Ugnsbakad kål med sötpotatis, kikärtor, majs och västerbottenost

Plåtmat. Det smidigaste som finns när man vill skapa en god, näringsrik och färgglad middag som lagar sig själv i ugnen. Kolla igenom kylskåp och skafferi, se vad du har att jobba med.

Till en plåt behöver du följande
1/2 rödkålshuvud
1 sötpotatis
1 burk majs
1 paket kikärtor
Färsk grönkål
2 dl riven västerbottenost
Olivolja
Salt och peppar

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär rödkålen i stora bitar, skrubba och tvätta sötpotatisen och skär även den i små bitar.
2. Tvätta grönkålen och bryt loss i mindre delar. Häll av spadet från kikärtorna och skölj dem i durkslag.
3. Placera sedan allting förutom grönkålen & osten på en plåt. Pensla med olivolja, salta och peppra. In i ugnen i ca 30 minuter. Ta sedan ut plåten, lägg på grönkålen, pensla även den med olivolja. Strö över västerbottenosten över plåten och in i ugnen igen i ca 10-15 minuter. Håll koll på kålen så den inte bränns!


Gillar

Kommentarer

Emmaakarlegrund
Emmaakarlegrund,
Men åh så gott 😋nouw.com/emmaakarlegrund
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229