Finns ingen godare frukost än det här. Smakar som efterätt tänk er banankaka. Idag toppade jag med turkisk youghurt som jag blandat med kardemumma och lite honung. Har delat recept på den här gröten förut men den är så god så tål att delas igen.

Du behöver

1 mogen (gärna övermogen) banan
1 dl glutenfria havregryn
1/2 tsk vaniljpulver
1/2- 1 tsk kanel
2 dl havremjölk
1/2 dl vatten
Salt

Mosa bananen i en kastrull med en gaffel, häll i havregrynen, krydda med kanel, vanilj och salt. Häll på havremjölken och vatten och koka upp på svag värme under omrörning

Gillar

Kommentarer

Förlänger sommaren med denna fräscha matiga salladen. Ät som den är eller som tillbehör till någon annan maträtt.

Recept 4 portioner
Kokt quinoa för fyra personer
2-3 msk pesto (färdig eller gör egen välj du)
1 avokado
1 förpackning halloumi/eldost/grillost
Doftfri kokosolja till stekning
1 dl soltorkade tomater
7-8 st babyplommontomater
1 näve pumpakärnor
Babyspenat
Färsk basilika
Salt och peppar

Gör så här:
1. Koka quinoan, salta och peppra och rör sedan ner peston när den precis börjar bli klar.
2. Hacka soltorkade tomaterna i lite mindre bitar och blanda ner i kastrullen med quinoa.
3. Ta fram en stekpanna och rosta pumpakärnorna lite lätt.
4. Skiva osten i cm tjocka skivor och stek i lite kokosolja.
5. Ta fram ett stort serveringsfat, börja att lägga upp quinoan för att sedan toppa med osten, avokadon, tomater, spenat och färsk basilika. Strössla lite pumpakärnor på toppen. Klart!


Gillar

Kommentarer

I somras plockade jag en hel hink full med gula plommon som jag sedan mosade och frös in. Igår kom de fint till användning till en plommonkaka! Jag hittade inspiration till receptet ifrån Food Pharmacy.

Kakan perfekt som fika, den är inte jättesöt utan sådär lagom så man kan absolut äta den till frukost eller mellis då den innehåller massa nyttigheter.

Recept
100 g smält kokosolja
2 ägg
1/2 dl honung
1 dl mandelmjöl
1/2 dl bovetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl mosade plommon
1/2 dl quinoapuffar
1 tsk stevia
Topping
Mandelflarn

Gör så här
Sätt ugnen på 160°, ta fram en kastrull och smält kokosoljan . Vispa ihop ägg och honung i en skål och blanda alla torra ingredienser i en annan (ej stevian). Rör ner den smälta kokosoljan i äggblandningen och fortsätt sedan med att blanda med de torra ingredienserna. Rör långsamt tills du har en len smet. Ta fram en form med löstagbar botten och smörj den med kokosolja innan du mjölar den med lite mandelmjöl. Häll ner smeten i formen.
Blanda ihop dina mosade plommon med quinoapuffarna1+1 tsk stevia och placera i mitten på kakan. In i ugnen i ca 40 minuter. Ta ut den när den fått färg. Jag gräddade min aningen för länge...... när den är klar toppa med mandelflarn och servera med vispad kokosgrädde!



Gillar

Kommentarer