Kokos & banankaka

Den här kakan smakar som bananbröd fast lite sötare, saftigare och mer ”fika” än bröd. Jättebra näringsinnehåll (fibrer, hälsosamma fetter, nyttiga kolhydrater och protein) så passar perfekt som ett lyxigt mellanmål eller hälsosam fika

Recept (ca 8 bitar)
1 banan
2 ägg
2 dl kokosmjöl
2 dl havregryn
1 msk smält kokosolja
4 dl vatten
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel + 1 tsk kardemumma
1 msk valfri sötning (sukrin, stevia)
Chiafrön till topping



Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Mixa ihop bananen, äggen och kokosolja. Tillsätt sedan övriga ingredienser och mixa tills du har en jämn slät smet.

3. Häll i en bakplåtspappersklädd liten brödform, eller mindre kakform/ muffinsformar. Toppa med chiafrön. Grädda i ca 35-40 minuter i ugnen

Gillar

Kommentarer

rebeckarenneus
rebeckarenneus,
Låter supregott! Ska verkligen se till att testa detta!
nouw.com/rebeckarenneus
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229