Tips på hur kan man spara pengar som student

Planera! - Jag är en otrolig spontan shoppare när det gäller allt möjligt, inte bara kläder och sånt. Men att skriva en lista när jag är och handlar hjälper så mycket. Det blir mindre spontanköp och att kolla i "veckobrev" som skickas ut med rabatter varje vecka gör att man kan komma undan med en hel del rabatter.

Även när det gäller kläder, hudvård och smink försöker jag lägga upp en plan. Jag har satt undan pengar till sånt varje månad vilket jag absolut inte alltid hållit men jag tänker på det iallafall. Att tänka ut och skriva ner vad jag faktiskt behöver hjälper mig även att inte gå in och spontan handla.


Mecenat & studentkortet - Även att använda sig av alla studentrabatter är en sån sak jag kan glömma men som är super bra. Jag sparar 250kr i månaden på mitt gymkort med hjälp av studentkortet. Andra ställen jag ofta använder rabatterna på är caféer och vissa klädbutiker.

Sälj saker du inte behöver - Både kläder & skor som inte passar eller kommer till användning.


Kurslitteratur - Även kurslitteratur är ofta dyrt att köpa men går oftast att sälja. Jag brukar både köpa & sälja genom Campusbokhandeln, alla begagnade böcker jag kan köpa är ett plus. Dock blir det ibland billigare att köpa privat eftersom det då inte är någon mellanhand som tar betalt, framför allt att sälja privat ger mer pengar.

Gillar

Kommentarer