Kladdkaka på svarta bönor

Bönor + kladdkaka = sant ? Yes! Genom att mixa svarta bönor tillsammans med lite kokosolja och dadlar får du basen till en perfekt kladdkakedeg. För mig är det så lyxigt att kunna njuta av en "kladdkaka" samtidigt som jag tankar min kropp med bra livsmedel som gynnar min hälsa.

Jag bakade denna i påsk som dessert, och åt den dagen efter även med färska jordgubbar och gräddmjölk som ett lyxigt mellis!

Recept
175 g svarta bönor (avrunna och sköljda)
12 st färska dadlar
1,5 msk kokosolja
2 msk kakao
En nypa havssalt

Gör så här
Kärna ur dadlarna. Stoppa sen ned alla ingredienser i en matberedare och mixa några minuter tills du har en jämn kladdig smet.
Alternativ 1; Baka kakan i ugnen för ett mer "kakaliknande" resultat. Häll då smeten i en formoch baka den på 175 grader i ca 20-25 minuter

Alternativ 2; (min favorit) Häll smeten i en form och ställ in i frysen i ett par timmar så den stelnar. Ta fram 10 minuter innan servering. (Blir mer seg/kladdig konsistens) !



Gillar

Kommentarer

Johannagrahn
Johannagrahn,
Har hört så mycket om detta recept, borde ta mig i kragen och prova det någon dag bara.
nouw.com/johannagrahn