Igår hade jag riktig bakabstinens. Satte igång och bakade vaniljmunkar och chokladdonuts. Passade även på att baka chokladkolapajen som Roy Fares bakade i TV i torsdags. Tror det blev gott alltihop. Eftersom Majsan är mjölkallergiker kan inte jag heller äta mjölkprodukter medan jag ammar henne så Erik får stå för avsmakningen här.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Började dagen med att jag och Maja åkte tillsammans med Joanna och Elsa till Axfood och IKEA. Köpte lite till min bageriverksamhet på Axfood. På det stora möbelvaruhuset köpte jag ljus och en lampa till flickornas lekrum som vi håller på att piffa och organisera. Vi åt lunch där och hade en väldigt mysig fredag.

Nu ikväll har vi lagat middag och tittat på Emil. En perfekt fredag, precis som jag vill ha den.

Likes

Comments

Idag bakar vi bröd här! Bakade två limpor rågsiktsbröd ur Leilas bok. Var mjölk i så jag kan ju tyvärr inte äta dem men Lisa sa att det var "god smak" efter att ha ätit en skiva med en massa smör på. Osäker på om det var brödet eller smöret hon menade...

När vi ändå höll på satte vi en surdeg också. Den skall ju stå varmt. Hittade inget bra ställe att ställa den på men kom på den fantastiska idéen om att hänga den på kakelugnen. Där är det ju varmt! Nu skall den hänga där i tre dagar innan den skall matas igen.

Likes

Comments

Idag är det Lisas namnsdag. Vi har firat den med besök på Öppna Förskolan, prinsesstårta och ett paket med Duplo. Alla tre lika uppskattade! Erik är med båda döttrarna och sopsorterar. Jag eldar och städar lite.

Likes

Comments

Något som är väldigt bra med mig är att jag älskar alla årstider...iallafall i början av dem. Nu är hösten här och jag ser fram emot stora koppar te, eld i kakelugnen, hög och klar luft, tjocka tröjor och allmänt mys.

Imorgon skall vi upp tidigt. Maja skall på sin tremånaderslontroll och bli vaccinerad. Lisa har lovat att hålla hennes hand.

Likes

Comments

Spenderade förmiddagen i skogen. Var ute för att hitta kantareller men sprang istället på jättemånga Karl-Johan. Har aldrig plockat sådana förr men efter mycket googling bar vi hem ca 2 kg. Vi hade fika med oss, till Lisas stora glädje. Maja låg i vagnen och sov.

Likes

Comments

Kunde inte värja mig från att köpa detta! Är det inte ljuvligt?!! Tänker det som överkast till sängen i gästrummet. Vita väggar, vita trägolv och rosa Mårbacka i fönsterna. Fint va?

Idag är det vackert väder här och faktiskt inte minusgrader så vi kör nig ut till huset ikväll och målar det sista.


Likes

Comments

Som vi brukar göra varje vår åkte vi igår på ett kosläpp utanför Uppsala. Finns inte mycket som är bättre än att se lyckliga kossor skutta runt. Familjen Norman var med och vi avslutade en mysig dag med grillning hemma hos dem.

Har varit på MVC idag och kollat mig och Lisa. Allt verkar gå som det skall. Skönt!

Likes

Comments


Så här långt hade bygget kommit i förra veckan när jag, Joanna och lilla Clara var ute och kollade läget. Utsikten är fantastisk! Vi upptäckte att vi har ett blommande körsbärsträd i trädgården. Vi skall ut en kväll igen för att lämna veckans kakleverans till byggarna :O)

Likes

Comments

Nu är lägenheten och caféet överlämnade till sina nya ägare. Känner mig ovanligt osentimental. Kanske för allt det vackra som väntar. Dock känns det väldigt konstigt att om ett par timmar lämna Älta för att antagligen inte komma tillbaka på ett tag. 

Ikväll sover vi första natten i fina stugan i Knivsta. Ser fram emot att ha ett kök och kunna laga mat igen!

Likes

Comments