Raw salted caramel

Tänk er sött/salt, kola, krispigt, nötigt, segt. Magiskt goda raw salted caramel bites bakade jag i helgen. Bjud på dessa i jul istället för aladdinasken! Lite hälsosammare och MYCKET godare jag lovar er.

RECEPT
Cashewbotten:
2 dl naturella cashewnötter
1 dl kokosflingor
1 msk honung
1 msk kokosolja
1 nypa salt

Mixa alla ingredienser och tryck ut massan (cirka 1 cm tjock) i en brödform klädd med bakplåtspapper.

Kola:
15 st färska dadlar (urkärnade)
1/2 dl smält kokosolja

1 tsk salt
1 tsk äkta vaniljpulver

Topping:
Kakaonibs
Jordnötssmör

Mixa allt till kolan LÄNGE. När du tror att du är klar så mixar du lite till. Kolan ska verkligen bli till en kola: blank och seg. Tryck ut kolamassan över cashewbotten och sprinklers lite jordnötssmör över, tryck på lite kakaonibs. Låt stå i frysen i cirka 1 timme. Skär upp i bitar och förvara i kylen/frysen.

Recept inspo kommer ifrån “Green sweets and treats” av Erika Billysdotter.

Gillar

Kommentarer