Mosa ner gula plommon i en kastrull tillsammans med lite fibersirap eller annan sötning, tillsätt chiafrön och låt koka upp ett par minuter. Ta av från plattan och låt svalna samtidigt som chiafröna sväller till en gelékonsistens. Krydda med kanel. Ät som det är eller ät tillsammans med youghurt, nötter och kokos.

Gillar

Kommentarer

Finns ingen godare frukost än det här. Smakar som efterätt tänk er banankaka. Idag toppade jag med turkisk youghurt som jag blandat med kardemumma och lite honung. Har delat recept på den här gröten förut men den är så god så tål att delas igen.

Du behöver

1 mogen (gärna övermogen) banan
1 dl glutenfria havregryn
1/2 tsk vaniljpulver
1/2- 1 tsk kanel
2 dl havremjölk
1/2 dl vatten
Salt

Mosa bananen i en kastrull med en gaffel, häll i havregrynen, krydda med kanel, vanilj och salt. Häll på havremjölken och vatten och koka upp på svag värme under omrörning

Gillar

Kommentarer

Förlänger sommaren med denna fräscha matiga salladen. Ät som den är eller som tillbehör till någon annan maträtt.

Recept 4 portioner
Kokt quinoa för fyra personer
2-3 msk pesto (färdig eller gör egen välj du)
1 avokado
1 förpackning halloumi/eldost/grillost
Doftfri kokosolja till stekning
1 dl soltorkade tomater
7-8 st babyplommontomater
1 näve pumpakärnor
Babyspenat
Färsk basilika
Salt och peppar

Gör så här:
1. Koka quinoan, salta och peppra och rör sedan ner peston när den precis börjar bli klar.
2. Hacka soltorkade tomaterna i lite mindre bitar och blanda ner i kastrullen med quinoa.
3. Ta fram en stekpanna och rosta pumpakärnorna lite lätt.
4. Skiva osten i cm tjocka skivor och stek i lite kokosolja.
5. Ta fram ett stort serveringsfat, börja att lägga upp quinoan för att sedan toppa med osten, avokadon, tomater, spenat och färsk basilika. Strössla lite pumpakärnor på toppen. Klart!


Gillar

Kommentarer