Vegan kokosgryta med oumph och röd curry

Kyckling med röd curry är en klassisk rätt ifrån de thailändska köket. Jag har veganiserat den genom att utesluta fisksås och byta ut kycklingen mot oumph. Vad är oumph för er som inte känner till det? Ett kycklingliknande kött gjort utav sojaprotein och vatten. Fungerar utmärkt att byta ut i kycklingrätter. Det här receptet är väldigt "frysa in vänligt". Jag gör därför dubbel sats och fryser in i portionslådor så är middagen räddad när du inte orkar laga mat. Smidigt!

Recept 4 portioner
Ca 2 msk kokosolja till stekning
2 st vitlöksklyftor
2 salladslökar
1 msk thai röd currypasta (eller mer om du gillar starkt)
1 pressad lime
Ca 500g naturell oumph
Ca 4 dl frysta asiastiska wokgrönsaker
500g extra creamy kokosmjölk
1-2 dl vatten
1 msk ekologisk veggie grönsaksbuljong
2 tsk stevia
Chiliflakes
Salt och peppar
Färsk koriander och jasminris till servering


Gör så här:
1. Ta fram en stor kastrull och häll i lite kokosolja. Hacka 1 salladslök och vitlöken och fräs i oljan. Tillsätt den naturella oumphen och stek tills den får yta. Salta och peppra lite. När den är klar, lägg upp oumphen på ett fat och låt stå åt sidan.
2. Använd samma kastrull, tillsätt mer kokosolja och fräs upp den andra salladslöken på medelvärme. Tillsätt sedan röd curry och blanda runt.
3. Häll i kokosmjölken och 1 dl vatten och låt koka upp. Tillsätt de frysta grönsakerna och låt koka med resterande ingredienser och kryddor i ca 5-10 minuter. Ha koll så grönsakerna inte blir för mjuka. Tillsätt eventuellt mer vatten om rinnigare konsistens önskas.
4. Precis innan servering - lägg i oumphen.
5. Servera med jasminris och färsk koriander.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229