställa att branden verkligen var släckt. Jag var helt chockad, skärrad och skakis efter händelsen. Jag kunde verkligen inte somna om den natten. Nu vet jag varför och HUR VIKTIGT det är att ha brandvarnare. Jag tror att man måste vara med om det själv för att verkligen fatta hur viktigt det är. Det som orsakade brandlarmet var plaströken från eluttaget. Den röken är väldigt giftig och osynlig. Tack och lov blev det ingen stor skada och vi alla klarade oss bra, vi behövde inte uppsöka sjukhus.

Efter den här otäcka händelsen trodde jag att det skulle dröja väldigt länge innan chocken skulle ge sig och börja va normal igen. Men eftersom jag och mamma har pratat igenom händelsen började bli normal redan efter typ två dagar. Det var faktiskt väldigt skönt att få prata igenom händelsen. Det kändes lättare att inte behöva tänka på det.

Av en ren slump var båda dörrarna öppna lite på glänt. Eftersom jag är hörselskadad så hör lite bättre på höger öra än vänster då jag inte har hörapparater. Då brandvarnaren tjöt så låg jag med vänster öra mot kudden och högra öra var helt öppen. Dessutom var det närmaste brandvarnare som tjöt och dörren till datarummet var också öppen. Det var därför jag vaknade. Man kan säga att det var tur i oturen

De senaste veckorna har vi ägnat mest tid att rensa rummet. Kollat igenom saker som ska sparas, kastas eller säljas. Vi har även målat taket och tapetserat om. Vi kommer även att lägga nytt golv. Nu kommer vi att ha seriekopplade brandlarm i varje rum i huset och fler varnare på stugan.

Ett tips till er, har ni inte brandvarnare skaffa det OMEDELBART för det är en billig livförsäkring och en brandsläckare. Ni som har brandvarnare kolla så att de funkar.

Ta hand om varandra!

Såhär ser rummet ut just nu.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag kan börja med att säga att jag har fått en konstart på det nya året 2018. Jag kommer att berätta om mina drömmar, mål och vad jag ser framemot 2018.

Det börjar med att vi har ansökt om handikapptillstånd eftersom jag har lite svårt att gå längre sträckor. Särskilt på vintern då det är väldigt halkigt så kan jag parkera närmast som möjligt vilket är jättebra. Jag var helt säker på att jag inte skulle få ett tillstånd. Mellan jul och nyår fick jag veta att jag har fått tillståndet och jag blev så himla glad och lycklig.

Vi har även ansökt om aktivitetsersättning. Vilket betyder att jag får lite mer pengar varje månad. Jag blev förstås lika glad och lycklig att jag har fått den här ersättningen. I och med att jag har fått aktivitetsersättning betyder det att jag snart kommer att flytta hemifrån hoppas jag. Vi har nu också ansökt om bostadstillägg. Jag måste tacka min läkare, min underbara mamma och alla som har hjälpt mig att få både handikapptillstånd och aktivitetsersättning för ett fantastisk jobb de har gjort för min skull.

Som jag skrev innan så har vi alltså ansökt om bostadstillägg. Men vi har inte börjat söka efter en lägenhet ännu. För att vi har sagt att vi först och främst ska börja med att hitta en sysselsättning. Det kan jag hålla med om för nu börjar jag vara lite less på att vara hemma och inte har nånting och göra om dagarna. Jag har haft ett möte med Piteå Kommunen. Så nu är det bara vänta och se. Förmodligen blir det nån form av kontors/pappersarbete. Jag hoppas jag får svar inom några veckor. Jag hoppas att jag flyttar till våren eller hösten. Men vi måste ju också såklart hitta en fin, fräsch och lagom stor lägenhet för mig. Det kan ju ta ett bra tag. Jag längtar så mycket efter att få skriva på de magiska papprena och få de magiska nycklarna i min hand och börja leva mitt nya liv som ensamstående. Självklart kommer jag att berätta hur det går.

I sommar hoppas jag på ännu mer sol och värme. Förra sommaren var det knappast så mycket värme och sol att jag knappt hade på mig bikini under hela sommaren.

