INDISK MANGOGRYTA MED CASHEW

Den här krämiga linsgrytan har blivit ett nytt favoritrecept. Jag tillhör den kategorin som älskar frukt i mat, speciellt i den här rätten så kommer den fruktiga mangon verkligen till sin rätt då smakerna bryts av med hetta ifrån spiskummin och gurkmeja. Kombinationen mango + koriander är ju dessutom oslagbar.

RECEPT INDISK MANGOGRYTA (4 portioner)
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
En bit färsk ingefära (ca 4 cm)
1 + 1/2 msk malen gurkmeja
1 msk spiskummin
2 msk kokosolja
1 burk (ca 400 gram) krossade/passerade tomater
1/2 dl tomatpuré
3 dl naturella cashewnötter
4 dl kokosmjölk
Salt & peppar
300 g tärnad fryst mango
1 st quornfilé pepparstek
Ca 1,5 - 2 dl bön/ärtmix (färdigkokta på tetra)

Till servering
Glutenfri couscous (jag använder denna som görs på gula ärtor/linser)
Färsk koriander

GÖR SÅ HÄR
1. Hacka gul lök, vitlök och ingefära och värm i kokosolja i en stor kastrull. När de fått lite färg, i med tomatpuré, gurkmeja och spiskummin. Bryn några minuter till. Häll sedan över det i en mixer tillsammans med krossade tomater, kokosmjölk, lite salt och peppar. Mixa tills du får en slät sås.
2. Häll tillbaka såsen i kastrullen och värm den på svag värme tills den börjar puttra. Smaka av med salt och peppar. Låt sedan puttra på svag värme i ca 10-15 minuter medan du kokar cous cousen enligt anvisningarna på förpackningen.
3. Torrosta cashewnötterna i en het stekpanna tills de blir gyllene. Stek sedan quornfilén ett par minuter i en stekpanna för att ge den lite yta. När den är klar, dela den i mindre bitar.
4. Ha i quornfilén, mangon och bönmixen i grytan och blanda runt.
5. Servera med couscous, rostade cashew och färsk koriander.


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229