Bananbollar med saffran

Nu ska ni få recept på världens godaste snabbaste mellis som passar perfekt i juletider då man bara vill äta lussebullar hela dagarna! De här "bananbollarna" vet inte riktigt vad jag ska kalla dom, smakar väldigt likt bananbröd/scones men samtidigt som dom smakar lussebulle. Jag äter dom här till mellis, fika, eller på kvällen när jag är sugen på något gott. De är laddade med bra kolhydrater ifrån både havregryn och banan som ger bra energi!

TIPS funkar bra att frysa in och ta fram och micra/värma i ugnen när man blir sugen. Ät dom som de är eller bred på lite jordnötssmör. Den kombon är bäst!

Recept 1 portion (4 st små bollar)
1 stor mogen (gärna övermogen) banan
1,5 dl glutenfria havregryn
En näve russin
2 msk kokosflingor
1/2 pkt saffran
En nypa salt


Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Mosa bananen med gaffel i en bunke. Rör ner resterande ingredienser och knåda ihop till en liten deg. Klicka ut i små bollar/plättar/muffinsformar på en plåt och grädda i ugnen i ca 15 min. 

Gillar

Kommentarer

Joanna-livet med psykisk ohälsa
Joanna-livet med psykisk ohälsa
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229