Ni som har läst inlägget om att jag har plastikopererat mig i ansiktet i Göteborg vet vad jag pratar om. Efter den här operationen vart det prat om att fira stort att det här var nog den absolut sista operationen som jag gör. Men nu vart det ju inte så eftersom man var tvungen att akut operera bort gallan. Men, men hur som helst vi har pratat om att fara på en liten lyxkryssning från Stockholm. Det blir att fara med min vän Sanna som jag var med på balen för två år sen. Vi kommer nog att åka till våren. Det ska bli jätteroligt att få njuta av den här kryssningen.

Jag hoppas också såklart att jag kommer att hitta min stora kärlek. Varje år hoppas jag att jag hittar den rätta som jag vill leva med. Jag ser verkligen framemot att flytta hemifrån och den härliga kryssningen.


Likes

Comments

Hej och gott nytt år på er. Hoppas ni haft en trevlig kväll igår. Jag hade en helt fantastiskt kväll och precis som jag ville ha det. Jag fick vara finklädd hela kvällen och äta jättegod trerätters middag med trevligt sällskap. Vi satt och surra hela kvällen och spelade spel och hade det bara mysigt.

Under året 2017 har det nog inte hänt så mycket. Under våren åkte jag och familjen ner till Göteborg och såg på den roliga macken på teatern. Det var jättegod mat hotellet och kul att få ett eget hotellrum. Jag vill absolut åka ditt igen.

I somras har jag äntligen opererat bort gallan som har spökat i 2-3 år. I somras tycker jag att det inte har varit mycket värme och sol. Jag tror att det är första sommaren som jag inte haft bikini på mig. I sommar hoppas jag blir mycket sol och värme.

Jag hoppas att 2018 blir ett ännu bättre och roligare år. Jag kommer att skriva om vad jag tror om 2018 i ett annat inlägg. Ha en fortsatt trevlig nyårsdag. Ikväll blir det och se nya Beck!

I somras har jag äntligen opererat bort gallan som har spökat i 2-3 år. I somras tycker jag att det inte har varit mycket värme och sol. Jag tror att det är första sommaren som jag inte haft bikini på mig. I sommar hoppas jag blir mycket sol och värme.

Jag hoppas att 2018 blir ett ännu bättre och roligare år. Jag kommer att skriva om vad jag tror om 2018 i ett annat inlägg. Ha en fortsatt trevlig nyårsdag. Ikväll blir det och se nya Beck!

Likes

Comments

Hej och god fortsättning på er!
Hoppas att ni har haft en mysig jul. Jag har haft en underbar jul men väldigt, väldigt stressigt. Alltså är det nånting som jag absolut hatar så är det och stressa.

I fredags hade 5 saker ogjorda. Jag skulle köpa julklappar till mina föräldrar och till två julklappslekar, köpa en julblomma till min moster, köpa hårfärg och sist men inte minst köpa en klänning som jag skulle ha på julafton. Det svåraste var att hitta fina och bra julklappar både till mamma och pappa och till julklappslekarna. Jag tycker att det är jättesvårt att veta vad man ska köpa i julklapp. Jag kan säga att hade det inte varit att mamma hade följt med på stan så hade jag aldrig hunnit göra de här 5 sakerna, men jag hann.

Så fort vi kom hem var vi helt trötta och alldeles slutkörda. Men vi hade inga ärenden kvar på stan. I lördags var det också lite småstressigt. Jag var och hälsade på farmor och farfar för att önska de god jul. Både jag och mamma ville göra bort lite saker innan uppesittarkvällen började. Vi skulle färga mitt hår, duscha och göra en nubbesallad som vi skulle äta på julafton. Vi hann inte riktigt göra färdigt innan Bingolotto uppesittarkvällen började. Men vi hann iallafall njuta av den.

Så kom dagen som vi många har längtat efter, nämligen julafton. Ååå alltså jag älskar verkligen julafton. Julafton är den mest mysigaste dagen på hela året. Jag älskar att få umgås med familjen och min släkt som vi brukar vara med, äta gott julbord, öppna julklappar, spela julklappsleken och spela spel. Förut när jag var barn tyckte jag att det viktigaste med julafton var att få många julklappar. Jag älskade verkligen att få många julklappar. Men nu tycker jag att det viktigaste är att få umgås med alla och bara mysa och må. Men jag tycker fortfarande att det är kul att få julklappar men det behöver inte vara så många utan bara några stycken.

