Leo, Träning

Hej, hur mår ni? Jag mår bra, lite snorig men annars bra! Nu har jag ju varit borta igen,, skolan ha satt igång och jag har redan hunnit vara sjuk.. Hursomhelst ska jag idag rida programtidning för Lena Lilja och det ska bli hur spännande! De två senaste passen har Leo känts superfin, lite pigg också.😝

Jag tror att det blir La:p1 idag, men vi får se, nyttigt bara att få hjälp med små detaljer inne på banan, och då spelar det ju inte riktigt någon roll vilket program man rider!

Mina nya stövlar har kommit också, skitsnygga! Nöjd o glad även om de blev ljusare an vad jag hade tänkt mig!

Kram, Lisa

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Allmänt, Leo, Träning

Hej!

Nyss hemkommen från min springrunda och tänkte att jag skulle kika in här en kort stund! Igår var jag iväg med med alla ponnytjejer till Bro Park! Hur kul och läeorikt som helst, vi fick testa en galopphästsimulator, helt enkelt en plasthäst med en stor tv framför. Hästen galopperade och man fick känna hur det var att rida galopphäst! Vi fick gå in i ett av tävlingstallen och prata med en anställd om hur hans arbetsdagar ser ut. Väldigt intressant dag och jag fick en helt ny syn på en helt annan del av ridsporten. Dagen avslutades med middag för alla hemma hos Eric, jättetrevligt med god mat!

Idag kommer en kompis över och vi ska chilla, kanske åka och fika eller liknande! Hon har varit i USA under några veckor så det blir kul att ses igen! Sen ska jag ut till stallet och rida Leo!

Imorgon åker jag, mamma och Leo iväg på mönstring, det ska bli så spännande!

Kram, Lisa

Likes

Comments

Leo, Allmänt

Just det, jag är tillbaka för att stanna! Tagit en paus från att blogga nu för att kunna känna längtan och motivation! Sommaren har ju inte varit tiptop, men jag har kunnat sysselsätta mig hela tiden, så det har varit helt okej!

Efter Falsterbo, då jag senast bloggade har jag varit i skärgården och bara chillat! Hyfsat bra väder och de dagar som varit lite sämre har jag kunnat tex måla ladan eller liknande!

Jag har nu varit på en liten träningshelg med några av mina tävlingsvänner, så kul o lärorikt! Vi hade polisträning ett a passen och Leo var förvånansvärt lugn, gick över presenningar och vi kunde dessutom "klä" in honom i en presenning.

Nu njuter jag för fullt av sista veckan innan skolan drar igång igen, kul men lite tråkigt! Imorgon är planen att Leo ska få komma ut och klättra lite med tanke på den intensiva helgen!

Kram, Lisa

Likes

Comments

Nu är jag nere i Falsterbo, hur trevligt som helst!! Jag står i en monter och säljer brodyr på schabrak, transfertryck på täcken och huvor och även hästgodis! Om ni är i Falsterbo ta gärna vägarna förbi!😜👍🏻

Titta!🙋🏻🌟😜😍

Kram, Lisa

Likes

Comments

Nu sitter jag & mamma i bilen på väg till Skåne, som jag har längtat!
Jag är så taggad och idag ska jag rida en häst jag har saknat, det ska bli så mysigt!!❤️💃🏻

Återkommer förmodligen i kväll!
Kram, Lisa

Likes

Comments

Leo, Tävling

Hej!!
Nu är jag tillbaka, ännu en gång. Så dålig på att blogga så att det finns inte..😂🤷🏻♀️

Jag och Leo var i Gripen på deras meeting och det gick bra, jag är nöjd med min och hans prestation.
Första dagen gick vår klass inomhus i ett minst sagt väldekorerat ridhus, han gick inte nära domaren, eller några av dekorationerna, det slutade på 55% i Lagtävlan för ponnyallsvenskan. Han stängde av helt, blev okontaktbar och spänd.

Dagen därefter fick jag hjälp av min kompis mamma, vi fick kämpa på och hålla energin uppe. Det kändes bra men fortfarande spänt, ändå slutade vi på ca 63% i La:P1 och vi satte vårt första nationella kval, så glad! Klassen gick ute också, kanske var bra det..🙄🤔😂

Tredje och sista dagen gick inne och han kändes fin på framridningen, något matt men fortfarande fin. Inne på banan var han hyfsat fin, lite på tårna men jag la volter och kom längre och längre ner. Då blåser domaren, hela 3 min för tidigt, och då sprack vår "fokusbubbla" gjorde det jag kunde och det samtidigt som två småkillar stod på andra sidan ridhusväggen och kastade flaskor, menmen, det kommer alltid vara distraktioner så jag får lära mig leva med det. 59% i La:P1 och jag är nöjd!

Just nu är jag ute i skärgården och har firat midsommar, saknar Leo, hur ska detta sluta?? Tur att jag åker hem imorgon!Finaste prinsen, när vi skulle åka till Gripen!

Kram, Lisa

Likes

Comments

Hej!

Idag har jag varit ledig från skolan och jag ha tränat för Daniella. 

Leo var väldigt fin för Daniella och traven var helt underbar, allt stämde. Vi la idag extra fokus på skolor, och de vart till slut riktigt fina, speciellt diagonalslutorna som han efter ett tag gjorde helt underbart.

Likes

Comments

Leo, Träning

Hej, igen!

I kväll var jag, mamma och Mathilda ute i stallet och red i ridhuset. Han har känts fin, men samtidigt stel och nästan lite seg. Så var han i början av dagens pass, vi började med att mamma gick bakom och hjälpte mig med skritten, han har nämligen lite svårt med att komma igång i början och jag tycker att det hjälper när mamma kan gå och bakifrån "dutta" lite.

Sen travade jag igång i en ganska lång och låg form, märkte då genast att han var mycket mer framåt. Gjorde mycket öppnor och skänkelvikningar för att få koll på honom och lösgöra. Därefter började jag i galoppen och gasade på ordentligt några varv för att sen göra tempoväxlingar och se till att han lyssnar på mig. Tempoväxlingar och övergångar tycker jag fungerar bra på honom, för att få snabbare reaktion och en en häst som är mer framåt.

Övade mycket på halter och till slut stig han stilla, jämt på alla fyra! Kul att känna resultat snabbt!


I går fyllde jag år också fick lite grejer, det jag är gladast över är min nya hjälm och Leos nya pannband från PS of Sweden! Bild på båda här nedan!

http://www.horze.se/ridhjälmar/uvex-perfexxion-glamour-hjälm/304819-B-XS-S.html?gclid=CJfhp4j1ldQCFRlfGQodRzsPTw

Kram, Lisa

Likes

Comments

Leo, Träning

Tillbaka, igen! Inte mycket intressant har hänt de senaste dagarna förutom ett grymt pass idag och två bra pass för Charlotte! Han kändes väldigt fin och det känns bra inför tävlings i helgen! Nu ser jag iaf fram emot juni och framförallt sommarlov! Mycket roligt planerat i sommar och även annat spännande som pågår just nu!

Kram, Lisa

En favorit med laget!🌟

Likes

Comments

Leo, Träning

Så här ser Leos vecka ut!

Måndag: Jag red slingan och samlade galoppen men behöll framåtbjudningen!

Tisdag: Daniella-träning!

Onsdag: Leo rids på hackamore för att vila munnen!

Torsdag: Vila

Fredag: Charlotte-träning

Lördag: Lb:1 på Söderby!🌟

Söndag: Slingan igen!

Kram, Lisa

Likes

Comments