Kycklingstroganoff
Korvstroganoff är en riktig klassiker och går hem hos både stora och små. Den här versionen är med kyckling istället för korv, och basen till såsen görs på ajvar och rysk youghurt. Jag har även i soltorkade tomater och kryddar med färsk persilja. Ett otroligt gott recept, ett av mina favoriter.
Varför rysk youghurt? Rysk youghurt är den fetaste youghurten och är otroligt krämig, gräddig och fyllig. Där med passar den perfekt att hetta upp och använda i matlagning. För ett "lättare" alternativ, ha i mer vatten och mindre youghurt!

Recept 4 personer
500g kycklingfilé
2 dl rysk youghurt
1,5 dl ajvar
2 dl vatten
2 msk tomatpuré
1 gul lök
1 tsk olja till stekning
1 msk sötströ
Kryddor: Salt och peppar
Till servering
Ris/mathavre/quinoa
Färsk persilja
Gör så här:
1. Tillaga kycklingen i ugnen enligt förpackningen. Under tiden kycklingen är i ugnen så gör du såsen!
2. Skär löken i mindre bitar och fräs i olja i en djup stekpanna.
3. Sänk värmen och tillsätt tomatpuré och rör runt. Häll sedan ner youghurt, ajvar, vatten och sötströ. Vill du ha mer rinnig konsistens tillsätt lite mer vatten. Låt puttra på låg värme ett par minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
4. Skär kycklingen i mindre bitar och lägg ner i stekpannan strax innan servering.