Vi firade jul hos min kusin iår. Det var så himla mysigt. Vi drack lite glögg, åt pepparkakor och satt och såg på Kalle anka. När Kalle var slut åt vi smaskit julbord. Senare kom tomten och tomtade för barnen. Barnen tyckte att det var kul när tomten kom, men lite rädd. Då barnen hade öppnat sina julklappar åt vi ris ala mantra ( vet ej hur det stavas men jag tror ni förstår ) och en jättegod tomteskumpannacotta. Senare på kvällen körde vi julklappsleken. Jag fick två st termosar. När vi var klara med leken spelade vi olika spel. Vi skrattade och hade hur kul som helst. Jag hade en jättetrevlig och mysig julafton.

Dagen efter hade jag och mamma tagit lite sovmorgon. Pappa for redan på julaftonskvällen till stugan. Jag och mamma skulle också fara till stugan, men eftersom det vart lite sent så sov vi hemma. Vi började fara vid eftermiddag mot stugan. Framåt kvällen öppnade vi våra egna julklappar. Jag fick två ljuslyktor, pengar, presentkort, trådlös bluetoothhögtalare, sommarklänning och en skoterväska. Jag är mest nöjd med bluetoothhögtalaren och skoterväskan.

Ni får ursäkta om jag upprepar samma ord om och om igen. Men det är för att det är lättare för mig att skriva.

Just nu är vi på stugan och bara myser och mår. Vi kommer att fira nyårsafton här. Varje år har vi som en tradition att innan tolvslaget är vi ute och kör skoter och stannar vid en eldstad som vi har döpt till kyrkan. Jag tycker att det är jättekul att köra skoter och grilla och ha det mysigt. Men just på nyårsafton tycker jag att det inte är så roligt. Det är för att om man har bestämt sig för vad man ska ha på sig för finkläder så får man ju aldrig chansen att vara fin hela dagen. Då vi är och kör skoter så har vi ju skoterkläder på oss och man ser ju inte riktigt finklädd ut. Så då har jag och mamma sagt att vi kommer att stanna kvar på stugan hela dagen och den som vill får gärna komma och vara med oss. Vid tolvslaget går vi ut och skålar och kanske ser vi nått fyrverkeri och sen går vi in igen och hittar på nått kul.

Jag ser verkligen framemot nyårsafton och ett nytt år 2018. Jag hoppas att 2018 blir ett ännu bättre år. Hoppas att ni har haft en mysig jul. Ta hand om varandra och ännu en gång god fortsättning på er.


Vad tycker ni om min fina julblomma?😊🌸🎅🏻🎄

Likes

Comments

Tjoho nu är det jul igen, som jag har längtat efter. Jag började julpynta redan för två veckor sen på stugan. Jag kunde bara inte hålla mig. Det blev jättefint, jag blev så nöjd!

Jag har hört att de som julpyntar tidigt är de som verkligen älskar julen, och det kan jag verkligen hålla med om. Julen är den mest mysigaste och ljuvligaste tiden på hela året. Det jag älskar med julen är julfilmer, julmusik, lussekatter, julmust, skapa en härlig julstämning och bara mysa. Men det kan ju också vara lite stressigt nu i juletider. Är det nått som jag inte gillar så är det och stressa. Det jag skulle göra för att inte stressa och bara njuta av julen är att börja planera redan i november. Börjar man planera redan i november så stressar man lagom.

I onsdags julpyntade jag här hemma i mitt rum. Jag brukar ha väldigt mycket julsaker i mitt rum överallt. Men då jag öppnade kartongen så var det inte mycket julsaker i. Det beror på att jag har haft två kartongen. Men nu har jag hälften av alla julsaker på stugan. Nu i helgas började jag och mamma julpynta här hemma och göra klart resten i mitt rum. Mamma hade plockat fram mer saker som jag hade glömt bort att jag har. Så nu har lite mer julsaker i rummet. Jag gillar att ha mycket, mycket julsaker för att skapa en härlig julkänsla.

Jag har faktiskt inte så mycket och göra nu i jul, tack och lov. Det jag har att göra innan julafton är köpa lite julklappar, köpa en julklapp till julklappsleken, kolla på kläder till julafton och koka knäck.

Idag är det 1:a advent. Idag har jag varit på skyltsöndag på stan. Jag brukar gå på skyltsöndag varje år. Men i år så är det här nog den sämsta skyltsöndag jag varit på. Nästan på varje stånd sålde de bara fika och nästan alla stånden sålde likadan fika. Det var inte mycket och se på. Annars brukar det vara stånd som säljer olika saker. Men i år var det inte riktigt så kul och gå.

