Undviker du precis som jag gluten men längtar ihjäl dig efter ett gott nybakat bröd? Då måste du pröva det här receptet!

Många glutenfria bröd har en tendens att bli torra och tråkiga, men tack vare youghurten och kokosmjölken i det här receptet så blir det här brödet riktigt saftigt och gott! Solrösfrön och chiafrön bryter av det mjuka och ger lite tuggmotstånd. Blir också väldigt gott att blanda i lite hackade valnötter eller varför inte lite torkad frukt?

Brödet passar perfekt skära upp i skivor och frysa in, för att sedan ta fram och rosta. Det kan inte stå framme för många dagar, då det kan smaka lite härsket till slut. Dock är det nog ingen risk, då det är försvinnande gott och äts upp på nolltid.

RECEPT GLUTENFRITT YOUGHURTBRÖD.

Sätt på ugnen på 180 grader.

Vispa ihop, gärna med elvisp
3 ägg
2,5 dl rysk yoghurt (17 % fetthalt)
0,5 dl kokosmjölk (extra creamy)

Blanda sedan i
2,5 dl mandelmjöl
2 msk solrosfrön
2 msk chiafrön
1 msk fiberhusk
1 msk bakpulver
4 msk kokosmjöl
1 tsk salt

Häll i den fasta smeten i en liten brödform, eventuellt forma som frallor eller baka i långpanna. Välj form själv beroende på vilket bröd du vill ha. Jag hade en silikonbrödform.
Grädda i mitten av ugnen i 180 grader i ca 30 minuter. Ta ut brödet ut formen och låt svalna, gärna på ett galler.


Receptinspiration till det här goda brödet kommer ifrån Louise Hafdell.

För fler hälsosamma, lättlagade recept och bakverk, besök http://lisaanilsson.se / instagram @foodbylisanilsson



  • Bröd

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229