Är så glad över veckan som nu rullat igång. För på lördag ska vi ju som sagt fira vår Onni, och det innebär i sin tur att massor med älsklingsmänniskor kommer röra sig åt vårt håll. Det besök som gör mig allra gladast är att min syster Anna kommer ned från Luleå ihop med hennes snart 2 månader gamla dotter Hedda, min andra systerdotter. Hedda anlände som livets julkapp den 24:e december och sedan dess har jag dagligen längtat efter mitt första möte med henne. Nu är det bara dagar bort!

Natten till idag rasade det snö över Göteborg och det låg ett ganska ordentligt snötäckte på marken när jag och Onni slirade ut med vagnen för att ta oss till BVC. Där var det dags för ettårskontroll vilket Onni tyckte var kanonkul då det i princip bara innebär lek, kontakt/kommunikation, hålla grejer och kasta boll. Dock slutade besöket i lite tårar då det även var dags för vaccin. Men det var bara en kort gråt vid själva sticket. Onni fick glukos sprutat rätt i munnen just innan samt såpbubblor blåsta över sig under tiden, så det var ändå ganska positivt. Efter ettårskontrollen drog vi in till stan och slirade vidare i snön som redan hade hunnit bli slask.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

På onsdag fyller han 1 år, stjärnan i vår show, vår Onni. Så vi ska förstås slå till på kalas. För om det är någons första år som bör firas, då är det Onnis. Kalaset är på lördag och det är med andra ord hög tid att börja planera!

Kalas och fest kan snabbt dra iväg när det kommer till utgifter, speciellt om man som mig har en förkärlek till ordentligt pyntade kalas. Men såhär efter ett år med föräldrapenning som enda inkomst är just utgifter något jag måste hålla tillbaka på. Varje inköp känns och bränns i plånboken så därför är jag just nu extra tacksam för min kalas-låda.

Just precis, jag har en kalas-låda. I den förvarar jag vimplar, ballonger, konfetti och dylikt kul som man kan vilja ha då det vankas festligheter. Grejerna i lådan är sådant jag strö-köpt under året och i vissa fall tidigare än så. Jag har som vana att alltid kika in på Lagerhaus och Flying Tiger när jag är på stan, eftersom de (enligt mig) har de roligaste och mest prisvärda fest-dekorationerna. De gånger jag ser något som faller mig i smaken och matchar plånboken köper jag det och lägger i kalas-lådan. Ofta köper jag dessutom de grejer som hör till det utgående sortimentet och reas ut, så mina strö-köp går väldigt sällan på mer än 50 kronor åt gången. Ett paket ballonger i mars, konfetti i juni osv.

Jag gör på så vis för att sprida utgifterna och slippa den ekonomiska smäll som en fest annars kan bli när allt ska inhandlas på en och samma gång. Det handlar alltså inte direkt om ett sparande, för konsumtion är ju ändå konsumtion. Men iom. att jag sprider utgifterna på längre perioder gör det att festens pepp kan ta plats utan att ekonomin ska bli alltför påfrestat just den månaden.

Jag försöker också köpa dekorationer som håller för mer än ett tillfälle. Exempelvis så är de flesta vimplarna i min kalas-låda överlevare från tidigare fester. För visst kommer väl ihåg att ni inte behöver slänga vimplar och banderoller bara för att festen är över? Så länge de är hela och rena är de redo för en andra rond. Spara det som sparas kan, då gör ni både plånbok och miljö en tjänst.

Idag inventerade jag kalas-lådan ihop med Onni och kunde konstatera att de enda utgifterna i direkt koppling till kalaset kommer landa på mat och dryck. Bara ”mat och dryck”-kategorin är ju tung som den är, men iom. att dekorationerna är klara slipper vi i alla fall det.

Länge leve kalas-lådan!

Likes

Comments

I helg har vi besök av Mitro, som är en Jyris vänner från Finland. Vi har travat på stan, pekat på grejer och berättat om olika platser. Sådär som man gör när man har besök av personer som inte varit i Göteborg förut.