Hoppas att ni får en helt underbar jul. Ta vara på era nära och kära. Ha en fortsatt trevlig jul så hörs vi en annan dag.🎅🏻🎄

Likes

Comments

Hejsan!

Jag kan nu meddela att mitt nya rum på stugan ÄNTLIGEN är färdigt. Eller ja rummet var klart för 2-3 veckor sen. Jag är så sjukt nöjd över mitt nya rum. Det blev faktiskt mycket bättre än vad först trodde. Jag måste verkligen ge mamma mycket berömd eftersom hon har tapetserade om mitt rum för första gången. Jag är verkligen stolt över hon. Hon har verkligen gjort ett bra jobb. Hon var mycket duktig för att vara första gången. Då rummet var klart tog det lite tid att sätta tillbaka alla möblerna och köpa en massa nytt. Jag har köpt allt möjligt. Sängöverkast, tavlor, belysning, spegel, ljuslykta, bordstabletter och ljuslyktor. Men nu är det färdigt. Ska sätta upp lite tavlor imorgon. Det känns nu som att man inte är på en stuga utan i ett vanligt hem. Det vart mycket mysigare och roligare att vara här bara pga nya rummet. Nu kommer jag vara mer och mer i mitt rum med tända ljus och bara njuta av mig själv. Alltså jag är så jäkla nöjd över rummet så det finns inga ord. Tusen tusen tack min fina mamma!

Likes

Comments

Det märks nu att det blir kallare, kallare, frostigt och att första snön snart är här. Börjar faktiskt längta lite grann till första snön faller. Men i och med att det blir kyligare tider betyder det att hockeysäsongen ÄNTLIGEN är igång. Idag spela Piteå sin första hemmamatch. Vi vann med 2-1 men tycker att vi inte riktigt spela så bra. Jaja bättre lycka nästa gång. Idag har jag och familjen varit och firat farmors födelsedag. Vi åt god smörgåstårta, umgåtts och bara myste.

Nån dag hade jag tänkt planera lite inför julen även fast det är ett bra tag kvar. Men det ska ju börjas i tid så man slipper stressa. Längtar också efter julen. Julen är ju den mysigaste tiden.

Likes

Comments

Först och främst så ber jag om ursäkt för att jag är så dålig på att uppdatera bloggen. Det beror på att jag är trött och har nästan ingen ork för att göra nått varje dag. Även fast jag har bestämt att idag ska jag göra det och det så känner jag inte för att inte göra det pga orken. Nån dag ska jag kolla upp varför jag är trött och varför jag inte jag har nån ork. Jag ska försöka göra så gott jag kan med bloggande.
Tänkte berätta om förra helgen och nu i helgas. Förra helgen fick jag veta att pappas syster Jessica och hennes tjej som bor i Stockholm skulle komma till Piteå. Jag bestämde mig för att stanna hemma den helgen och umgås med Jessica och hennes tjej. Vi åt tonfisksallad hemma hos farfar och hans fru. Sen gick vi och hälsa på min kusin som har flyttat i en egen lägenhet. Vi satt och fika, umgås och bara myste. När vi hade varit hos min kusin så for jag, Jessica och hennes tjej hem till oss för ännu mera fika och umgicks. Det var kul att få skjutsa de hem till oss och tillbaka. När jag skjutsade tillbaka dem till farfar hängde jag med upp för att säga hej då. Men det blev istället att stanna och prata en stund till. Efter ungefär en timme åkte jag hem och åt middag. Tanken var att jag skulle rengöra åt Doris terrarium och dammtorka. Men eftersom vi hade så trevligt jag, Jessica, hennes tjej och alla andra flög tiden bara iväg. Men jag hade en jättetrevlig helg.

I helgen var vi upp till stugan som vanligt. Den här helgen skulle vi göra om mitt rum. Vi ska tapetsera om. Jag har i några dagar kollat på tapeter, vilket inte är så himla lätt. Men efter om och men så hittade jag tapeter som jag tror passar. Mamma ville prova att tapetsera om mitt rum. Jag märkte att hon var lite nervös. Men hon var jätteduktig för att göra det första gången. Hon är inte riktigt färdig. Nästa helg blir det att göra klart. Ska bli riktigt spännande och se hur det blir. Lite bilder från tapetseringen.

