Mmmhm den här ljumna quinoasalladen blir väldigt god då den innehåller nåt crunchy, mjukt, sött och salt. Har man fått med alla de delarna blir det oftast en bra matig sallad. Det här receptet är ett bra basrecept, självklart kan du addera till exempelvis kikärtor, bönor, tofu etc.

Recept 1 portion
1 zucchini
1 morot
1/2 dl quinoa svart
5 st valnötter
1 näve russin
5 st cocktailtomater
1/2 tsk grönsaksbuljong (rene voltaires)
1 tsk äppelcidervinäger

Dressing
2 tsk tahini
1 tsk tamarisoja
1 tsk olivolja
1 tsk limejuice
Lite vatten

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär zucchinin i mindre bitar och lägg på en plåt tillsammans med lite olivolja och salt, baka i ugnen i ca 25 min. När det är ca 7 minuter kvar lägg på valnötterna. Kolla så att de inte bränns!
2. Koka quinoan i grönsaksbuljong och äppelcidervinäger. Under tiden - riv moroten med ett rivjärn, och dela cocktailtomaterna på hälften.
3. Häll ner quinoan, nötterna, russinen och alla grönsakerna i en bunke.
4. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och häll över salladen. Rör runt. Klart!

Gillar

Kommentarer

Emmaakarlegrund
,
Så gott 😋🌸🌿nouw.com/emmaakarlegrund
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229