Tunnbröd på två ingredienser /bovete & potatis

Jag hittade det här receptet hos duktia Nillas Kitchen. Det är tunnbröd/pitabröd gjorda på två så enkla saker som bovetemjöl och kokt potatis, och så lite salt. De här blev väldigt bra i konsistens och ersätter vanligt vitt tunnbröd perfekt.

RECEPT (ca 8 bröd)

  • 400 g kokt kall potatis (ca 4 st medelstora)
  • 1/2 tsk salt
  • 2 1/2 deciliter bovetemjöl + en del extra till utbakningen

    Gör så här:
    Koka potatisen mjuk. Skala den om det är mycket skal. Låt sedan svalna och mixa sedan ihop potatisen i en matberedare tillsammans med bovetemjölet och salt till en lagom seg/klibbig deg. Arbeta ihop degen med mjölade händer, är degen för klibbig så tillsätt mer mjöl! Den ska vara smidig. Låt sedan degen vila i ca 15 min. Dela degen i ca 8 delar, rulla till bollar med mjölade händer och kavla/platta ut till runda plättar. Stek i en torr panna på medelhet värme i ca 3-5 min på varje sida. Klart!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229