Likes

Comments

Nu är hösten här vilket innebär förkylningstider. I onsdags var jag och hälsa på min vän Maja. Vi har inte träffats på ett bra tag. Vi såg en film, pratade och bara myste. Hon hade dukat upp med lite snacks och annat smått och gott. Under kvällen började jag få lite ont i halsen. Jag hade inte sovit så bra under natten. Hade fortfarande ont i halsen och var trött. Men det var bara bita ihop och göra det bästa på jobbet. Efter jobbet skulle hela familjen äta middag på Sunes och sen fara på hockey. Jag fick förfrågan om jag ville följa med och se Skellefteå spela en träningsmatch mot Modo på LF Arena. Jag funderade en bra stund på om jag ville följa. För jag är ju egentligen ett Luleåfan, men å andra sidan är det ju kul att se nån match eftersom man längtar efter hockeysäsongen. Så jag valde att följa med. Kan säga att det var ovanlig men annars härlig stämning från Skellefteå klacken. Man är ju van av att höra sin egen klack haha. Nej men det var kul och spännande. Igår fick jag ännu mer ont i halsen och drabbades av en liten förkylning. På morgonen visste jag inte riktigt om jag skulle orka jobba. Jag gick upp och tänkte att jag kanske börja må bättre senare och jobba så länge jag orkar. Men jag orkade jobba mina timmar och mådde lite bättre. Tanken var att jag skulle vara hemma den här helgen och städa, dammsuga, renbädda sängen och göra rent i min ödlas terrarium. Men eftersom jag inte kände mig kry och hade ingen ork så följde jag med familjen på stugan istället. Hoppas att jag är frisk nästa helg.

På måndag har jag ett viktigt möte på Arbetsförmedligen. Oavsett hur jag mår så ska jag på det mötet. Det här mötet är ett steg närmare min framtid kan jag säga.

PS jag har varit och tagit bilder på de skolor som jag har gått på. Jag hade tänkt skriva om min skoltid på bloggen. Jag ska nu först redigera bilderna och skriva inlägget. Det kommer att ta ganska lång tid att göra allt det här. Hoppas ni ser framemot det. Ni får hålla koll på bloggen.
Ha en fortsatt trevlig helg!

Här är ett litet klipp från stämningen😄😄😄🏒

Likes

Comments

Jag ser verkligen framemot min framtid. Flytta hemifrån så snart som möjligt, skaffa ett anställt jobb som passar mig och hitta min stora kärlek, hoppas jag. Men samtidigt är jag lite orolig över min framtid. Då jag kan börja flytta hemifrån så vet jag inte om jag riktigt är redo att flytta. Med tanke på att jag är stelopererad i hela ryggen, mina höfter är lite sneda och jag har inte riktigt orken som jag behöver. Jag ska både orka jobba, göra middag, diska, tvätta, städa och göra mina aktiviteter. Jag tror aldrig jag kommer att vara redo att flytta fastän jag längtar så mycket.

Men nån gång måste jag ju börja. Ibland kan jag faktiskt känna att nu är jag redo att flytta och nästa dag är jag inte redo. Jag vet att det finns olika typ av boenden. Det finns boenden där man bor i egen lägenhet men att man kan gå ner och äta med de som bor i samma hus. Jag vet också att man kan anställa en assistent som kommer hem till mig och hjälper till med allt möjligt. Men jag vill helst bo i en egen lägenhet och göra allt själv. Min drömlägenhet ser ut såhär. En mysig lagom stor etta, inglasad balkong, det viktigaste av allt en hiss i trapphuset och en egen parkeringsplats i ett garage.

Det här är en av anledningarna av att jag inte vill vara singel och bo själv. Jag vill gärna ha hjälp med mina sysslor dagligen. Men en annan sak om man bor själv är ju att man själv får bestämma om hur det ska se ut, köpa vad man vill och hur man vill ha det. Jag vet inte om jag får bestämma över hur jag vill ha det om jag flyttar tillsammans med min kärlek

Jag hoppas att allt det här löser sig så småningom. Om ni känner igen er att ni vill flytta hemifrån men inte känner sig redo. Skriv gärna hur ni löste för att känna er redo att flytta

Likes

Comments