Mitro tog ett tidigt flyg hit imorse och vi har en en lite jobbig natt med Onni i bagaget så vi är alla tre lite trötta nu. Kvällen kommer vi med andra ord spendera i soffan ihop med popcorn och film.

Likes

Comments

Alltså, tv-serier. Dessa älskade ting. Vad vore väl vardagskvällarna utan en riktigt bra serie att varva ned ihop med? Mina vänner är ofta lite halvt ovilliga att ta till sig mina tips på serier. Så jag känner att jag måste sprida mina tv-guldkorn åt annat håll, nämligen hitåt, in på bloggen och vidare ut till er. För kanske vill ni testa att titta på sånt som jag gillar? Klart ni vill!

Kanske kan också detta inlägg få mina ovilliga kompisar att tillslut ge mina guldkorn en chans. Jag vet att ni läser och ni vet vilka ni är.


Lerins Lärlingar
Konstnären Lars Lerin anordnar en konstskola för en grupp personer med olika funktionsnedsättningar och vi får följa med. Detta program är så otroligt fint i all sin enkelhet och varje minut är liksom fyllt av hjärta. Ska du bara se på en enda grej såhär i väntan på våren, då borde det bli detta.


Crazy Ex-Girlfriend
Åh. Som jag funderat på hur jag ska presentera denna serie utan att folk snabbt ska avvisa den. Men jag vet inte. Det är lika bra att jag bara säger som det är; Det är en musikal. Jag vet, hälften av er ryggade just tillbaka.

Men lugna ned er! Denna serie är så otroligt bra. Jag är inte en musikal-person på daglig basis. Men! Denna serie och de två säsonger som finns på Netflix svepte jag som om det vore ett glas cava en varm sommardag. Jag visste det inte innan, men oj, vad jag behövde den här serien i mitt liv.

Sjunger låtar från denna serie ungefär varje dag, det finns verkligen en låt för varje tillfälle. Oftast är det dock denna och denna låt jag sjunger och koreografi-dansar till. Innan jag fick information om att Dplay har säsong 3 kunde jag gå omkring och sakna huvudkaraktären Rebecca Bunch och resten av gänget.

Bara tro mig, du vill ge den här serien en chans!


Lucifer
Vet inte varför det känns lite pinsamt att gilla denna serie och dess karaktärer så mycket, så jag tänker helt enkelt skippa vidare kommentar om det. Bara låt en kvinna leva och presentera ett sk. guilty pleasure.

I denna serie följer vi Lucifer aka. Djävulen som tröttnat på att vara härskaren av helvetet, flyttat upp till Los Angeles för att leva life, öppnat nattklubb och av en slump börjat jobba ihop med en detektiv i jakten på Los Angeles skurkar.

Min vän Marielle som gett denna serie en chans beskrev den rätt väl: ”Typ som en blandning av Californication, The Mentalist och Twilight”. Alla de serierna som hon ganska klockrent beskrev den som en blandning av är serier jag inte gillar, men trots det gillar jag Lucifer väldigt mycket. Ingen tanke eller engagemang behövs som åskådare, men den är ändå jäkla trevlig och får mig att dra på smilbanden ganska ofta.


Så! Vad väntar du på? Titta genast på avsnitt 1 av någon av dessa serier. Tack och varsågod på förhand.

Likes

Comments

Imorse var Onni lite trött mitt i morgonbuset, så vad gör man? Reser sig upp mot sittpuffen och vilar huvudet mot den förstås. Där stod han i flera minuter sedan och tog en stödvila innan han fortsatte sin busiga framfart.

Idag är det min mammas födelsedag så jag och Onni är hemma hos mina föräldrar i Uddevalla just nu. Jyri hade SFI-utbildning så han kunde inte följa med. Men jag och Onni ville förstås kramas med mamma/mormor på hennes dag ändå, så vi tog bilen upp.

Här i Uddevalla har vi sedan firat mamma med så mycket god mat, presenter och sång. Onni verkade förstå att det var kalasdag och höll sig vaken extra länge tills han gav upp och somnade i födelsedagsbarnets famn.

Likes

Comments