Fried rice

När jag har överblivet ris hemma brukar jag passa på att göra "fried rice". Det blir nämligen godast när riset fått stå i kylen nån dag extra. Skär upp dina favoritgrönsaker, woka med lök och riset, tillsätt soja, ostronsås och lite sesamolja!

Recept fried rice
Kokt ris till 2 personer
1 gul lök
2 små vitlökar
1 msk naturell kokosolja (till stekning)
Ett gäng champinjoner
1 förpackning färdigkokta gröna ärtor
2 morötter
2 ägg
Ca 2-3 msk japansk soja
Ca 2-3 msk oyster sauce
1 msk sesamolja

Gör så här:
Skala och hacka löken och häll i en djup wokpanna med kokosolja. Hacka morötterna och skiva champinjonerna. Tillsätt i pannan med löken och fräs ett par minuter. Tillsätt sedan ärtorna, riset och såserna. Smaka av, woka runt allting, det ska stekas på ganska hög värme. I slutet, knäck i två ägg "på kanten" av pannan och låt de stekas lite, blanda sedan runt det med resten av woken. Klart!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229