Bröd bakat på kikärtor

Alltså det här receptet jag experimenterade fram - wow! Smakar verkligen som en "vanlig" limpa. Saftig, perfekt konsistens - du känner noll smak av varken banan eller kikärtor. Hoppas att ni testar receptet jag älskade det och kommer absolut baka det här flera gånger.

Recept
1 förpackning färdigkokta kikärtor (230 g)
3 ägg
3 grön/gula bananer (på gränsen till omogna)
1 dl bovetemjöl
1 dl maizena
1 dl potatismjöl
0,5 tsk salt
2 tsk brödkryddor
0,5 dl olivolja
Topping
En näve pistagenötter, chiafrön


Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Häll av kikärtorna och skölj dem. Lägg i en bunke tillsammans med banan, ägg och olja. Stavmixa tills du inte har några klumpar. Tillsätt sedan resten av ingredienserna, mixa till en jämn smet.

2. Häll över smeten i en bakplåtspappersklädd brödform, toppa med lite pistage och chiafrön.

3. Grädda i ca 25-30 minuter. Känn med sticka i mitten, den ska vara lite lagom mjuk i mitten men inte för kladdig.

Gillar

Kommentarer

Emmaakarlegrund
Emmaakarlegrund,
Wow vad spännande!! detta vill jag testa 😍
nouw.com/emmaakarlegrund
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229